STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σάκοτα: "Έχουμε θέμα στη θέση του πλέι μέικερ"

Σάκοτα: "Έχουμε θέμα στη θέση του πλέι μέικερ"

Η ΑΕΚ δεν έπεισε απέναντι στο Λαύριο και ο Ντράγκαν Σάκοτα παραδέχθηκε ότι η "Ένωση" δεν βρίσκεται στην αγωνιστική κατάσταση που θα ήθελε, κάνοντας λόγο για "θέμα στη θέση του πλέι μέικερ". Τι δήλωσε ο Χρήστος Σερέλης.

Η ΑΕΚ ζορίστηκε απέναντι στο Λαύριο και ο Ντράγκαν Σάκοτα παραδέχθηκε ότι η "Ένωση" διανύει κακή φόρμα, κάνοντας λόγο για πρόβλημα στη θέση του πλέι μέικερ. Την ίδια στιγμή, ο Κρις Ουόρεν παραμένει υπό κρίση .

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ντράγκαν Σάκοτα (προπονητής ΑΕΚ): "Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη νίκη, που ήταν ο ένας και μοναδικός στόχος. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Λαυρίου που έπαιξε πολύ έξυπνα και μαχητικά ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν είχε τίποτα να χάσει, πάντως βλέποντας και το πρώτο του παιχνίδι στην Καβάλα μπορώ να πω πως άδικα χάσανε αυτόν τον αγώνα και είχανε σίγουρα καλή ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα και παλέψανε σωστά.

Εμείς είμαστε μακριά από την αγωνιστική μας φόρμα που θα θέλαμε, έχουμε ορισμένα σημεία που δεν μπορούμε να κρατήσουμε ρυθμό, έχει κάποια λογική αυτό αφού παιδιά που επέστρεψαν δεν έχουν κάνει αρκετές προπονήσεις και δεν ήταν μαζί μας, όμως σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, στην αρχή δηλαδή, γίνονται εκπλήξεις γίνονται και κάποια αποτελέσματα που είμαι σίγουρος πως στην συνέχεια όταν ολοκληρωθεί η ομάδα μας θα είναι διαφορετικά.

Είναι η κακή φόρμα που διανύουμε και έχουμε και ένα θέμα στην θέση του play-maker όλα αυτά έχουν την σημασία τους όταν έχεις αντίπαλο μία ομάδα που πιέζει και παίζει καλή άμυνα, εμείς δεν μπορούσαμε εύκολα αξιοποιήσουμε το low-post παιχνίδι επειδή η ομάδα του Λαυρίου έπαιζε με παγίδες συνέχεια, έγιναν κάποια λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν ήμασταν προσεχτικοί δεν βγάζαμε την άμυνα όπως πρέπει για να κάνουμε αυτό το παιχνίδι θεωρητικά πιο εύκολο. Σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι θα ήταν πολύ εύκολο αλλά ήμουν αισιόδοξος και πριν το παιχνίδι και μέσα στο παιχνίδι".

Γιάννης Καλαμπόκης (παίκτης ΑΕΚ): "Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Λαυρίου για την πολύ ανταγωνιστική εμφάνιση, δεν τα παρατήσανε σε κανένα σημείο του αγώνα, ξέραμε ότι είχαμε μια ανταγωνιστική ομάδα απέναντί μας και μια δύσκολη αποστολή, στην πρώτη αγωνιστική χάσανε πολύ δύσκολα και σίγουρα αξίζανε τον σεβασμό μας. Όσον αφορά την δικιά μας ομάδα, εμείς σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε το πρώτο ζητούμενο είναι οι νίκες και ακολούθως οι καλές εμφανίσεις.

Νομίζω πως αριθμητικά είμαστε πλήρης αλλά αυτό έχει κοστίσει λίγο στην χημεία μας, κάτι που φάνηκε στο γεγονός ότι πήραμε 5 φορές διαφορά άνω των 8 έως 15 πόντους αλλά δεν μπορέσαμε να την διατηρήσουμε και να τελειώσουμε το παιχνίδι νωρίτερα. Στο τέλος καταφέραμε με κάποιες δεύτερες ευκαιρίες να πάρουμε το παιχνίδι, νομίζω αυτού του είδους τα παιχνίδια χτίζουν τον χαρακτήρα μιας ομάδας και εμείς επειδή είμαστε στην αρχή νομίζω πως μόνο κερδισμένοι είμαστε από μία αναμέτρηση σαν την σημερινή. Ελπίζω ο κόσμος να ευχαριστήθηκε τον αγώνα ήταν ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος και εύχομαι στην ομάδα του Λαυρίου καλή συνέχεια".

Χρήστος Σερέλης (προπονητής Λαυρίου): "Είναι η δεύτερη αγωνιστική στην οποία χάνουμε έτσι στο τέλος από κάποιες λεπτομέρειες, κάποια λάθη δικά μας από την ικανότητα των αντιπάλων, Το σημαντικό είναι πως σε αυτή την δεύτερη αγωνιστική όπως είπε ο κόουτς δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε, αλλά προερχόμασταν από μία οδυνηρή ήττα από την Καβάλα και περιμέναμε να δούμε πως θα αντιδράσουν τα παιδιά απέναντί και σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Α.Ε.Κ. Η αντίδραση τους ήταν καταπληκτική, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την προσπάθεια που καταβάλαμε, ήταν πολύ συγκεντρωμένοι κάνανε πολλά σωστά πράγματα από αυτά που είχαμε πει.

H αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε εμείς την πολυτέλεια να παίζουμε με 12 παίχτες και να μοιράζουμε τον χρόνο, συνεπώς τα αρκετά λάθη που γίνανε έγιναν διότι πολλές φορές οι παίχτες κουράζονται, χάνουν την συγκέντρωση τους και το καθαρό τους μυαλό, παρόλα αυτά όμως ήταν μία τρομερή προσπάθεια. Θεωρώ ότι πιέσαμε αρκετά την Α.Ε.Κ και ενδεχομένως αν ήμασταν λίγο τυχεροί να διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Δεν το βάζουμε κάτω συνεχίζουμε, εμείς παρόλο που έχουμε ένα μήνα που γνωρίζουμε ότι θα είμαστε στην Α1 θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να παραμείνουμε στην κατηγορία και είναι μία ευκαιρία να το πω και δημόσια για τον κόσμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια που σήμερα είδε με μία μεγάλη ομάδα την προσπάθεια που καταβάλαμε δεν το παρατήσαμε ούτε στους 14 πόντους.

Επανήλθαμε ήταν πολύ καλό που ο κόσμος ήταν στο πλευρό μας ελπίζω αυτές οι λίγες κενές θέσεις που υπήρχαν να είναι γεμάτες στο επόμενο εντός έδρας αγώνα με τον Άρη, βέβαια προηγείται το παιχνίδι εκτός έδρας με την Κηφισιά θα προσπαθήσουμε και εκεί να πάρουμε κάτι ότι μπορέσουμε. Είναι πάρα πολύ θετικό να χάνεις το παιχνίδι από την Α.Ε.Κ και να βλέπεις σκυθρωπά πρόσωπα, επειδή τα είδα και την προηγούμενη εβδομάδα ξέρω ότι δεν το βάζουν κάτω τα παιδιά και ότι δεν θα είναι αυτά τα σκυθρωπά πρόσωπα από την Τρίτη και μετά στην προπόνηση, θα δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε στο επόμενο παιχνίδι τη νίκη".

Παναγιώτης Τσίρος (παίκτης Λαυρίου): "Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την σημερινή νίκη της, καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Λαυρίου που ήρθε σήμερα στο γήπεδο, ελπίζουμε να ξανάρθει, ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, είχαμε δουλέψει τα συστήματα τους μέσα στην εβδόμάδα, κρατάμε στα θετικά σίγουρα ότι γυρίσαμε 3 φορές το παιχνίδι, έχουμε μία σχετική απειρία με την κατηγορία αλλά πιστεύω θα τα βρούμε όλα σιγά σιγά. Κρίθηκε πιστεύω στα ριμπάουντ το παιχνίδι σήμερα και στην εμπειρία κάποιων παιχτών της Α.Ε.Κ. Θα συνεχίσουμε εμείς θα παλέψουμε και προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι, στεναχωρηθήκαμε λίγο αλλά έτσι είναι μετά την ήττα, θα συνεχίσουμε και κοιτάμε το ματς εκτός έδρας με την Κηφισιά".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ