STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σενάρια: Η "μάχη" της τετράδας

Σενάρια: Η "μάχη" της τετράδας

Ο Προμηθέας Πατρών νίκησε εκτός έδρας την ΑΕΚ κι εξασφάλισε ουσιαστικά την παρουσία του στην πρώτη τετράδα της κανονικής διάρκειας της Stoiximan.gr Basket League. To Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα για τη "μάχη" της 3ης και της 4ης θέσης μεταξύ της ομάδας της Πάτρας, του ΠΑΟΚ, της Ένωσης και του Λαυρίου.

Ο Προμηθέας Πάτρας στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 24η αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League πήρε την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ και "κλείδωσε" ουσιαστικά την παρουσία του του στην πρώτη τετράδα της Stoiximan.gr, ενώ πολύ κοντά στην υλοποίηση αυτού του στόχου βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ από την πλευρά της είδε τις ελπίδες να μειώνονται κατά πολύ, ενώ το Λαύριο έχει μαθηματικές ελπίδες για να βρεθεί στην πρώτη τετράδα. Ας δούμε αναλυτικά τα δεδομένα για τη "μάχη" της τετράδας...

Το πρόγραμμα των "μονομάχων" τις τελευταίες αγωνιστικές:

24η αγωνιστική

ΑΕΚ - Προιμηθέας 75-76

Λαύριο Megabolt - ΓΣΛ Φάρος (5/5)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (5/5)

25η αγωνιστική (9/5)

Πανιώνιος Βίκος Cola - ΠΑΟΚ

Προμηθέας - Λαύριο Megabolt

Παναθηναϊκός Superfoods - ΑΕΚ (11/5)

26η αγωνιστική (13/5)

ΠΑΟΚ - ΓΣΛ Φάρος

Ολυμπιακός - Προμηθέας

Λαύριο Megabolt - Παναθηναϊκός Superfoods

ΑΕΚ - Κύμη

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (16-8)

Ο Προμηθέας πλέον ανέβηκε στο 16-8 και όπως όλα δείχνουν θα είναι στην πρώτη τετράδα της κανονικής διάρκειας της Stoiximan.gr Basket League. Ο Προμηθέας έχει "διπλώσει" τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, έχει ηττηθεί εκτός έδρας από το Λαύριο και υπάρχει ένα μοναδικό και ακραίο σενάριο που τον αφήνει εκτός τετράδας. Ποιο είναι αυτό; Ο Προμηθέας να ηττηθεί από το Λαύριο και τον Ολυμπιακό, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη να κάνει το 3/3, ο ΠΑΟΚ να πάρει τουλάχιστον δύο νίκες και η ΑΕΚ να τερματίσει με λιγότερες από 16 επιτυχίες. Σε αυτήν περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα είναι τρίτος, το Λαύριο τέταρτο, ο Προμηθέας πέμπτος και η ΑΕΚ έκτη. Ο Προμηθέας μάλιστα την παρούσα στιγμή είναι το φαβορί για να πάρει την 3η θέση, καθώς έχει το πλεονέκτημα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (15-8)

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είναι και αυτός σε θέση ισχύος, καθώς έχει ρεκόρ 15-8 και ουσιαστικά χρειάζεται άλλη μία νίκη για να εξασφαλίσει την παρουσία στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, καθώς το σενάριο να υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία στο 16-10 με τον Προμηθέα, την ΑΕΚ και το Λαύριο βάσει προγράμματος συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

ΑΕΚ (14-10)

Η ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Προμηθέα δεν έχει πιθανότητες για να τερματίσει στην 3η θέση, καθώς την έχει "διπλώσει" τόσο η ομάδα της Πάτρας, όσο και ο ΠΑΟΚ. Η Ένωση για να πάρει την 4η θέση πρέπει να κάνει το 2/2 (απέναντι στον Παναθηναϊκό και στην Κύμη), ο ΠΑΟΚ να ηττηθεί και στους τρεις εναπομείναντες αγώνες και το Λαύριο να μην κάνει το 3/3.

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT (13-10)

Το Λαύριο για να βρεθεί στην πρώτη τετράδα πρέπει να κάνει το 3/3, αλλά θα χρειαστεί να υπάρξουν και συνδυασμοί και άλλων αποτελεσμάτων. Αν το Λαύριο ισοβαθμήσει μόνο με τον ΠΑΟΚ στο 16-10, θα είναι τέταρτο, αλλά για να συμβεί αυτό, ο Προμηθέας πρέπει να νικήσει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό και η ΑΕΚ να χάσει τουλάχιστον ένα ματς. Επίσης, το Λαύριο θα είναι τουλάχιστον τέταρτο αν ο ΠΑΟΚ χάσει όλα τα ματς, η ΑΕΚ τουλάχιστον ένα παιχνίδι κι εκείνο κάνει το 3/3. Επίσης, θα είναι στην τετράδα, αν ο Προμηθέας κάνει το 0/2. ο ΠΑΟΚ πάρει τουλάχιστον δύο νίκες και συγχρόνως η ΑΕΚ δεν φτάσει στις 16 νίκες. Τέλος. το Λαύριο θα είναι στην τετράδα, αν υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία στο 16-10. Σε αυτήν την περίπτωση μάλιστα θα πάρει την 3η θέση. Τα σενάρια αυτά, όμως, συγκεντρώνουν πολύ λίγες πιθανότητες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ο Προμηθέας βάσει λογικής και πιθανοτήτων, αν επικρατήσει του Λαυρίου θα πάρει την 3η θέση, αλλά ακόμα και αν αυτό, δεν συμβεί πολύ δύσκολα θα βγει εκτός τετράδας. Ο ΠΑΟΚ, όπως όλα δείχνουν, θα είναι στην τετράδα, αλλά τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του Προμηθέα με το Λαύριο, το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό ποια ομάδα θα πάρει την 3η θέση. Η ΑΕΚ αναμένεται να τερματίσει στην 5η θέση της κανονικής διάρκειας της Stoiximan.gr Basket League, ενώ το Λαύριο έχει ελάχιστες πιθανότητες για να πάρει μία καλύτερη θέση από την 6η.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ