STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Να γράφετε ότι φταίω εγώ όταν χάνουμε"

Σφαιρόπουλος: "Να γράφετε ότι φταίω εγώ όταν χάνουμε"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα του Ολυμπιακού στον αγώνα με την ΑΕΚ, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να γράφουν ότι φταίει αυτός και όχι οι παίκτες όταν ηττάται η ομάδα. Παραδέχθηκε την ανωτερότητα των "ερυθρόλευκων" ο Γιούρι Ζντοβτς.

Η εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ - και κυρίως η διάθεση που έδειξαν οι παίκτες των "ερυθρόλευκων" - ικανοποίησαν απόλυτα τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο, κάτι που παραδέχθηκε μετά το τέλος του παιχνιδιού.

"Είναι μία σημαντική νίκη για εμάς αυτή, επειδή παίζαμε με μία ομάδα που είχε βλέψεις να σπάσει το δίδυμο της κορυφής. Μία ομάδα αήττητη στο Ελληνικό πρωτάθλημα που είναι πιο ενισχυμένη από πέρυσι. Πιστεύω ότι η νίκη ήρθε εύκολα, κάτι που δείχνει ότι κάναμε καλή δουλειά. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, επειδη αντέδρασαν πολύ καλά μετά από την ήττα από τη Μακάμπι. Μέχρι το 35' είχαμε δεχθεί μόνο 53 πόντους και αν δεν χαλαρώναμε στο τέλος θα είχαμε κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά. Αυτό δεν αλλάζει όμως την σημασία της νίκης μας. Ελέγχαμε πλήρως το παιχνίδι μέχρι τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου όταν ήμασταν σταθερά μπροστά με τουλάχιστον 7 πόντους. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου που ήμασταν μάλιστα ακόμα πιο καλοί, ξεφύγαμε στο σκορ και επικρατήσαμε εύκολα" δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, για να απαντήσει στην συνέχεια σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε για γκρίνια που υπήρχε από μερίδα του κόσμου για την απόδοση κάποιων παικτών: " Όταν η ομάδα κερδίζει θέλω όλοι να γράφετε για τους παίκτες. Όταν η ομάδα χάνει θέλω να γράφετε μόνο για μένα, ότι φταίω εγώ".

Στο τέλος των τοποθετήσεών του μάλιστα στάθηκε εκ νέου στην διάθεση των παικτών του: "Είχαμε καλή αντίδραση και διάθεση σήμερα, κάτι που φαίνεται από τα επιθετικά ριμπάουντ που ήταν 15, αλλά και με τα 11 κοψίματα που κάναμε. Αυτό δείχνει την διάθεση που είχαν οι παίκτες,. Είδαμε παίκτες να βουτάνε στο παρκέ για μία μπάλα. Όχι ότι με τη Μακάμπι δεν είχαμε διάθεση και προσπάθεια, απλώς σε εκείνο το παιχνίδι χάθηκαν πολλά ελεύθερα σουτ. Απλώς σήμερα αυτό φάνηκε περισσότερο".

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, δήλωσε από την πλευρά του: " Σίγουρα ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί και ειδικά μετά από την ήττα από τη Μακάμπι περιμέναμε να παίξει σκληρά, αφού είχε αρκετή πίεση. Κόντρα σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός βγαίνουν οι αδυναμίες μίας ομάδας στην επιφάνεια επειδή ο Ολυμπιακός είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Θεωρώ όμως ότι αν πιστεύαμε περισσότερο στη νίκη και παίζαμε πιο σκληρά θα μπορούσαμε ακόμα και να κερδίσουμε. Παίξαμε πολύ άσχημα, αλλά ακόμα κι έτσι στο μεγαλύτερο διάστημα ήμασταν κοντά στον Ολυμπιακό.

Είχαμε μιλήσει με τους παίκτες και είχαμε πει ποια είναι η ομάδα μας και ποιος ο Ολυμπισκός. Και πάλι πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αν παίζαμε καλύτερα. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πολλούς παίκτες που σκέφτονται μόνο το πώς θα σκοράρουν και όχι να παίξουν άμυνα. Τα πήγαμε αρκετά καλά όμως και τώρα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη ευκαιρία μας για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό".

Στο τέλος των δηλώσεών του μάλιστα ο Σλοβένος τεχνικός παραδέχθηκε και ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της ΑΕΚ: " Δεν είμαστε πολύ έξυπνη ομάδα όταν παίζουμε εκτός έδρας. Βιαζόμαστε. Δεν ξέρουμε πώς να ελέγχουμε τον ρυθμό. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι δεν είμαστε καλοί στα ριμπάουντ για αυτό γεμίζουμε το “ζωγραφιστό”. Σήμερα όμως ο Ολυμπιακός πήρε 15 επιθετικά ριμπάουντ και σκόραρε πολλές φορές με την δεύτερη ή την τρίτη επίθεση. Αυτό είναι θεμα ομαδικό όχι θέμα των ψηλών"

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ