STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σερελής: "Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στο τέλος"

Σερελής: "Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στο τέλος"
INTIME SPORTS

Ο Χρήστος Σερελής στάθηκε στο γεγονός πως το Λαύριο ήταν περισσότερο συγκεντρωμένο στο τέλος, ενώ ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επεσήμανε πως το Ρέθυμνο πάλι πήρε διαφορά σε ματς, αλλά την έχασε στο τέλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στη συνέντευξη Τύπου οι προπονητές και οι παίκτες των δύο ομάδων, με το Λαύριο να κερδίζει την έδρα του το Ρέθυμνο με σκορ 69-67.

Θανάσης Σκουρτόπουλος(προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): «Να δώσω συγχαρητήρια στον Χρήστο Σερέλη στην ομάδα του Λαυρίου και στον κόσμο. Πέτυχαν μια πολύ ωραία νίκη δίκαια, γιατί για μία ακόμη φορά στα τελευταία λεπτά κέρδισε αυτή που είναι πιο σωστή ομάδα. Για το παιχνίδι τεχνικά δεν θα πούμε πολλά γιατί νομίζω ότι οι σκληρές άμυνες δεν άφησαν πολλά περιθώρια να δούμε καλό μπάσκετ αλλά νομίζω στο τέλος το Λαύριο λειτούργησε σαν ομάδα πιο σωστά, πιο ομαδικά, με καλύτερες πάσες ευστόχησαν στις βολές που έπρεπε και σε κάποια κρίσιμα σουτ, πράγμα που εμείς για μία ακόμα φορά δεν το καταφέραμε και δεν είναι βέβαια τυχαίο αυτό.

Για μία ακόμη φορά πήραμε διαφορές μέσα στο παιχνίδι δεν μπορούμε να τις στηρίξουμε. Όταν χάνουμε κάποιους παίκτες υπάρχει πολύ μεγάλο κενό στην ομάδα και αυτό είναι ένας τρόπος που θα διορθωθεί μέσα από την δουλειά, γιατί η ομάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει ξεκινήσει να δουλεύει σωστά.

Πιστεύω να τα καταφέρουμε να το κάνουμε γρήγορα για να μην χάσουμε παιχνίδια που θα μας πονέσουν, και εννοώ τα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας και σιγά σιγά να ετοιμαστούμε για κάνουμε κάποια εκτός έδρας νίκη. Δεν είμαστε ίδια ομάδα και αυτό έχει επιβαρύνει τους παίκτες και τον κόσμο που περιμένει καλά πράγματα από εμάς, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να γίνουμε».

Ευθύμης Τσακαλέρης(μπασκετμπολίστας Ρεθύμνου Cretan Kings): «Δεν έχουμε ξεκινήσει με νίκες, θέλω να πιστεύω πως από την άλλη Κυριακή θα ξεκινήσουμε τις νίκες. Για το παιχνίδι δεν έχω να πω πάρα πολλά πράγματα, συγχαρητήρια στο Λαύριο.Ξεκινήσαμε το παιχνίδι νωθρά.

Αυτά που είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα τα κάναμε στο τρίτο δεκάλεπτο και πήραμε μια διαφορά 7-9 πόντων αλλά πάθαμε ένα μπλακ άουτ και χάσαμε εύκολα την διαφορά. Στα πιο κρίσιμα σημεία το Λαύριο ήταν πιο συγκεντρωμένο και πήρε δίκαια την νίκη.Πιστεύω πως δεν ήμασταν εμείς επιθετικά σε κάποια σημεία σωστοί, δεν γυρίσαμε την μπάλα με έξτρα πάσα ώστε να απελευθερωθεί παίκτης ώστε να κάνουμε μια σωστή επίθεση».

Χρήστος Σερέλης(προπονητής Λαυρίου): «Σήμερα στην ουσία εξαργυρώσαμε το διπλό που κάναμε στην Κηφισιά. Είχα πει στα παιδιά από αυτό το παιχνίδι το διπλό της Κηφισιάς ότι θα έχει αξία εάν καταφέρουμε και κάνουμε μία νίκη είτε με τον Άρη είτε με το Ρέθυμνο, γιατί είναι δύο ομάδες οι οποίες σίγουρα δεν θα κινδυνέψουν, οπότε θεωρώ ότι καταφέραμε να κάνουμε αυτή την πολύ σημαντική νίκη όπως ανέφερε και ο Μιχάλης.

Περισσότερο θα συμφωνήσω με τον κόουτς Σκουρτόπουλο δεν θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά ήμασταν πιο καλοί πιο συγκεντρωμένοι αν θέλετε στο τέλος. Η γνώμη μου είναι ότι μάλλον θα έπρεπε να κερδίσουμε την Καβάλα αν θέλουμε να είμαστε πιο δίκαιοι στην πρώτη αγωνιστική και ίσως σήμερα να είχαμε λιγότερες πιθανότητες να κερδίσουμε σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα.

Παρόλα αυτά η αντίδραση της ομάδας μετά τους 70 πόντους την προηγούμενη Κυριακή γιατί 70 πόντοι από όποια ομάδα και αν είναι - φυσικά και δεν συγκρινόμαστε με τον Ολυμπιακό - αλλά 70 πόντοι, είναι τρομερή διαφορά, ήταν πάρα πολύ καλή και για αυτό είμαι ικανοποιημένος. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο νομίζω ήταν μία καλή ατμόσφαιρα για άλλη μία φορά παρόλο που δεν ήταν η ΑΕΚ ή ο Άρης και μας βοήθησε πάρα πολύ».

Μιχάλης Περράκης(μπασκετμπολίστας Λαυρίου): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αν και είναι νωρίς στο πρωτάθλημα, για εμάς ήταν ένα παιχνίδι τελικός έπρεπε να το κερδίσουμε πάση θυσία, είχαμε δουλέψει πάρα πολύ στην προπόνηση, προερχόμαστε από μία βαριά ήττα.

Είχαμε πει προπονητές και παίκτες ότι τώρα είναι η ευκαιρία να παίξουμε αυτό που μπορούμε κόντρα σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα που αξίζει και την βαθμολογική θέση που έχει. Για εμάς το παιχνίδι ήταν τελικός δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια να χάνουμε παιχνίδια στην έδρα μας με ομάδες που ίσως έχουν μεγαλύτερους στόχους από εμάς, σίγουρα δεν έχουμε τους ίδιους στόχους, αλλά ίσως είναι λίγο παραπάνω από εμάς. Παίξαμε πάρα πολύ καλά στο τέλος που έπρεπε.

Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε καλά είχαμε ένα μπλακ αουτ και στην άμυνα και στην επίθεση. Στο ημίχρονο μιλήσαμε καταλάβαμε τα λάθη μας δουλέψαμε πάνω σε αυτά καταφέραμε γυρίσαμε το ματς και το φέραμε εκεί που θέλαμε.Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά έχουμε πάρα πολύ δύσκολο έργο μπροστά μας και στόχος μας είναι η σωτηρία και τίποτα άλλο. Κάθε παιχνίδι στην έδρα μας είναι τελικός. Εύχομαι στο Ρέθυμνο καλό δρόμο καλό ταξίδι και καλή συνέχεια».

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ