STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δείξαμε πως είμαστε ομάδα, σε μέρα που δεν ήμασταν καλοί"

Σφαιρόπουλος: "Δείξαμε πως είμαστε ομάδα, σε μέρα που δεν ήμασταν καλοί"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός έδειξε ομάδα, σε ένα ματς που δεν ήταν καλός, ενώ αναφέρθηκε και στην απόδοση του Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 70-63 και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο γεγονός πως οι Πειραιώτες έδειξαν ομάδα, σε ένα ματς που οι περισσότεροι παίκτες των "ερυθρολεύκων" δεν ήταν καλοί, ενώ επεσήμανε πως ο Βασίλης Σπανούλης θα βρει ρυθμό, καθώς έχασε έδαφος με τον τραυματισμό και την απουσία του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, σχολίασε: "Είναι μια σημαντική νίκη σήμερα επί ενός πολύ υπολογίσιμου αντιπάλου. Η ΑΕΚ δεν είχε χάσει κανένα παιχνίδι στο γήπεδό της στο πρωτάθλημα. Όλοι οι παίκτες της ήθελαν να δείξουν το κάτι παραπάνω για να αλλάξουν το κλίμα μετά τον αποκλεισμό από το Champions League. Γενικά δεν ήταν ποιοτικό το παιχνίδι, κι από τις δύο πλευρές. Στο α' ημίχρονο ήμασταν αρκετά νευρικοί, κυρίως στην επίθεση. Χάσαμε εφτά - οκτώ λέι απ, πολλά αμυντικά ριμπάουντ, δεν τρέξαμε στον αιφνιδιασμό. Η διαφορά όμως ήταν μικρή (37-35) γιατί ήμασταν καλοί στην άμυνα.

Στο β' ημίχρονο μπήκαμε διαφορετικά, παίξαμε πιο καλά στην άμυνα, δεχθήκαμε μόλις δέκα πόντους στη γ' περίοδο, βραχυκυκλώνοντας την επίθεση της ΑΕΚ. Από τα μέσα της γ' περιόδου, είχαμε τον έλεγχο, κρατήσαμε τη διαφορά μέχρι το τέλος, ακόμη κι όταν η ΑΕΚ προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι. Νομίζω ότι δείχνοντας χαρακτήρα στο τέλος, πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Το συμπέρασμα για μένα είναι ότι δείχνουμε ότι είμαστε ομάδα, σε ένα παιχνίδι που κάποιοι δεν ήταν καλοί, όλοι βοήθησαν. Δείξαμε ότι είμαστε ένα σύνολο που ξέρει να κερδίζει τα παιχνίδια".

Για τα πολλά λάθη στο α' ημίχρονο: "Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και λέι απ, το οποίο έφερε εκνευρισμό και έλλειψη συγκέντρωσης στο αμυντικό ριμπάουντ. Αφού ηρεμήσαμε στα αποδυτήρια, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε από την αρχή".

Για τον Βασίλη Σπανούλη: "Πέρα από σκόρερ, είναι και δημιουργός. Είναι λογικό μετά από ένα μήνα με τραυματισμούς, να μην είναι σε καλή μέρα στο σκοράρισμα. Στη δημιουργία όμως είναι αυτός που είναι. Όσο παίζει, θα βρίσκει ρυθμό και θα είναι σταθερά καλός".

Μάντζαρης: "Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης σχολίασε τα εξής: "Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης και του πλεονεκτήματος έδρας. Ξέραμε ότι παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα σε δύσκολη έδρα. Με την αλλαγή προπονητή αλλάζει η ψυχολογία της ομάδας, ξέραμε ότι θέλουν πολύ τη νίκη μετά και τον αποκλεισμό από το Champions League. Στο α' ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, παρόλ' αυτά στο β' ημίχρονο βελτιώσαμε αισθητά την άμυνά μας και αυτό μας έδωσε τη νίκη".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ