STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ρέθυμνο - Ταπούτος, σημειώσατε "1"

Ρέθυμνο - Ταπούτος, σημειώσατε "1"
INTIME SPORTS

Ο επιθετικός ρυθμός που είχε το παιχνίδι του Ρεθύμνου με την Καβάλα ευνόησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με 84-74. Πάλευε μόνος του ο Χρήστος Ταπούτος, που τελείωσε με 27 πόντους.

Το "Μελίνα Μερκούρη" αποτελεί την απάντηση του Ρεθύμνου σε όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν τις τελευταίες αγωνιστικές, αφού η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου πήρε τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Με την επίθεση να αποτελεί το μεγαλύτερο "όπλο" τους και τον Τάιλερ Στόουν (23π., 11ριμπ., 5ασ.) να εξελίσσεται γρήγορα σε πρωταγωνιστή, οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς το πάνω χέρι στο σκορ, για να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι τέλους. Κι όλα αυτά, παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Χρήστου Ταπούτου, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους (5/6 δίπ., 3/5 τρίπ., 8/10 βολ.) σε 29'38'' συμμετοχής. Παρεμπιπόντως, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι έχοντας μόνο (!) ξένους στην πεντάδα τους, σε μια εικόνα που δεν βλέπουμε συχνά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Τάιλερ Στόουν έφτασε στην Κρήτη πριν από περίπου ενάμιση μήνα, με σκοπό να κάνει τη διαφορά. Απέναντι στην Καβάλα επωμίστηκε ιδανικά τον ρόλο του ηγέτη του Ρεθύμνου, αφού είχε 23 πόντους (με 8/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 1/1 βολές), 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες και 5 λάθη σε 36'56''. Αναπόφευκτα ήταν ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι (σ.σ.: ο δεύτερος του Ρεθύμνου είχε 25'50'' κι ήταν ο Ράιαν Χάροου).

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Το 67% στα δίποντα δεν είναι συνηθισμένο για μια ομάδα που επιδιώκει να σκοράρει κυρίως με τους περιφερειακούς της. Ο Τάιλερ Στόουν (8/9), ο Ράιαν Χάρρου (6/7) και ο Ρόναλντ Σάφτενααρ (5/7) ήταν αυτοί που έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα της Καβάλας εκ των έσω.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στην τρίτη περίοδο, διάστημα στο οποίο το Ρέθυμνο περιόρισε σημαντικά τη δράση των φιλοξενούμενων στην επίθεση, δεχόμενο μόλις 9 πόντους. Οι Κρητικοί μετέτρεψαν το +9 (52-43) του 20ου λεπτού, σε +14 (66-52) στο 30ο για να βάλουν τις βάσεις της επικράτησής τους.

Ο αγώνας

Από νωρίς φάνηκε πως οι άμυνες θα παίξουν ρόλο κομπάρσου στην αναμέτρηση. Αυτό δεν αφορούσε μόνο την ευκολία με την οποία προέκυπταν τα ελεύθερα σουτ, αλλά και τα ποσοστά ευστοχίας των δύο ομάδων σε δίποντα και τρίποντα. Οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορα το προβάδισμα, αλλά το πείσμα των παικτών του Στιβ Γιατζόγλου δεν τους άφησε πολλά περιθώρια για να νιώσουν ασφάλεια.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Χρήστος Ταπούτος θυμήθηκε τα νιάτα του, ήτοι σκόραρε κατά ριπάς. Ο υπαρχηγός της Καβάλας ήταν η βασικότερη απειλή για την άμυνα του Ρεθύμνου, το οποίο όσο καλό βαθμό έπαιρνε στο μπροστινό μέρος του παρκέ, άλλο τόσο αδικούσε την προσπάθειά του στην άλλη πλευρά του παρκέ (28-28 στο 10'). Ο Τάιλερ Στόουν αποτέλεσε το αντίβαρο των γηπεδούχων, αλλά όσοι οι συμπαίκτες του δεν έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι, τίποτα δεν ήταν δυνατό να αλλάξει.

Κάτι που φάνηκε μόλις ο Ρόναλντ Σάφτενααρ βρήκε ρυθμό και μαζί με τον Ράιαν Χάροου έδωσαν έξτρα λύσεις στον Θανάση Σκουρτόπουλο. Σταδιακά, το Ρέθυμνο "οικοδομούσε" μια ικανοποιητική διαφορά, με το +9 (52-43) του ημιχρόνου να αποτελεί ιδανική παρακαταθήκη για το δεύτερο μέρος.

Άπαντες περίμεναν την αντίδραση της Καβάλας στο τρίτο δεκάλεπτο, κυρίως σε ό,τι αφορά την αμυντική συμπεριφορά. Κι οι παίκτες του Στιβ Γιατζόγλου μπορεί να έπαιξαν καλή άμυνα στα επόμενα δέκα λεπτά, αλλά όσο σκόραραν -πλέον- με το σταγονόμετρο, ήταν δύσκολο να διεκδικήσουν κάτι. Η διαφορά έφτασε στο +14 (66-52) για τους Κρητικούς με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, κι έκτοτε όλα πήραν τον δρόμο τους.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα με σχετική άνεση, ο Τάιλερ Στόουν έφτασε στο νταμπλ νταμπλ και μαζί με τον Ράιαν Χάροου αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για την ομάδα τους. Από την άλλη, ο Στιβ Γιατζόγλου το μόνο που είχε να κρατήσει ήταν ο "ξέσπασμα" του Χρήστου Ταπούτου, αλλά και την εξαιρετική εμφάνιση του Τάιλερ Λέιζερ, ο οποίος στο ντεμπούτο του είχε 18 πόντους.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη για το Ρέθυμνο που μεγάλωσε την απόσταση από την τελευταία θέση της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, όπου παρέμεινε η Καβάλα μετρώντας πλέον οκτώ διαδοχικές ήττες.

Τα δεκάλεπτα: 28-28, 52-43, 66-52, 84-74.

ΡΕΘΥΜΝΟ(Σκουρτόπουλος): Κλουφ 5 (1), Ρέλφορντ 2, Σάφτενααρ 15 (1), Χάροου 16 (1), Στόουν 23 (2 τρίπ., 11 ριμπ.), Σχίζας 4, Γιαννόπουλος 10 (2), Τσακαλέρης, Κάρτερ 7, Ματαλών.

ΚΑΒΑΛΑ(Γιατζόγλου): Λέιζερ 18 (2), Κεμπ 5, Βαν Ντερ Μαρς 4, Κοστόβ 12 (1), Ρόμπινσον 5 (1), Ταπούτος 27 (3), Καλαϊτζίδης, Γιαννακίδης, Λίβας, Τζόουνς 3.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ