STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Εγώ φταίω, εγώ θα δώσω την λύση"

Σφαιρόπουλος: "Εγώ φταίω, εγώ θα δώσω την λύση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Δεν παίζουμε καλά και αυτό είναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη. Εγώ ευθύνομαι, εγώ θα δώσω την λύση στην ομάδα", τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ζήτησε την στήριξη του κόσμου.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο ΣΕΦ, λίγο μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί της Καβάλας (115-61). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλαβε την ευθύνη της κακής εικόνας της ομάδας το τελευταίο διάστημα και τόνισε πως ο ίδιος θα δώσει την λύση.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά είπε τα εξής: "Να υποβάλλω τον σεβασμό μου στον Στιβ Γιατζόγλου,μία μεγάλη μορφή του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και του Ολυμπιακού. Τεράστια προσωπικότητα και δεν πρέπει να ξεχνάμε την μεγάλη προσφορά του. Ήταν ένα ματς που θέλαμε να αντιδράσουμε μετά την κακή εμφάνιση. Θέλαμε να διορθώσουμε τι αδυναμίες μας, τα λάθη μας, σεβόμενοι τον αντίπαλο, σεβόμενοι μία ομάδα που μετά την αλλαγή των ξένων παίζει διαφορετικά και καλύτερα. Ακόμη και τα ματς που έχασε, τα έχασε δύσκολα.

Κάποιοι παίκτες βρήκαν αγωνιστικό ρυθμό, έπαιξαν εξαιρετικά και για εμάς αυτό είναι το σημαντικό. Βλέπουμε πλέον το ματς με την Λαμποράλ. Έχουμε μπροστά μας έξι ματς, στα οποία έχουμε 4 εντός έδρας. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και να βοηθήσει την ομάδα. Πιστεύω στην ομάδα, ακόμη μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στο χέρι μας είναι να αντιδράσουμε και να παίξουμε καλά. Θα δείξουνε διαφορετικό πρόσωπο στην συνέχεια".

Για τα πολλά σουτ που πήραν όλοι οι παίκτες: "Προσπαθήσαμε να δώσουμε και σουτ και προσπάθειες σε παίκτες που τους πιστεύουμε. Προσπαθήσαμε, πέρα από τον Σπανούλη που είναι ο ηγέτης μας, πέρα της εμπειρίας των Πρίντεζη, Χάντερ και Μάντζαρη, θέλαμε και τους υπόλοιπους να βγουν μπροστά και να δείξουν τις δυνατότητες τους. Πιστεύω σε όλους τους παίκτες μου".

Για την εικόνα της ομάδας: "Κάποια παιχνίδια δεν παίζουμε καλά και αυτό είναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη. Εγώ ευθύνομαι,εγώ θα δώσω την λύση στην ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη στην δουλειά που κάνουμε και στο υλικό μας. Ευχαριστώ τους Προέδρους για την μία ακόμη κίνηση τους. Έχουμε ενισχυθεί και είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση. Έχουμε εμπειρία και ποιότητα. Θέλουμε από τον κόσμο να έρθει στο ΣΕΦ και να μας στηρίξει".

Για τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού: "Ο Ολυμπιακός έχει πολλά νέα παιδιά και χρησιμοποιεί αρκετούς από αυτούς. Κάποιοι ξεχνούν πως οι Παπαπέτρου, Αγραβάνης και Μιλουτίνοβ είναι 21, ενώ ο Μουράτος είναι 18. Οι παίκτες πρέπει να ακούν, να δουλεύουν και να περιμένουν καρτερικά την ευκαιρία τους. Αυτό έκανε και ο Μουράτος. Όλοι οι νέοι παίκτες θα πρέπει να παρουσιάζονται ταπεινοί. Πρέπει να δουλεύουν και να έχουν το μυαλό τους μέσα στο κεφάλι τους".

Μουράτος: "Ήταν μεγάλη η χαρά, κοίταξα το πλάνο μας"

Ο Βασίλης Μουράτος πήρε χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση και στις δηλώσεις του είπε τα εξής: "Θέλαμε να δουλέψουμε στις ατέλειες μας στο παιχνίδι. Θέλαμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για την δύσκολη συνέχεια. Είναι μεγάλη χαρά που συμμετείχα στο ματς, αλλά άφησα τις χαρές στην άκρη και κοίταξα να ακολουθήσω το πλάνο μας. Ήταν σαν σκληρή προπόνηση για εμάς, θέλαμε να δείξουμε πράγματα ενόψει της συνέχειας".

Γιατζόγλου: "Τι να μιλήσουμε και τι να πούμε;"

Ο προπονητής της Καβάλας, Στιβ Γιατζόγλου, σχολίασε: "Τι περιμένετε, να κριτικάρω το παιχνίδι; Γιατί να μιλήσουμε για να καταλάβω και εγώ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης με τους 38 ψηλούς εναντίον της Καβάλας με τον 1,5 ψηλό. Τι να μιλήσουμε και τι να πούμε; Για το 50-20 στα ριμπάουντ;

Εγώ θεωρώ μεγάλη επιτυχία ότι βάλαμε 61 πόντους απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Αυτό θεωρώ ότι είναι μεγάλη επιτυχία. Γιατί αν δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην επίθεση, γιατί αν ο Ολυμπιακός δεν ερχόταν από ήττα με τη Μπαρτσελόνα, γι’ αυτό ευχόμουν για πολλούς λόγους να κερδίσει τη Μπαρτσελόνα, γιατί δεν θα ήταν έτσι σήμερα.

Έχουμε την ατυχία να τον βρούμε μετά από ήττα και η ομάδα έπαιξε με σκοπό να μας διαλύσει, όπως πρέπει να παίξει. Εμείς σταθήκαμε μέσα στο γήπεδο. Εγώ θεωρώ ότι πάντα μπορείς να κερδίσεις περισσότερα από μια ήττα από ότι από μια νίκη. Βάλαμε 61 πόντους απέναντι στον Ολυμπιακό, οπότε τα άλλα παιχνίδια θα είναι παιχνιδάκι. Θα δώσουμε ό,τι μπορούμε για να σωθούμε. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον Ολυμπιακό απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα".

Σε ερώτηση για την κατάσταση του Χρήστου Ταπούτου και για το εάν θα ήταν καλύτερα για τη «μάχη» των ουραγών να υπήρχαν και play out, ο Στιβ Γιατζόγλου απάντησε πως "από τη στιγμή που βάζεις την Καβάλα να παίξει τρία παιχνίδια την εβδομάδα, είναι σαν να στέλνεις την Καβάλα στην Α2 και μόνο με το πρόγραμμα, για ποια play out μιλάμε; Δεν υπάρχει καν πρόγραμμα σταθερό. Όσο για τον Ταπούτο, υπάρχουν και οι τραυματισμοί μέσα στο μπάσκετ. Όταν πηγαίνεις σαν replacement coach, χρειάζεται να κάνεις αλλαγές γιατί κάτι είναι στραβό. Όταν μια ομάδα σαν την Καβάλα βάζει 61 πόντους στον Ολυμπιακό εκτός έδρας, όταν βγάζεις τον Ταπούτο από μια τέτοια ομάδα, καταλαβαίνει κανείς τι πλήγμα είναι. Ελπίζουμε για την Κρήτη να είναι έτοιμος ο Ταπούτος. Δεν θα είναι εύκολο γιατί είναι αριστερόχειρας και χτύπησε στο αριστερό του χέρι".

Από πλευράς παικτών Καβάλας, μίλησε ο Ιωάννης Σταμπούλης, ο οποίος τόνισε: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ξέρουμε όλοι ότι είναι μεγάλη ομάδα. Εμείς ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι, να δώσουμε ό,τι έχουμε και να πάρουμε ό,τι μπορούσαμε. Έχουμε μπροστά μας ακόμη ένα δύσκολο ματς, περιμένουμε να γυρίσουν οι τραυματίες, να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε και να πάει καλά η χρονιά μας".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ