STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ποιος θα μείνει στη Stoiximan.gr Basket League;

Ποιος θα μείνει στη Stoiximan.gr Basket League;

Με έξι αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της regular season στη Stoiximan.gr Basket League, το Sport24.gr αναλύει πως έχουν τα δεδομένα για τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία. Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και οι αγώνες - "κλειδιά".

Τα πέντε παιχνίδια που έγιναν το Σάββατο (4/3) στην 20η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League άλλαξαν σημαντικά την κατάσταση στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, από την άποψη πως η Δόξα Λευκάδας αποχαιρέτησε ουσιαστικά την κατηγορία μετά την εντός έδρας ήττα από τον Κολοσσό. Την ίδια ώρα, ο "άσος" του Κοροίβου επί του Απόλλωνα Πατρών τον απομάκρυνε από τη διακεκαυμένη ζώνη, με την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου να είναι η μοναδική από αυτές που παλεύουν για τη σωτηρία, που χαμογέλασε.

Με έξι αγωνιστικές να απομένουν για να πέσει η αυλαία της regular season, τα πράγματα παραμένουν εξαιρετικά ρευστά, με κάποιες ομάδες να φαντάζουν φαβορί για την επίτευξη του στόχου και κάποιες άλλες να είναι τα αουτσάιντερ. Τα μεταξύ τους παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι το φινάλε θα είναι εξαιρετικά κρίσιμα, με την Κύμη και τον Απόλλωνα Πατρών να δείχνουν αυτή τη στιγμή οι ομάδες που θα κονταροχτυπηθούν για να αποφύγουν το... μοιραίο. Με το Λαύριο και τον Κόροιβο να προσδοκούν στη διατήρηση της διαφοράς ασφαλείας από τη δυάδα που οδηγεί στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το πρόγραμμα των εφτά (7) ομάδων που παλεύουν για την παραμονή, εξηγώντας πως έχουν τα πράγματα για κάθε μία από αυτές.

Ποιος θα μείνει στη Stoiximan.gr Basket League;

Προμηθέας Πατρών (8-12): Πιο κοντά στα playoffs παρά τον υποβιβασμό είναι ο Προμηθέας Πατρών που πρέπει να κάνει τα απολύτως απαραίτητα για να μην μπλέξει -από το πουθενά. Με 2/2 εντός έδρας ξεμπερδεύει και κοιτάζει την οκτάδα, με οτιδήποτε περισσότερο από αυτό θα είναι σίγουρα στις οκτώ πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος.

Τρίκαλα (8-12): Οι τρεις νίκες απόσταση από την προτελευταία θέση είναι πολύ μεγάλη απόσταση και αυτή μπορεί να μεγαλώσει με νίκη την ερχόμενη αγωνιστική επί του Προμηθέα Πατρών. Οι "κυανέρυθροι" έχουν το καλύτερο πρόγραμμα μεταξύ των εφτά ομάδων που έχουν ακόμη στο μυαλό τους την εξασφάλιση της παραμονής. Αν όμως καταφέρουν να υπερασπιστούν την έδρα τους, δεν θα έχουν πρόβλημα. Έχουν άλλωστε τρία εντός έδρας παιχνίδια με ομάδες που είναι στα "μέτρα" τους.

Κόροιβος (7-13): Με την εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών φαίνεται πως έχει "καθαρίσει" με την παραμονή. Το πρόγραμμά του στις εναπομείνασες αγωνιστικές δεν είναι ούτε δύσκολο, ούτε εύκολο. Στα μέτρα της ομάδας του Ντίνου Καλαμπάκου, η οποία μπορεί να ξεφύγει μια και καλή από τα σενάρια περί υποβιβασμού, αν βγάλει ένα μεγάλο "διπλό" είτε σε Λαύριο είτε σε Τρίκαλα. Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει να κερδίσει εντός έδρας το Ρέθυμνο και τον Προμηθέα Πατρών, ή έναν εκ των δύο -στην καλύτερη περίπτωση. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου ευνοείται σε διπλή ισοβαθμία με την Κύμη, όχι όμως με τον Απόλλωνα Πατρών.

Λαύριο (7-12)*: Το Λαύριο δεν απειλείται άμεσα, αλλά σίγουρα δεν νιώθει εξασφαλισμένο ακόμη. Για να μην μπει σε περιπέτειες πρέπει να κερδίσει τον Κόροιβο και τη Δόξα Λευκάδας εντός έδρας. Αν πάρει αυτά τα δύο παιχνίδια, λογικά θα "καθαρίσει" με τη σωτηρία, αφήνοντας τις υπόλοιπες ομάδες να παλεύουν. Γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Χρήστος Σερέλης είναι να πάει την τελευταία αγωνιστική στην "Περιβόλα" και να παίζεται ακόμη η παραμονή.

Κύμη (6-14): Οι εφτά σερί ήττες πήγαν πολύ πίσω τους "μπλε", οι οποίοι πλέον παλεύουν με νύχια και με δόντια για την αποφυγή του υποβιβασμού. Βασικό ζητούμενο είναι να κάνουν τουλάχιστον δύο εντός έδρας νίκες (με Κολοσσό, Άρη και Απόλλωνα Πατρών), ενώ το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα Πατρών είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μοιάζει δεδομένο βέβαια πως η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών την προτελευταία αγωνιστική είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ειδάλλως, η Κύμη θα επιστρέψει άμεσα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Απόλλων Πατρών (5-15): Δεδομένου ότι μόνο με θαύμα θα κερδίσει τον Παναθηναϊκό σε μια εβδομάδα, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έχει ήδη "κυκλώσει" τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν αυτό με το "τριφύλλι", απέναντι σε Δόξα Λευκάδας (εκτός) και Κολοσσό (εντός). Αν κάνει το 2/2 τότε θα έχει τον πρώτο λόγο για παραμονή έναντι της Κύμης που, εν τω μεταξύ, έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα. Κι εν συνεχεία θα κληθεί να παίξει τη μισή χρονιά (αν όχι όλη) στη Χαλκίδα, με τους "μπλε" του Βασίλη Μπρατσιάκου. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται με εντός έδρας αγώνα απέναντι στο Λαύριο, το οποίο -επειδή όλα παίζουν τον ρόλο τους- είναι εξαιρετικά πιθανό να μην κυνηγάει (βαθμολογικά) κάτι εκείνη την στιγμή.

Δόξα Λευκάδας (3-17): Η ήττα από τον Κολοσσό είναι μάλλον το αποτέλεσμα που οριστικοποίησε τον υποβιβασμό των νεοφώτιστων στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Πέραν του δύσκολου προγράμματος που έχουν μέχρι το φινάλε και τις "χτυπητές" ελλείψεις στο ρόστερ, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον Άρη και την ΑΕΚ μέχρι την ολοκλήρωση της regular season. Πράγμα που σημαίνει πως η νίκη είναι περισσότερο... ορατή στις άλλες τέσσερις αναμετρήσεις. Ενδεχομένως όμως, ούτε το 4/6 να φτάνει στην ομάδα του Φώτη Τακιανού, κάτι που θα κριθεί από το τι θα κάνουν οι ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά από εκείνη στην κατάταξη. Ενδεχόμενος "άσος" με τον Απόλλωνα Πατρών -σε δύο εβδομάδες- θα δώσει μια μικρή παράταση ζωής πάντως.

Ποιος θα μείνει στη Stoiximan.gr Basket League;
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ