STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Άλλο το Final Four, άλλο το πρωτάθλημα"

BASKET LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στην Αίγλη Ζαππείου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (9/5) η Συνέντευξη Τύπου για τα ημιτελικά και τους τελικούς των playoffs της Stoiximan.gr Basket League, παρουσία των προπονητών και των αρχηγών των τεσσάρων πρώτων ομάδων του πρωταθλήματος.

Με τους αρχηγούς και τους προπονητές των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετάσχουν στα ημιτελικά και τα τελικά της Stoiximan.gr Basket League πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ στην Αίγλη Ζαππείου το πρωί της Τρίτης (9/5).

Οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Βασίλης Σπανούλης, Τσάβι Πασκουάλ, Νικ Καλάθης, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Ντούσαν Σάκοτα, Δημήτρης Πρίφτης και Σπύρος Μούρτος μίλησαν για τα παιχνίδια που έρχονται, αλλά και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στις δύο ημιτελικές σειρές.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε αρχικά πως "οι παίκτες μας είναι έμπειροι και γνωρίζουν πως η πρόκριση στο Final Four δεν επηρεάζει σε κάτι τους αγώνες με τον Άρη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι τόσο πνευματικά όσο και αγωνιστικά για να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Δεν θέλουμε να συνδυάζεται η πρόκριση στο Final Four με την ημιτελική σειρά των playoffs, γιατί λειτουργούμε απομονώνοντας κάθε παιχνίδι. Συμφωνώ κι εγώ ότι τα παιχνίδια αυτά είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικά. Αν δεν είσαι σοβαρός και έτοιμος, κινδυνεύεις να χάσεις, έχουμε κι οι ίδιοι κάποια τέτοια παραδείγματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σοβαροί, γιατί ο Άρης είναι μια πάρα πολύ ικανή ομάδα", ενώ σε ερώτηση που του έγινε για την απουσία του Ματ Λοτζέσκι, υποστήριξε:

"Ο Ματ (Λοτζέσκι) είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, αθόρυβα μπορεί να δημιουργήσει πονοκέφαλο στον αντίπαλο. Συν τοις άλλοις είναι τέσσερα χρόνια στην ομάδα, είναι ουσιαστικά ένας ξένος που έχει μπολιαστεί με την ελληνική νοοτροπία και τη φιλοσοφία του συλλόγου. Όπως κάνουμε σε κάθε τέτοια περίπτωση, δεν κοιτάμε ποιοι λείπουν, ούτε να μεμψιμοιρούμε".

Από μέρους του, ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε πως "είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά είναι ακόμη πιο δύσκολο να διατηρηθείς εκεί γιατί όλοι θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή. Έχουμε βρεθεί και στις δύο πλευρές. Είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια με τον Άρη, οι προποπονητές μάς έχουν ετοιμάσει εξαιρετικά για μία ακόμη φορά. Εύχομαι να γίνουν πολύ καλά παιχνίδια και με την κόσμια συμπεριφορά των φιλάθλων".

BASKET LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πασκουάλ: "Να επανορθώσουμε για τον πόνο που δώσαμε στους φιλάθλους μας"

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε: "Θα ήθελα να συγχαρώ τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται εδώ, αλλά και τους διοργανωτές του πρωταθλήματος. Είμαστε σε αυτό το σημείο της σεζόν με τη φιλοδοξία που έχουμε δείξει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι, ξεκινώντας από τον μεγάλο σεβασμό για την ΑΕΚ και τον προπονητή της, για την προσπάθεια που έκαναν φέτος. Με βάση αυτό τον σεβασμό θα προσεγγίσουμε τα παιχνίδια. Ελπίζουμε πως αυτή η αυξημένη εισροή του κόσμου θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ελπίζω να μπορέσουμε να προσφέρουμε στο κοινό και ιδιαίτερα στους φιλάθλους μας ένα πολύ ωραίο θέαμα, και πάνω απ όλα όλος ο κόσμος να απολαύσει τους αγώνες μας στο γήπεδο.

Στην περίπτωσή μου, δεν νιώθω φαβορί ποτέ και για τίποτα. Νιώθω την ευθύνη να προετοιμάζω καλά την ομάδα και τον σεβασμό για τα θετικά στοιχεία του αντιπάλου. Οι τέσσερις ομάδες που είμαστε εδώ, έχουμε παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε υπάρχει σημαντική εμπειρία για τα εκτός έδρας παιχνίδια. Σε ό,τι αφορά εμάς, θεωρούμε ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη ημιτελική σειρά".

Ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το ψυχολογικό και αγωνιστικό κομμάτι μετά την "σκούπα" από τη Φενέρμπαχτσε, είπε πως "έχουμε συνείδηση ότι δεν παίξαμε καλά στα τελευταία παιχνίδια, γι αυτό χάσαμε από τη Φενέρμπαχτσε. Παίξαμε απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα, αλλά πέρασε κάποιο διάστημα και μπορέσαμε να ξεπεράσουμε αυτό το κακό διάστημα και να πεθάνουμε στο γήπεδο. Είναι αλήθεια ότι δεν βοηθάει όταν έχεις τόσο καιρό να παίξεις, αλλά τα πράγματα δεν μπορείς να τα αλλάξεις, οπότε πρέπει να τα προετοιμάζεις όσο καλύτερα μπορείς. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο, ειδικά για τους οπαδούς μας τους οποίους απογοητεύσαμε στα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε", για να συνεχίσει λέγοντας:

"Πιστεύω ότι βιώσαμε το χειρότερο σενάριο που μπορεί να βιώσει κάποιος σε playoffs. Είναι η δέκατη συνεχής παρουσία μου στην EuroLeague και δεν θυμάμαι κάτι χειρότερο. Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να είσαι στο +16 στο τρίτο δεκάλεπτο και να χάσεις. Παρόλ' αυτά πιστεύω ότι καταφέραμε να επανέλθουμε σε σωστή πνευματική κατάσταση μέσα σε δύο ημέρες. Το δεύτερο παιχνίδι ήταν ένα τυπικό παιχνίδι αυτού του επιπέδου. Στην πλειονότητα αυτών των παιχνιδιών, οι αγώνες κρίνονται σε ένα σουτ. Όταν άρχισαν τα προβλήματα στο τρίτο παιχνίδι, δεν είχαμε την πνευματική δύναμη να κάνουμε κάτι για να αλλάξει το παιχνίδι. Άρα το πνευματικό κομμάτι είναι αρκετά σημαντικό και μας έβλαψε ιδιαίτερα αυτό που συνέβη στο πρώτο παιχνίδι. Το πραγματικά δύσκολο ήταν να ελέγξουμε την οδύνη που προκάλεσε αυτή η ήττα.

BASKET LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τα παιδιά δούλεψαν σκληρά και πίστεψαν στις δυνατότητές τους. Όταν έχεις δέσμευση απέναντι σε έναν στόχο και φιλοδοξία, ο πόνος είναι ακόμη μεγαλύτερος. Αυτό ήταν το πραγματικά δύσκολο να διαχειριστούμε. Ό,τι συνέβη αποτελεί παρελθόν. Ξέρουμε πως λειτουργεί ο κόσμος του αθλητισμού, όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, όλοι μιλάνε γι αυτό, όταν τα πράγματα πάνε καλά, δεν ασχολείται κανείς με τα προβλήματα. Πιστεύω πως γυρίσαμε σελίδα, αφήσαμε τα πάντα πίσω μας. Τώρα έχουμε τον απαιτούμενο ενθουσιασμό και αφοσίωση ώστε να κάνουμε κάτι για να επανορθώσουμε για τον πόνο που φέραμε στους οπαδούς μας, παίζοντας καλά και νικώντας, που στην τελική ανάλυση είναι το πιο σημαντικό".

Για το τι τον ενθουσίασε περισσότερο και τι θα ήθελε να αλλάξει την επόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα: "Το επίπεδο των προπονητών είναι πολύ υψηλό, υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες με χαρακτήρα και πολύ ανταγωνιστικοί. Θέλω να αναφερθώ μόνο σε ένα πράγμα, χωρίς να θέλω να ασκήσω κριτική, γιατί ακόμη δεν γνωρίζω την πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού. Για μένα το πιο δύσκολο και το πιο εντυπωσιακό είναι η δυσκολία που βλέπω στον προγραμματισμό κύκλου εργασίας, γιατί πολλές φορές είναι δύσκολο να δεις πως θα παίξεις μια σειρά παιχνιδιών. Θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να γνωρίζω τουλάχιστον πέντε παιχνίδια πριν ποια θα είναι η σειρά των αγώνων, το λέω αυτό αποκλειστικά από την οπτική γωνία του προπονητή και χωρίς καμία διάθεση κριτικής, αλλά είναι μια διαφορά που έχω συναντήσει σχέση με την ισπανική λίγκα, που δυσκολεύει τη δουλειά μας".

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods, Νικ Καλάθης, υποστήριξε: "Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Φέτος είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, τελειώσαμε άσχημα την EuroLeague, αλλά θέλουμε να έχουμε καλύτερο τέλος στο πρωτάθλημα και να το κατακτήσουμε. Η ΑΕΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα, που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Είναι ένα ακόμη πρωτάθλημα που θέλουμε να προσθέσουμε στη συλλογή μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι τις επόμενες ημέρες σε προπονήσεις και αγώνες προκειμένου να πάρουμε τις νίκες που χρειάζονται".

BASKET LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μανωλόπουλος: "Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους "αιώνιους" και τους υπόλοιπους"

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος εξήγησε από μέρους του: "Θέλω να ευχηθώ πρώτα απ' όλα καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό για το Final Four. Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, θεωρώ ότι κάναμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ, ήμασταν σοβαροί και δικαίως τερματίσαμε στην τρίτη θέση. Αυτό δείχνει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά απ όλους, με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο της ομάδας, τον κ. Αγγελόπουλο. Το ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν έφτασε στο Final Four δεν μειώνει σε τίποτα την αξία και την ποιότητά του. Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ό,τι πιθανότητες έχουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια στα ημιτελικά και τους τελικούς, με υγεία για τους παίκτες και χωρίς φαινόμενα βίας", για να προσθέσει απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στους "αιώνιους" και τις υπόλοιπες ομάδες:

"Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες και τους υπόλοιπους. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έκανε ένα βήμα παραπάνω φέτος, θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική σε αυτούς τους τελικούς. Εύχομαι κι εγώ κάθε φορά, οι ομάδες που μπαίνουν στα ημιτελικά να είναι όλο και πιο ανταγωνιστικές, με σκοπό να γίνονται καλύτερα παιχνίδια για τον κόσμο. Είναι ένα έξτρα μαξιλαράκι οι τρεις νίκες. Αν ο κόσμος θέλει να δει μπάσκετ, αυτό πρέπει να του δώσουμε, άρα όσους περισσότερους αγώνες μπορούμε να έχουμε, είναι το καλύτερο για εμάς".

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα, δήλωσε: "Είχαμε μια άκρως ανταγωνιστική κανονική περίοδο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η τρίτη θέση της ΑΕΚ δείχνει την ανοδική πορεία της ομάδας. Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για την προσπάθεια που κάνουμε, με στόχο να επαναφέρουμε την ΑΕΚ εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό για το Final Four της EuroLeague".

BASKET LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πρίφτης: "Συνεχίζουμε τα βήματα προόδου"

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, δήλωσε αρχικά πως "η παρουσία της ομάδας στα ημιτελικά αποτελεί μια επιβεβαίωση και επιβράβευση της προσπάθειας που κάνει ο σύλλογος την τελευταία τριετία. Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι εδώ με τον Σπύρο (Μούρτο) σε αυτό το πάνελ. Αυτό σημαίνει αρκετά για την ομάδα και τον σύλλογο, δείχνει σταθερότητα. Σέβομαι απόλυτα την πρώτη μου χρονιά στον Άρη, τα παιδιά που παίξαμε. Ίσως ήταν η πρώτη μου χρονιά σε μία τόσο ανταγωνιστική ομάδα, γι αυτό ίσως είναι πιο χαραγμένη στην μνήμη μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος Γνωρίζουμε ότι στη φάση αυτή των παιχνιδιών ο συντελεστής δυσκολίας είναι υψηλός. Είμαστε ρεαλιστές και ταυτόχρονα θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θέλω να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου στον Ολυμπιακό, που μας εκπροσωπεί ως χώρα, ό,τι καλύτερο για το Final Four της EuroLeague. Εύχομαι να απολαύσουμε όλοι μας τα παιχνίδια που έρχονται σε ημιτελικά και τελικούς", ενώ συνέχισε:

"Θα ήταν ευχής έργον να γίνονται πάντα ανταγωνιστικά παιχνίδια, θεωρώ πως ακόμη υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους δύο "αιωνίους" και τις υπόλοιπες ομάδες. Νιώθω ότι κάποιες ομάδες αναπτύσσονται, βελτιώνονται και εξελίσσονται σε όλα τα επίπεδα. Το καλύτερο σενάριο είναι οι τέσσερις ομάδες που θα παίζουν να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο χάσμα. Το προϊόν προωθείται καλύτερα όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται και όσο περισσότερο το βλέπει ο κόσμος".

Σπύρος Μούρτος: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για τρίτη σερί χρονιά βρισκόμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτό αποτελεί επιβράβευση τόσο της προσπάθειας της διοίκησης, όσο και της δουλειάς των παικτών και των προπονητών. Όσον αφορά στους ημιτελικούς, θέλω πρώτα απ' όλα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό για το Final Four. Εμείς, από την πλευρά μας, θα διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Όσον αφορά τις τρεις χρονιές που ο Άρης έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, είναι πολύ διαφορετικές".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ