STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σάκοτα: "Μπορούσαμε και καλύτερα"

Σάκοτα: "Μπορούσαμε και καλύτερα"

Ο Ντράγκαν Σάκοτα επισήμανε μετά το 80-72 επί της Καβάλας ότι σημασία έχει η νίκη όμως "δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα για να είμαστε ευτυχισμένοι!". Τζήμας: "'Ηλθαν παίκτες που δεν έπρεπε".

Η ΑΕΚ δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της απέναντι στην Καβάλα και ο Ντράγκαν Σάκοτα έκανε λόγο για κάποια πράγματα που δεν τον άφησαν ικανοποιημένο.

Ο Σερβοέλληνας κόουτς εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση: "Η Καβάλα προερχόταν από ήττες αλλά έδειξε καλό πρόσωπο και μπορεί να έχει φιλοδοξίες με τέτοιες εμφανίσεις. Κάπως έτσι το περίμενα. Οι ομάδες έρχονται εδώ και χωρίς πίεση δημιουργούν προβλήματα. Κάθε τρεις μέρες και χωρίς πολλές αλλαγές που θα μας βοηθούσαν να αντέξουμε δίχως να κουραστούμε. Λέτε ότι σημασία έχει η νίκη, όμως δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να είμαστε ευτυχισμένοι. Συντηρήσαμε τη διαφορά μέχρι τέλους. Στο τέλος έπρεπε να κάνουμε πιο νωρίς αλλαγές για να προφυλαχθούν παιδιά. Συνεχίζουμε με τη νίκη. Περιμένουμε το παιχνίδι με την Νεπτούνας που είναι σημαντικό για εμάς".

Για την παρουσία των αναπληρωματικών: "Μπορούσαμε και καλύτερα από τον πάγκο, όμως η αλήθεια είναι ότι οι βασικοί παίκτες δεν έχουν περάσει 25 λεπτά. Αυτό για εμάς είχε μεγάλη σημασία και εάν ήταν και λιγότερα τα λεπτά θα ήταν καλύτερα. Από αυτή την άποψη βοήθησε. Πιστεύω ότι κάποια πράγματα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα, ειδικά στην άμυνα ειδικά με κάποιες οδηγίες. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες εντολές. Κάποιες τέτοιες λεπτομέρειες με κάνουν να μην είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Υπάρχει και η δικαιολογία όμως πως τα παιδιά παίζουν λίγο παραπάνω. Είμαστε νέα ομάδα χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσουμε καλύτερα".

Για την δημιουργία της ΑΕΚ: "Φαινόταν λίγο καλύτερα. Η Καβάλα έπαιξε καλή άμυνα. Βγάλαμε κάποια ανοιχτά σουτ. Τα σουτ δεν μπαίνουν κάθε μέρα και μακάρι να μπαίνουν σε πιο κλειστά παιχνίδια. Είναι καλύτερη η δημιουργία αλλά τα 16 λάθη είναι πάρα πολλά και σε κάποια εξ αυτών δεν υπάρχει εξήγηση. Αυτή η κριτική θα παραμείνει. Συμφωνώ όμως πως ήταν λίγο καλύτερα".

Για το θέμα ψηλού στην ΑΕΚ: "Υπάρχει θέμα. Κάτι προσπαθούμε αλλά δεν είναι εύκολο. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι με το ζόρι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω επειδή δεν έχω να πω κάτι. Υπάρχει προσπάθεια όμως".

Χέρστον: "Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο"

Ο Μαλίκ Χέρστον τόνισε: "Δεν παίξαμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Δεν ήταν τόσο καλή εμφάνιση όσο οι προηγούμενες. Έπρεπε να επικεντρωθούμε στην άμυνα. Μας έδωσε ένα καλό πλάνο ο προπονητής που δεν το ακολουθήσαμε, αλλά στο τέλος της ημέρας η νίκη είναι αυτή που κρατάμε".

Για τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα, ο Αμερικανός γκαρντ ανέφερε: "Η αλήθεια είναι ότι βελτιωνόμαστε και αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να το μεταφράσουμε σε έναν καλό αγώνα. Αυτό το κάνουμε. Δεν πρέπει να μένουμε στη νίκη αλλά και να γινόμαστε καλύτεροι".

Για την απόδοσή του: "Δεν είναι απαραίτητα αυτή η κατάσταση. Όταν έχεις μια νέα ομάδα με διαφορετικά πρόσωπα θέλει καιρό για να γίνεις ομάδα και να βρεις χημεία. Αυτό με τον χρόνο διορθώνεται".

Τζήμας: "Ήλθαν παίκτες που δεν έπρεπε"

Ο κόουτς της Καβάλας, Γιάννης Τζήμας ανέφερε: "Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Είναι μια μεγάλη ομάδα με τρομερή ιστορία.Πλέον έχει βρει τον δρόμο της. Από την πλευρά μας φανήκαμε πιο ανταγωνιστικοί, βγάλαμε ενέργεια στο γήπεδο. Με κοντά σχήματα προσπαθήσαμε να βρούμε ρυθμό αλλά μας δημιούργησε θέμα στα ριμπάουντ. Για εμάς ήταν δύσκολο να μπούμε ξανά στο παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια αλλά δεν παραβλέπω τα προβλήματα. Η απουσία του Ταπούτου ήταν σημαντική.

Παίξαμε με 2 παιδιά ψηλά και χωρίς πλέι μέικερ. Χωρίς πλέι μέικερ δεν παίζεις μπάσκετ. Χρειαζόμαστε κάποιους καλούς παίκτες ώστε να βρουν την φυσική τους κατάσταση. Αυτό μας δημιούργησε προβλήματα. Δεν έχουμε καθαρό πόιντ γκαρντ και με ξένους εκτός φόρμας. Κάνουμε προσπάθεια στο γήπεδο αλλά χωρίς δουλειά δεν γίνεται. Ευελπιστώ να κερδίσουμε μία εβδομάδα προπόνησης. Με την απόκτηση πλέι μέικερ η Καβάλα ευελπιστώ να είναι καλύτερη".

Για τον πλέι μέικερ που θέλει στην Καβάλα: "Δεν είναι ποιος θα φύγει, αλλά ποια είναι η ανάγκη της ομάδας. Δυστυχώς στην Καβάλα ήρθαν παίκτες που δεν έπρεπε. Κάναμε αλλαγές ενώ παίζαμε παιχνίδια φωτιά και έδειξαν την γύμνια μας. Το να έχεις 2 παιδιά 2,11 είναι παράλογο. Το εάν ο πλέι μέικερ είναι κοινοτικός ή ξένος θα εξαρτηθεί από την ομάδα. Έχω ζητήσει εδώ και καιρό συγκεκριμένο παίκτη".

Ο Ρομπ Τζόουνς είπε: "Ήταν μια κακή ήττα γι εμάς απέναντι σε μια καλή ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν χειρότεροι και πνευματικά ήμασταν κακοί. Δεν μπορούσαμε να κοντράρουμε την ΑΕΚ. Όσο ήμασταν καλοί την κοντράραμε και αυτό πρέπει να κρατήσουμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ