STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Νικάμε παρά τους τραυματισμούς"

Σφαιρόπουλος: "Νικάμε παρά τους τραυματισμούς"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να ταλανίζεται από τραυματισμούς, αλλά παρά τα προβλήματα καταφέρνει να παίρνει τις νίκες. Γιατζόγλου: "Τα 19 μας λάθη δείχνουν το πρόβλημα".

Στη συνέντευξη Τύπου στη Καβάλα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο γεγονός πως παρά τα προβλήματα η ομάδα του έχει μάθει να παίρνει τις νίκες, ενώ ο Στιβ Γιατζόγλου στάθηκε στα 19 λάθη που έκανε η Καβάλα, αναλύοντας την αναμέτρηση, στην οποία ο Ολυμπιακός πήρε το θετικό αποτέλεσμα με σκορ 57-71 .

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, είπε τα εξής: "Είναι σημαντική νίκη για εμάς, γιατί κάθε εκτός έδρας παιχνίδι είναι δύσκολο και χρειάζεται ειδική διαχείριση. Η Καβάλα μετά την αλλαγή προπονητή έδειξε διαφορετικό πρόσωπο. Με τον Άρη ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο και σήμερα ήταν ακόμη καλύτερη.

Περιμέναμε πως η Καβάλα θα αντιδράσει γιατί ήταν το πρώτο εντός έδρας ματς με τον νέο κόουτς. Θεωρώ πως με την άμυνα μας είχαμε τον έλεγχο του ματς, εκτός από το δεύτερο δεκάλεπτο γιατί χαλαρώσαμε σε εκείνο το σημείο μετά τη μεγάλη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο. Μάλιστα σε εκείνο το διάστημα δεχτήκαμε πολλά τρίποντα.

Μετά το ημίχρονο, όμως, πήραμε και πάλι διψήφια διαφορά και την κρατήσαμε σε όλο το παιχνίδι και φτάσαμε έτσι στη νίκη. Σίγουρα όταν έχεις τραυματισμούς και δεν έχεις όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους, αυτό είναι μειονέκτημα. Αλλά το ότι κερδίζουμε είναι σημαντικό.

Σήμερα προφυλάξαμε τον Παπαπέτρου, δεν θέλαμε να ρισκάρουμε τη συμμετοχή του. Η ομάδα είναι ομάδα, δεν θέλω να στέκομαι στα προβλήματα και θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι και σωματικά, αλλά και πνευματικά. Στον Ολυμπιακό είμαστε και θα πρέπει πάντα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Γιατζόγλου: "Τα 19 λάθη δείχνουν το πρόβλημα στην οργάνωση"

Ο προπονητής της Καβάλας, Στιβ Γιατζόγλου, δήλωσε τα εξής: "Δεν νομίζω πως να υπήρχε κανείς στο γήπεδο που να μην ήξερε το τελικό αποτέλεσμα. Το ερωτηματικό ήταν το πως θα εξελιχθεί το ματς. Δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος όταν λήγει ένα παιχνίδι. Αυτό είναι δεδομένο.

Έχουμε αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Σήμερα χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια και αυτό ήταν λόγω κακής συγκέντρωσης. Το πρόβλημα ήταν στην επίθεση. Χρειαζόμαστε έναν πόιντ γκαρντ γιατί έχουμε ένα 2αρι που τον βάζουμε στη θέση του πλέι μέικερ και είναι ένα ψάρι έξω από το νερό του. Γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε έναν πόιντ γκαρντ. Τα 19 λάθη φανέρωσαν το πρόβλημα που έχουμε στην οργάνωση.

Τα κεφάλια κάτω και να κάνουμε δουλειά και όπως είπε ο Δεμερτζής, έχουμε το μεγάλο παιχνίδι με το Ρέθυμνο για να μπούμε στο παιχνίδι σωτηρίας γιατί τώρα είμαστε υποβιβασμένοι. Βομβαρδιζόμαστε από προτάσεις για παίκτες, αλλά πρέπει να βρούμε τον σωστό. Δεν θέλουμε one man show, αλλά κάποιον που να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

Τα συναισθήματα μου όταν παίζω απέναντι στον Ολυμπιακό είναι γνωστά, ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού που όποτε με βλέπει χαίρεται. Ήμουν παίκτης πριν από 30 χρόνια του Ολυμπιακού, τώρα είμαι προπονητής στην Καβάλα”.

Λοτζέσκι: "Όσοι παίζουν παίρνουν αυτοπεποίθηση"

Ο Ματ Λοτζέσκι σχολίασε τα εξής: "Είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Ποτέ δεν ξέρεις πως είναι τα πράγματα και τι σε περιμένει όταν παίζεις εκτός έδρας στην Ελλάδα. Έπρεπε να δείξουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, ειδικότερα στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν και τους επιτρέψαμε να γυρίσουν στο ματς. Τώρα που έχουμε πολλούς τραυματισμούς, κάποια παιδιά παίζουν περισσότερο και παίρνουν αυτοπεποίθηση. Τώρα έχουμε μπροστά μας δύσκολα ματς”.

Δεμερτζής: "Κρατάμε ότι ο Ολυμπιακός έβαλε 71 πόντους"

Ο Γιάννης Δεμερτζής από την πλευρά του επεσήμανε πως: "Είναι ομάδα υψηλού επιπέδου ο Ολυμπιακός και είναι πάντα δύσκολο να παίζεις απέναντι του. Εμείς θέλαμε να δείξουμε βελτίωση και να δείξουμε πως καταλαβαίνουμε όσα μας ζητάει ο κόουτς. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για το ματς με το Ρέθυμνο. Το ότι κρατήσαμε τον Ολυμπιακό στους 71 πόντους και είχαμε 17 ασίστ, είναι στοιχεία που κρατάμε από το σημερινό ματς”.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ