STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σκορ και θέαμα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Σκορ και θέαμα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στο Λαύριο (94-56) για την 21η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, κατακτώντας με άνεση το ροζ φύλλο αγώνα. Πολλή ενέργεια και διάθεση έβγαλαν οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς τέσσερις ημέρες πριν τον "τελικό" με την Ουνικάχα Μάλαγα (3/3, 21:45).

Χωρίς διάθεση για πολλά πολλά και με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής, ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο Λαύριο (94-56) για την 21η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι "πράσινοι", που παρατάχθηκαν δίχως τον Βινς Χάντερ, δεν συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση από την ομάδα του Χρήστου Σερέλη, η οποία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό των γηπεδούχων μετά το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς (17π.) και ο Γιώργος Παπαγιάννης (16π. - ρεκόρ) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν επιθετικά για τους γηπεδούχους που πήραν με άνεση το ροζ φύλλο αγώνα και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο παιχνίδι της Πέμπτης (3/3, 21:45) με την Ουνικάχα Μάλαγα, στην Ισπανία.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς έχει μπει για τα καλά στο κλίμα! Τι κι αν μετράει δύο μόλις εβδομάδες στην Αθήνα, συνεχίζει να αποδεικνύει πως ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει πετύχει διάνα με την περίπτωσή του. Απόψε ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17 πόντους όντας ξανά ο πρώτος σκόρερ του "τριφυλλιού".

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός "πάτησε το γκάζι" για να δημιουργήσει το +25 (56-31) της ανάπαυλας. Οι "πράσινοι" βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους, σκόραραν με άνεση μέσα κι έξω από το "βαμμένο" και κρατώντας έξι περίπου λεπτά δίχως πόντος τους φιλοξενούμενους δεν δυσκολεύτηκαν να δώσουν από νωρίς διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Η εν γένει παρουσία των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική (διάθεση, ενέργεια), αλλά το 75% που είχαν στα δίποντα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είναι κάτι που ξεπερνά ακόμη κι αυτό. Ένα από τα καλύτερα ποσοστά που έχουν καταγράψει φέτος οι "πράσινοι" σε σουτ δύο πόντων στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μόλις 4'05'' στο παιχνίδι για να δημιουργήσει το διψήφιο προβάδισμά του (14-4) με τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να τρέχουν... δαιμονισμένα το γήπεδο. Στο πεντάλεπτο που ακολούθησε βέβαια δεν ήταν το ίδιο συνεπείς στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους τρεις (22-19 στο 8'10''), πριν αναλάβει δράση ο Αντώνης Φώτσης.

Ο υπαρχηγός του "τριφυλλιού" πέτυχε εφτά πόντους μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου κι αποτέλεσε τον βασικό λόγο του +10 (31-21) στο 10ο λεπτό. Αυτό ήταν. Μέχρις εκεί άντεξε το Λαύριο, το οποίο στην πορεία παρέδωσε πνεύμα. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη δεν είχε την ηρεμία και το καθαρό μυαλό στο παιχνίδι της προκειμένου να διατηρηθεί κοντά το σκορ.

Έτσι, μόλις ήρθε το εξάλεπτο μπλακ άουτ στην επίθεση, η διαφορά "εκτοξεύθηκε" στο +23 (46-23 στο 16'49''), με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να αλλάζει διαρκώς πρόσωπα και σχήματα προκειμένου να έχει άπαντες "φρέσκους". Το νταμπλ σκορ επαναλήφθηκε λίγο αργότερα (74-37 στο 26'41''), δείγμα της αδυναμίας του Λαυρίου να κοντράρει στον ελάχιστο βαθμό τον Παναθηναϊκό.

Η ταχύτητα πάντως δεν έπεσε από τους γηπεδούχους, αφού ο Γιώργος Παπαγιιάννης (σ.σ.: οι 16 πόντοι είναι ρεκόρ καριέρας) και ο Έλιοτ Ουίλιαμς έκαναν εξαιρετική δουλειά στην επίθεση, την ώρα που αμυντικά το "τριφύλλι" δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, παρά το γεγονός πως οι ΝτεΜάριους Μπολντς (19π.) και Μπράντον Γιανγκ (16π.) έδειχναν ορεξάτοι.

Εν τέλει, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επικράτησε με 94-56 για την 21η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, κάνοντας μια καλή προπόνηση εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Ουνικάχα Μάλαγα (3/3, 21:45) για την 9η αγωνιστική του Top 16.

Τα δεκάλεπτα: 31-21, 56-31, 77-43, 94-56.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 2, Μποχωρίδης 6 (2), Γιάνκοβιτς 10 (1), Φώτσης 7, Ραντούλιτσα 9, Φελντέιν 12 (1), Διαμαντίδης 5, Γκιστ 8, Καλάθης 2, Παπαγιάννης 16, Ουίλιαμς 17.

Λαύριο (Σερέλης): Μπιρούτα 2, Γιανγκ 16 (1), Κρουμπαλί 8, Τσίρος, Κέσελ 3, Σακελλαρίου 3, Νίξον 3, Περράκης, Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης, Μπάρλος 2, Μπολντς 19 (2).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ