STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Περιστέρι - Παναθηναϊκός: Τον βρήκε μπόσικο και τον "σκότωσε"

BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κούραση, απουσίες, λάθη και χαμένες βολές έκαναν τον Παναθηναϊκό βορά ενός διαβασμένου και σαφώς πιο "φρέσκου" Περιστερίου που χτύπησε κάθε αδυναμία των "πρασίνων" και πήρε μία σπουδαία νίκη.

Με "διαβολοβδομάδα" προ των πυλών, ήταν δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα πήγαίνε για ένα συντηρητικό παιχνίδι στο Περιστέρι. Η απουσία του Νίκου Παππά, έφερε τον Κώστα Παπαδάκη στη 12άδα, ενώ το πρόβλημα του Νικ Καλάθη στο αριστερό γόνατο έστειλε τον αρχηγό των "πρασίνων" στον πάγκο δημιουργώντας -μοιραία- αγωνιστικά θέματα στην άμυνα και την επίθεση του "τριφυλλιού".

Όλα αυτά, τα "διάβασε" η ομάδα του Περιστερίου και ο προπονητής της, Νίκος Παπανικολόπουλος, βρίσκοντας εύκολη λεία την αμυντική -ποιοτική και ποσοτική- ανισορροπία του Παναθηναϊκού, ο οποίος από την πλευρά του έκανε ακόμη πιο εύκολη τη ζωή των γηπεδούχων με την αρνητική αναλογία ασίστ/λαθών και την κατασπατάληση χαμένων βολών. Στοιχεία που επεσήμανε και ο Ρικ Πιτίνο, αναφερόμενος στα 20 λάθη και τις 15 άστοχες βολές της ομάδας του.

ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΠΟΝΤΟΣ, ΠΑΣΑ... ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΥΣΑΤΩ

Το πρόβλημα που άφησε τον Νικ Καλάθη εκτός αγώνα είχε λογική κι αναμενόμενη επίπτωση στο παιχνίδι του "τριφυλλιού", αποδεικνύοντας και στα... χαρτιά πόσο σημαντική είναι η επιρροή του αρχηγού στην ομάδα του. Όχι ότι είχε καμία τρομερή παρουσία μέχρι το σημείο που εγκατέλειψε το παιχνίδι ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ (άποντος με 0/3 σουτ), ωστόσο το δημιουργικό κομμάτι και η προσωπική άμυνα ήταν τα δύο βασικά "εξαρτήματα" του Παναθηναϊκού που παρουσίασα...βλάβη άμα τη αποχώρησή του. Ο Καλάθης είχε 3 ασίστ στα 9'39'' που αγωνίστηκε, με την υπόλοιπη ομάδα να έχει μόλις 13 σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι! Πέραν τούτου, χωρίς τον αρχηγό στο παρκέ, οι "πράσινοι" έχασαν ένα μόνιμο χέρι πάνω στην μπάλα στην πίσω πλευρά του παρκέ, ενώ έμειναν με τους αμυντικά "εύθραυστους" Ράις και Φρεντέτ, που χρειάστηκε -αναγκαστικά- να συνυπάρξουν στο παρκέ πολύ περισσότερο του συνηθισμένου και (αμυντικά) επιτρεπτού.

ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕ, ΤΟΝ ΕΤΡΕΞΕ, ΤΟΝ "ΧΤΥΠΗΣΕ"

Οι γηπεδούχοι ήξεραν πως ο Παναθηναϊκός δεν θα βάλει το χέρι του στη φωτιά για αυτό το παιχνίδι, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη "διαβολοβδομάδα". Ο Νίκος Παπανικολόπουλος, βλέποντας τον Νικ Καλάθη να αφήνει το παρκέ, έκανε το λογικό: Φρόντισε να έχει καλούς χειριστές και σουτέρ στο παρκέ, πήγε σε χαμηλά σχήματα για να έχει διαρκώς πιο "φρέσκα" και γρήγορα πόδια και έδωσε ξεκάθαρη εντολή για γρήγορες (αλλά όχι βιαστικές) επιθέσεις με καλή και γρήγορη κυκλοφορία, "διάβασμα" της αδύναμης πλευράς ΄και φυσικά συνεχή "σφυροκοπήματα" στο πικ εν ρολ και στους δύο αδύναμους κρίκους των Φρεντέτ και Ράις. Ακόμη και στην -λογική- παρουσία του Παπαπέτρου στο "2" μετά την αποχώρηση του Καλάθη, οι Περιστεριώτες, με υπομονή και καλή κυκλοφορία, χτυπούσαν διαρκώς τον Αμερικανό που τον συμπλήρωνε στα γκαρντ, διαβάζοντας τις αμυντικες του αδυναμίες και χωρίς να έχουν ιδιαίτερη δυσκολία στην εκτέλεση από τις αργές περιστροφές στη hedge out άμυνα των "πρασίνων".

Το Περιστέρι κατάφερε να επιστρέψει άμεσα από το -12 (9-21) της εκκίνησης, είχε υπομονή στο παιχνίδι του και στο πλάνο του προπονητή του, ενώ είχε και εύκολη λεία στα αμυντικά ζητήματα και τα "βαριά" πόδια των "πρασίνων" που ούτως ή άλλως δεν είχαν πρόθεση να θυσιαστούν πριν μπουν στη μάχη των ευρωπαϊκών αγώνων. Εκτός της δημιουργία (25 ασίστ) και των μεγάλων μακρινών σουτ που αρχικά ανέτρεψαν το σκορ και έπειτα έστειλαν τη διαφορά μέχρι και στους 16 πόντους, είχαν και το... δωράκι των 20 λαθών του "τριφυλλιού" που έδωσε πολλές ευκαιρίες στους γηπεδούχους να βρουν σκορ σε πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό.

ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ... ΣΥΜΠΤΩΣΗ (;) ΠΡΙΝ ΤΗ "ΔΙΑΒΟΛΟΒΔΟΜΑΔΑ"

Το Περιστέρι βρήκε μπόσικο τον Παναθηναϊκό, εκμεταλλεύτηκε το timing, την απουσία του Καλάθη, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένο στο ματς και πήρε μία σπουδαία νίκη που το κρατά στη δεύτερη θέση και του δίνει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών ως προς το συγκεκριμένο "πράσινο" υψηλό εμπόδιο. Έβαλε τέλος στο αήττητο του "τριφυλλιού" μετά από 10 σερί νίκες των "πρασίνων", όπως είχε κάνει δηλαδή και πέρυσι όταν στην 21η αγωνιστική έβαλε "φρένο" στον Παναθηναϊκό των 70 σερί νικών κανονικής περιόδου. Διαβολική σύμπτωση; Το μόνο βέβαιο είναι πως οι Περιστεριώτες δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ