STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ποιοι υποστήριξαν τον Μιχάλη Μελή

Το Sport24.gr έχει το παρασκήνιο από την εκλογή του Μιχάλη Μελή ως νέο πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ. Ο εκλεκτός της ΕΟΚ παίρνει και πάλι τα ηνία της Ένωσης.

Ο Μιχάλης Μελής είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και επί της ουσίας ο εκλεκτός της ΕΟΚ παίρνει και πάλι τα ηνία της Ενωσης, δύο χρόνια μετά την ήττα από τον Γιώργο Χαλβατζάκη.

Ο 43χρονος εκπρόσωπος του Κολοσσού στηρίχθηκε από την Ομοσπονδία και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο Γιώργος Χαλβατζάκης είχε στο πλάι του τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Η πλευρά Μελή (και κατά συνέπεια της Ομοσπονδίας) υπερίσχυσε με 9 ψήφους, έστω κι αν στα... exit poll φαινόταν ότι θα πάρει 11 με το... μέρος του. Προφανώς υπήρξαν δύο διαρροές προς την πλευρά του Γιώργου Χαλβατζάκη, που δεν ήταν όμως ικανές να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Ο Μιχάλης Μελής είχε και την στήριξη του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός στήριζε τον απερχόμενο πλέον πρόεδρο, τον Γιώργο Χαλβατζάκη. Ο νέος πρόεδρος πήρε την ψήφο των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Κολοσσού, Ρεθύμνου, Απόλλωνα Πατρών, Κύμης, Λαυρίου, Κηφισιάς και Α2.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πρώτη ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης, που επέτρεψε στον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας κ. Ζούπα να ψηφίσει. Ηταν κάτι που δεν ήθελε ο Χαλβατζάκης, υπήρξε ένταση για 45 λεπτά με τον Παναθηναϊκό να επιτίθεται ευθέως στον πρώην πρόεδρο. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και 5 τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής του εκπροσώπου της ΕΟΚ, 4 εναντίον και 5 ψήφισαν λευκό, για να μην... φανερώσουν τα χαρτιά τους.

Κάπως έτσι ο πρώην μπασκετμπολίστας του Ερμή Αργυρούπολης, του Ολυμπιακού, Μίλωνα, Εσπέρου Καλλιθέας και Κολοσσού Ρόδου έγινε ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και αλλάζει τα δεδομένα στην BASKET LEAGUE ΣΚΡΑΤΣ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ