STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σάκοτα: "Προς το παρόν αντέχουμε"

Σάκοτα: "Προς το παρόν αντέχουμε"

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε για τις αδυναμίες στο ροτέισον της ΑΕΚ που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις διπλές υποχρεώσεις μέσα στην εβδομάδα. Μέξας: "Παράδειγμα ο Καλαμπόκης".

Η ΑΕΚ συνεχίζει αήττητη τις υποχρεώσεις της στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ μετά το 84-78 επί του Απόλλωνα και ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε για τον κόσμο της "Ένωσης" που "ηταν σούπερ σήμερα".

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ντράγκαν Σάκοτα: "Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη νίκη που είχε μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς, για να συνεχίσουμε τις νίκες στο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια και στον κόσμο που ήταν σούπερ σήμερα. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της Πάτρας, που μαζί με τον Κόροιβο είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις στο πρωτάθλημα. Σήμερα ήταν πολύ δύσκολο να προετοιμάσουμε το ματς, μέσα σε μία μέρα. Είχαμε μεγάλο ταξίδι, δεν κοιμηθήκαμε καλά γιατί γυρίσαμε νωρίς το πρωί. Βρήκαμε όμως τη δύναμη.

Όλοι θεωρούν ότι είμαστε πλήρης ομάδα, ωστόσο έχουμε και εμείς κάποιες αδυναμίες στο ροτέισον μας. Προς το παρόν αντέχουμε και πιστεύω ότι οι νίκες, μας δίνουν το κουράγιο για να συνεχίσουμε. Για εμάς έχει σημασία ότι πήραμε τα παιχνίδια που έπρεπε να πάρουμε. Καλή συνέχεια στον Απόλλωνα".

Για τη συνεισφορά του Γιάννη Καλαμπόκη: "Συμφωνώ απόλυτα με τον κόουτς Μέξα. Η αξία του Γιάννη είναι γνωστή όλα αυτά τα χρόνια. Παίζει πάντα σε υψηλό επίπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια του".

Δημήτρης Μαυροειδής: "Ξέραμε ότι παίζαμε εναντίον μιας επικίνδυνης ομάδας με ποιοτικούς παίκτες. Έχει αλλάξει προπονητή και φιλοσοφία. Είναι εντελώς διαφορετική ομάδα με τον κόουτς Μέξα. Όταν έχεις Ευρώπη, ταξίδια, είναι δύσκολο να έχεις ρυθμό. Όλοι προσπαθούν να μας… χτυπήσουν. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα και εκεί που θέλαμε να πάρουμε την διαφορά, δεν τα καταφέρναμε. Δεν πρέπει να παρατάμε κανένα ματς ποτέ".

Κώστας Μέξας: "Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την κούραση της ΑΕΚ από το ταξίδι στη Λιθουανία. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να έχουμε ενέργεια για 40 λεπτά. Επί μέρους στόχοι όπως το ριμπάουντ, όπου η ΑΕΚ είναι πολύ καλή, τα παιδιά έκαναν αρκετά καλή δουλειά. Στο αμυντικό τρανζίσιον δεν ήμασταν τόσο καλοί. Δεχτήκαμε εύκολους πόντους σε καίρια σημεία και επιπλέον το κακό διάβασμα στην αλλαγή της ΑΕΚ με το πεντάρι. Η ΑΕΚ έλεγξε το παιχνίδι μέχρι ενός σημείου, αλλά οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα, έβαλαν μεγάλα σουτ, πήραν κουράγιο για την άμυνα και αυτό κρίθηκε σε δύο φάσεις στο τέλος που ήταν ίσως και λίγο τυχερές, αλλά και ποιοτικές. H AEK κέρδισε δίκαια το παιχνίδι.

Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κρατήσουμε τη διάθεση και την ομαδικότητα που έχουμε δείξει. Να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια και πάνω σε αυτά τα πράγματα να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Η ΑΕΚ έχει αλλάξει επίπεδο, φέτος ακόμα περισσότερο, έχει γεμάτο ρόστερ και θεωρώ ότι βρίσκει τον ρυθμό αλλά και τους ρόλους της και πάντα υπάρχει θέμα στην αρχή. Όσο περνάει ο καιρός αυτό είναι υπέρ της. Ο Μαυροκεφαλίδης είναι... μια κατηγορία μόνος του, αλλά προσωπικά θέλω να αναφερθώ στον Καλαμπόκη. Η εικόνα του είναι εντυπωσιακή και του αξίζουν δημόσια συγχαρητήρια. Η εικόνα του είναι παράδειγμα για τους νεότερους και στην ΑΕΚ και σε άλλες ομάδας".

Γιάννης Αθανασούλας: "Σήμερα κληθήκαμε να παίξουμε αντιμετωπίσουμε ομάδα με καλό αγωνιστικό ρυθμό. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την κούραση της ΑΕΚ και να βγάλουμε ενέργεια. Θεωρητικά δεν θέλαμε να πάει ψηλά το σκορ, αλλά όπως αποδείχθηκε μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό αυτό. Το παιχνίδι πήγε έτσι όπως το θέλαμε, αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε και κάναμε κάποια λάθη. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι οι αλλαγές στην αγωνιστική μας συμπεριφορά, να τις έχουμε οδηγό καθώς έχουμε μια σειρά από παιχνίδια κρίσιμα που θα καθορίσουν την πορεία μας. Θέλουμε να πάμε όσο πιο ασφαλείς στη διακοπή".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ