Σφαιρόπουλος: "Το All Star Game είναι μία γιορτή... απαραίτητη"

Σφαιρόπουλος: "Το All Star Game είναι μία γιορτή... απαραίτητη"

Για την επιστροφή του All Star Game και το πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση του συγκεκριμένου θεσμού μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Έπειτα από μία διακοπή 4 ετών, το All Star Game της Stoiximan.gr Basket League, επιστρέφει! Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που έχει εμπειρία από τον θεσμό, μίλησε για τη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα, τα μηνύματα που περνάει στον κόσμο, αλλά και για το πως τον διαχειρίζεται ένας προπονητής.

Η συνέντευξη του head coach του Ολυμπιακού στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

- Μετά από τέσσερα χρόνια το All Star game επιστρέφει και πάλι. Πιστεύετε πως είναι κάτι που έλειψε από τον κόσμο;

"Είναι πολύ σημαντικό που το All Star Game επιστρέφει. Είναι μια γιορτή για το μπάσκετ, χωρίς την πίεση του αποτελέσματος και το απολαμβάνουνε και οι συμμετέχοντες αλλά και ο κόσμος. Θεωρώ ότι μια γιορτή τέτοια είναι απαραίτητη και για τον κόσμο ώστε να μπορεί να δει τους καλύτερους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος"

- Τι σημαίνει για τους προπονητές αλλά και τους παίκτες η συμμετοχή σε μία γιορτή όπως το All Star Game;

"Για όλους τους συμμετέχοντες, τόσο τους προπονητές όσο και τους παίκτες είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό που όλοι το διασκεδάζουν. Και πέρα από τις αντιπαλότητες που υπάρχουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους για το αποτέλεσμα, σε αυτό το παιχνίδι είναι όλοι μαζί και συμμετέχουν για έναν διαφορετικό σκοπό που είναι η ψυχαγωγία".

- Πως διαχειρίζεται ένας προπονητής μία all star ομάδα ώστε να συμβάλει στο θέαμα;

"Ο προπονητής σε μια all star ομάδα, κατ' αρχήν θέλει να μην υπάρξει κανένας τραυματισμός. Δεν είναι καλό να έρθουν οι παίκτες να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι και να υπάρξει τραυματισμός. Απ' την άλλη προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες γιατί πραγματικά όλοι όσοι βρίσκονται στη 12άδα είναι αξιόλογοι. Και τέλος προσπαθούμε να παίξουμε όσο πιο σοβαρά γίνεται για να δώσουμε συνθήκες αγώνα σε ένα all star game".

- Ποια είναι τα μηνύματα περνούν μέσα από μια διοργάνωση όπως το All Star Game;

"Μηνύματα που περνούν μέσα από μία διοργάνωση όπως το All Star Game είναι η αλληλεγγύη, η ομαδική, η συλλογική προσπάθεια, ο σεβασμός στον αντίπαλο αλλά και όλων όσων συμμετέχουν δηλαδή παικτών, προπονητών, παραγόντων διαιτητών. Γιατί πραγματικά πάνω απ’ όλα είναι το άθλημα και εμείς όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό πρέπει να προσπαθούμε για το καλό".

- Πώς κρίνεται την επιλογή της περιφέρειας και συγκεκριμένα την πόλη της Πάτρας για το All Star Game '18;

"Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοια παιχνίδια στην περιφέρεια και πόσο μάλιστα στην Πάτρα που είναι μια πολύ μπασκετική πόλη. Θεωρώ πως επειδή έχει ξαναγίνει All Star Game στην πόλη με απόλυτη επιτυχία, νομίζω πως και πάλι θα είναι επιτυχημένο. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για τον κόσμο της Πάτρας όσο και συνολικά της περιφέρειας να παρακολουθήσουν αυτό το παιχνίδι. Αλλά και ο κόσμος από την τηλεόραση ελπίζω να δει ένα καλό παιχνίδι".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24