STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Rethymno Cretan... Warriors!

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Eurokinissi Sports / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Eurokinissi Sports / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το Ρέθυμνο έκανε εκπληκτική εμφάνιση, διέλυσε τον Κόροιβο (101-70) και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια της Stoiximan.gr Basket League.

Σαρωτικό. Αυτό ήταν το Ρέθυμνο, στην αναμέτρηση με τον Κόροιβο. Με run and gun μπάσκετ, η ομάδα της Κρήτης συνέτριψε εκείνη της Αμαλιάδας (101-70) και κράτησε αλώβητη την έδρας της, καθώς μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο "Μελίνα Μερκούρη". Ο Ανδρέας Χριστοδούλου έκανε πράγματα και θαύματα, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν έκαναν 22 λάθη και έχαναν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες από τους αντιπάλους τους.

O MVP

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου έκανε φοβερή εμφάνιση στα 28 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Πενταδάτος, σκόραρε 20 πόντους με 7/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και κανένα λάθος. Ο Κύπριος γκαρντ έχει βρει την... Ιθάκη του στο Ρέθυμνο και οι παράγοντες της ομάδας τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για την απόφασή τους να τον αποκτήσουν το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερο από τον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το Ρέθυμνο έβαλε 101 πόντους, παρά το γεγονός ότι ο Χάρης Γιαννόπουλος είχε 0/7 τρίποντα! Οι Κρητικοί είδαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τέσσερις με περισσότερους από 15. Στο γήπεδό τους παίζουν εκπληκτικό μπάσκετ και με 69% στα δίποντα, δεν γινόταν να προβληματιστούν από τον Κόροιβο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην ταχύτητα που έδωσαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ήξεραν πως είχαν απέναντί τους μία ομάδα που δεν μπορεί να αντέξει σε αυτό το τέμπο. Χριστοδούλου, Φιτζπάτρικ, Κράβιτς και Άρνολντ έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και το μικρό σχετικά ροτέισον του Τόνι Κωνσταντινίδη τους έδωσε μια άνετη νίκη. Όλα αυτά, την ώρα που ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής, Τόντρικ Γκότσερ, έμενε στον ένα πόντο (!) σε 24 λεπτά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Οι γηπεδούχοι έχτισαν από νωρίς μια καλή διαφορά και στη δεύτερη περίοδο συνέχισαν να πατούν το γκάζι στο τέρμα. 29 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, 29 στο δεύτερο, 27 στο τρίτο και... φρένο στο τέταρτο. Η ενέργειά τους ήταν δυο επίπεδα πάνω από εκείνη του Κοροίβου, που δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα της αναμέτρησης. Στην ομάδα της Αμαλιάδας ξέρουν πως τα κρίσιμα παιχνίδια είναι αυτά στο γήπεδό τους, συμβιβάστηκαν από νωρίς με την ανωτερότητα του αντιπάλου τους και κοιτάζουν ήδη το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ του Σούλη Μαρκόπουλου.

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 58-38, 85-56, 101-70

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (Κωνσταντινίδης): Ραζής 8(2), Χριστοδούλου 20(1), Άρνολντ 15(1), Φιτζπάτρικ 18(1), Τάλτον 10(7 ασίστ), Καμπερίδης 3(1), Θεοδωρίδης, Γιαννόπουλος 8, Κράβιτς 16, Έντουαρντς 3.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Καλαμπάκος): Γκότσερ 1, Μπράουν 16(2), Μιλουτίνοβιτς 17(3), Μιχάλογλου 3(1), Βαν Όστρουμ 6(2), Σαχπατζίδης 2, Χατζηνικόλας 3(1), Σπυριδωνίδης 4, Αποστολίδης, Μπεκτής, Πόλαρντ 2, Χολ 16.

* Ο Θωμάς Κώττας θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες, καθώς θα υποβληθεί σε επέμβαση στους κοιλιακούς.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ