STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σάκοτα: "Παίρνουμε νίκες και εμπειρίες"

Σάκοτα: "Παίρνουμε νίκες και εμπειρίες"
INTIME SPORTS

Ο Ντράγκαν Σάκοτα αναφέρθηκε στο διπλό κέρδος της ΑΕΚ από την εκτός έδρας νίκη επί του Κοροίβου, την ώρα που ο Χάρης Μαρκόπουλος τόνισε πως δεν έχει κάποιο παράπονο από τους παίκτες του.

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η ΑΕΚ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, όπου μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Έχοντας αφήσει πλέον πίσω της την κρίση που πήγε να δημιουργηθεί, η "Ένωση" προσπαθεί να "χτίσει" χαρακτήρα, μέσα από τα ροζ φύλλα που παίρνει εντός των συνόρων.

Μετά τη νίκη επί του Κοροίβου , ο Ντράγκαν Σάκοτα συνεχάρη αρχικά την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου για την έως τώρα παρουσία της, τονίζοντας πως " ήταν πολύ διαβασμένοι και έπαιξαν πολύ έξυπνα. Το πρώτο ημίχρονο και ιδιαίτερα στο πρώτο δεκάλεπτο, χρειαζόταν να μπούμε στον ρυθμό του αγώνα και να βρούμε λύσεις, στην συνέχεια όμως όσο περνούσε ο χρόνος ήταν πιο εύκολο για εμάς. Είχαμε καλές άμυνες και μας βοήθησαν κάποιες φάσεις στην επίθεση".

Όσο για τη δική του ομάδα; " Για εμάς σε αυτήν τη φάση που είναι ακόμα η αρχή, οι νίκες μετράνε, εμπειρίες παίρνουμε. Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, όταν παίζουμε εκτός έδρας και πρέπει να διαβάζουμε και να ξεκινάμε από το πρώτο λεπτό δυνατά. Καλύτερα να διαβάζουμε τώρα, γιατί μετά θα μπει και η κούραση. Και πάλι καλή συνέχεια στον Κόροιβο. Παρά την ήττα του κέρδισε τα συγχαρητήρια στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Ξέρουμε με πια προβλήματα παλεύουν οι μικρότερες ομάδες, για αυτό αξίζει συγχαρητήρια", κατέληξε ο προπονητής της ΑΕΚ.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κατσίβελης σχολίασε: " Συγχαρητήρια στον Κόροιβο. Ξέραμε από την αρχή ότι δεν θα ήταν ένα εύκολο απόγευμα για εμάς. Ο Κόροιβος είναι μια πολύ καλή ομάδα και για να κερδίσεις μέσα στην έδρα του πρέπει να παίξεις. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, μπήκανε πιο δυνατά, πήρανε μια διαφορά. Στην συνέχεια κυρίως από την άμυνα πήραμε κάποιο ρυθμό και στην επίθεση και καταφέραμε να πάρουμε το ματς. Κοιτάμε μπροστά, το παιχνίδι της Τετάρτης, θέλουμε να πάρουμε και εκεί τη νίκη".

Μαρκόπουλος: "Είχαμε προβλήματα στην ομάδα"

Σάκοτα: "Παίρνουμε νίκες και εμπειρίες"
INTIME SPORTS

Ξέραμε ότι παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα, με μια ομάδα που τον τελευταίο καιρό αρχίζει και βρίσκει ρυθμό. Ίσως να την βοηθούν και τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είχαμε προβλήματα μέσα στην ομάδα, με κάποιους μικροτραυματισμούς που δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε καλή προετοιμασία. Νομίζω πως προσεγγίσαμε το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο. Στο αμυντικό μας κομμάτι στην αρχή. Βγάλαμε πολύ ενέργεια, όμως στο δεύτερο μισό του δευτέρου δεκαλέπτου και στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου νομίζω πως εκεί στερήσαμε. Η ΑΕΚ έλεγξε το παιχνίδι και βρήκε ρυθμό. Γύρισε το παιχνίδι και πήρε μια διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο. Εμείς συνεχίσαμε, βγάλαμε πολύ ενέργεια, γυρίσαμε το παιχνίδι, αλλά στα τελευταία λεπτά ίσως η κούραση ίσως το καθαρό μυαλό μας έκαναν να κάνουμε δυο τρία λάθη, που έδωσαν τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να πάρει πάλι το προβάδισμα", για να καταλήξει:

" Δεν μπορώ να έχω κάποιο παράπονο από τους παίκτες μου. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Πιστεύω έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μπροστά, το επόμενο παιχνίδι. Δεν έχουμε καιρό ούτε για στεναχώριες ούτε για χαρές. Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ρευστό. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν οπουδήποτε, τουλάχιστον στην δική μας κατηγορία. Αν χάσουμε τον προσανατολισμό μας, μετά θα ψάχνουμε απεγνωσμένα νίκες για να σωθούμε. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και κοιτάμε την επόμενη μέρα. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία και στον κόουτς".

Τέλος, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος είπε: " Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με πολύ καλή ποιότητα και θα ήταν επιτυχία να κερδίσουμε πιστεύω. Εμείς προετοιμαστήκαμε πάρα πολύ σκληρά για αυτό το παιχνίδι, όλοι εγώ και οι συμπαίκτες μου πιστεύαμε ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο σήμερα. Θέλαμε πολύ τη νίκη και την αξίζαμε, όπως και η ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά.

Μπορούμε να βελτιωθούμε πιστεύω σε πολλούς τομείς. Δείχνουμε κάποιες αδυναμίες σε κάποια διαστήματα, που δεν έχουμε καθαρό μυαλό. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Κηφισιά που είναι εκτός έδρας. Θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πάνω απ’όλα να γινόμαστε καλύτεροι. Θα κοιτάμε μόνο την ομάδα μας και τίποτα άλλο έξω από τις τέσσερις γραμμές, την ομάδμας και κανέναν άλλο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ