STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Παλικαρίσια νίκη, δείξαμε χαρακτήρα"

Σφαιρόπουλος: "Παλικαρίσια νίκη, δείξαμε χαρακτήρα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε πως ο Ολυμπιακός πέτυχε μία παλικαρίσια νίκη, δείχνοντας χαρακτήρα, ενώ ο Γιούρι Ζντοβτς τόνισε πως πίστεψε στον Νώντα Παπαντωνίου. Μαυροειδής: "Χάνουμε στόχους με τον ίδιο τρόπο".

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο ΟΑΚΑ, ύστερ από το τέλος της αναμέτρησης ΑΕΚ - Ολυμπιακός, η οποία κρίθηκε στην δεύτερη παράταση, με τους Πειραιώτες να παίρνουν την νίκη με σκορ 93-100.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αρχικά είπε τα εξής: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την παλικαρίσια νίκη. Δείξαμε χαρακτήρα. Έτσι όπως κύλησε το ματς ήταν πολύ αμφίρροπο. Θα μπορούσε να κερδίσει και η ΑΕΚ, που είναι καλή ομάδα, με καλό ρόστερ και καλή χημεία. Από τις αρχές του δευτέρου μέρους και μετά επιβάλαμε το ρυθμό μας.

Η ΑΕΚ έκανε μια υπερπροσπάθεια και πήγε το ματς στην παράταση, ενώ χάσαμε δύο ευκαιρίες να το κερδίσουμε στην κανονική διάρκεια αφού χάσαμε ένα τρίποντο και ένα δίποντο. Η ψυχολογία στην πρώτη παράταση ήταν υπέρ της ΑΕΚ. Έτσι γίνεται, όταν ο γηπεδούχος επιστρέφει στο παιχνίδι και το οδηγεί στην παράταση. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα, μας ευνόησαν και οι χαμένες βολές και στη δεύτερη παράταση η ψυχολογία ήταν με μας. Δείξαμε ηρεμία και συγκέντρωση και κερδίσαμε. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και της εύχομαι καλή πορεία".

Στη συνέχεια έγινε ερώτηση για το πόσο έχει επηρεάσει η απουσία του Ματ Λοτζέσκι στον Ολυμπιακό και εάν αυτός είναι ο λόγος που η ομάδα δεν παίζει καλά στην Ευρωλίγκα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να απαντάει: "Ξέρετε σε ποιον όμιλο παίζει ο Ολυμπιακός; Στο τέλος θα δούμε. Η ομάδα είναι πρώτη στην Ελλάδα, έχει κάνει μόνο μία ήττα. Συνολικά η ομάδα κερδίζει, δεν μπορεί να κερδίζει 10-20 πόντους συνέχεια. Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει κάνει μόνο μία ήττα, με τέσσερις πόντους από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, οπότε τι συζητάμε; Έχει την πρώτη επίθεση ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα κα την καλύτερη άμυνα, δεν καταλαβαίνω την ερώτηση σας".

Σχετικά με την απουσία του Ματ Λοτζέσκι είπε: "Η απουσία του Λοτζέσκι είναι πολύ σημαντική. Είναι ένας χαρισματικός σκόρερ, που ξέρει καλά την ομάδα και μας λείπει. Είναι έμπειρος, χρόνια στην ομάδα και βασικός παίκτης. Κάνει ατομικό πρόγραμμα, σιγά-σιγά θα μπει σε προπόνηση με επαφές και οι γιατροί θα μας πουν πότε θα είναι σε θέση να παίξει".

Για το ξέσπασμα του Μπράουν που έστειλε το ματς στην παράταση, είπε: "Στην τέταρτη περίοδο ξεκινήσαμε καλά από την άμυνα, περιορίσαμε τα επιθετικά ριμπάουντ της ΑΕΚ, που έχει έφεση σε αυτό το κομμάτι. Στο τέλος, είναι λογικό όταν χάνεις και κάνεις αυτά τα τελευταία σουτ, ο Μπράουν έβαλε κάποια μεγάλα σουτ πάνω σε άμυνα. Δεν μπορείς να πεις ότι η άμυνα δεν ήταν καλή. Είναι ένας χαρισματικός σκόρερ και έβαλε κάποια μεγάλα σουτ".

Για την καθοριστική συμβολή του Βαγγέλη Μάντζαρη στο τέλος του ματς, ο Έλληνας κόουτς είπε πως : "Ο Μάντζαρης είναι ένας βασικός παίκτης, έμπειρος που μας βοηθά πολύ και η ομάδα στηρίζεται ΚΑΙ σε αυτόν, όπως και στους άλλους παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα και έχουν πάρει τίτλους. Όταν πέφτουν όλοι πάνω στον Σπανούλη, έχει περισσότερες ευκαιρίες. Πέρα από την καλή του άμυνα, μπορεί να βοηθήσει και με το σουτ του".

Ζντοβτς: Ο Παπαντωνίου άξιζε να παίζει στο τέλος"

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, μιλώντας για την αναμέτρηση, υπερασπίστηκε την επιλογή του να χρησιμοποιήσει στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα τον Νώντα Παπαντωνίου: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, αλλά δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Ο Νώντας άξιζε να παίζει στο τέλος, μας βοήθησε πολύ και πίστευα πως θα ευστοχήσει. Ξέρω πως δεν θα κοιμηθεί καλά το βράδυ. Θέλαμε να δώσουμε αυτή τη χαρά στον κόσμο μας και τον πρόεδρο, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Είχαμε και κάποιους τραυματισμούς και προβλήματα με φάουλ. Είμαι απογοητευμένος που χάσαμε, γιατί μπορούσαμε να κερδίσουμε και τι πίστευα εξ αρχής. Όμως δεν είμαι παντελώς απογοητευμένος γιατί είδα κάποια πολύ καλά πράγματα. Συνεχίζουμε στη φιλοσοφία μας και πιστεύουμε στην ομάδα μας. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Η διαφορά με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δεν είναι πια τόσο μεγάλη. Πρέπει να το πιστέψουν και οι παίκτες. Έπρεπε να νικήσουμε και τον ΠΑΟΚ, και τον Άρη και σήμερα, αλλά δεν έγινε. Κάτι μας έλειψε. Ίσως να χρειαζόμαστε και λίγη τύχη".

Παπαπέτρου: "Δείξαμε καρδιά στο τέλος"

Τους παίκτες του Ολυμπιακού στην συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος είπε τα εξής: “Προερχόμασταν από ένα αποτέλεσμα που μας είχε πληγώσει και από τον τρόπο της ήττας. Ξέραμε ότι η ΑΕΚ θα έκανε μεγάλη προσπάθεια. Εμείς νομίζω δείξαμε καρδιά στο τέλος και τελικά πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Όποιος έπαιξε έδωσε τα πάντα κυρίως στην άμυνα. Σίγουρα κάναμε και πολλά λάθη, αλλά τελικά πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Έχουμε χάσει μερικά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, δεν μπορείς να νικάς σε όλα τα ματς. Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε και καλύτερα. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και το προσεγγίζουμε διαφορετικά”.

Μαυροειδής: "Mε τον ίδιο τρόπο έχουμε χάσει όλους τους στόχους μας"

Από πλευράς ΑΕΚ ο Δημήτρης Μαυροειδής δήλωσε τα εξής: " Ολο χάνουμε δικά μας παιχνίδια και με τον ίδιο τρόπο έχουμε χάσει όλους τους στόχους μας. Το θέλαμε πολύ το παιχνίδι, ήμασταν συγκεντρωμένοι και το ελέγχαμε. Ομως ήμασταν άτυχοι σε κάποιες στιγμές στο τέλος. Είχαμε κάποιες κακές άμυνες, κάποιες μπάλες έφυγαν από τα δικά μας χέρια και πήγαν σε αυτά του Ολυμπιακού, χάσαμε βολές. Σε πολλά σημεία ειδκά στο τέλος μπορώ να πω ότι χάσαμε το ματς.

Ομάδες σαν τον Ολυμπιακό ξέροουν να παίρονυν αυτά τα ματς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά, γιατί οποιοδήποτε λάθος δεν συγχωρείται. Μια κακή επιλογή, ένα λάθος αμέσως το τιμώρησε ο Ολυμπιακός. Αυτό το παιχνίδι είναι οδηγός για το μέλλον. Αν παίζουμε έτσι, σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Θέλουμε δουλειά, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Σε όλο το παιχνίδι έχουν γίνει άπειρες φάσεις.

Αν μπορώ να ξεχωρίσω, μία στην κανονική διάρκεια που χάσαμε το ριμπάουντ και χάσαμε την ευκαιρία να έχουμε άλλη μία επίθεση στο τέλος, ενώ στην παράταση ο Νώντας έχασε δύο βολές. Στο τέλος της δεύτερης παράτασης δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη φάση. Τέτοιες εμφανίσεις δείχνουν ότι είμαστε κοντά στο επίπεδο αυτών των ομάδων που παίζουν Ευρωλίγκα. Παίξαμε πολύ physical, πιο πολύ ίσως από τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι το κέρδος μας, γιατί μπορούμε να σταθούμε σε τέτοια ματς. Είμαστε νέα ομάδα. Μόνο να βελτιωθούμε μπορούμε».

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ