STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Περιστέρι - ΑΕΚ 73-77: Με ηγέτη τον Ζήση η δωδέκατη σερί νίκη

Περιστέρι - ΑΕΚ 73-77: Με ηγέτη τον Ζήση η δωδέκατη σερί νίκη

Με τον Νίκο Ζήση να κάνει τη διαφορά από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι στην επιστροφή του στην ΕΚΟ Basket League, η ΑΕΚ πέρασε από το Περιστέρι (73-77), συνεχίζοντας το αήττητο σερί της.

Ασταμάτητη είναι στην ΕΚΟ Basket League η ΑΕΚ, όπου μπορεί να μην είχε τους Λάνγκφορντ και Γκίκα, είχε όμως νέα ηγετική φυσιογνωμία στο παρκέ, τον Νίκο Ζήση. Με τον 37χρονο γκαρντ να έχει ηγετικό ρόλο και να κάνει απευθείας επίδειξη ποιότητας και εμπειρίας στο παρκέ, η ΑΕΚ κέρδισε μέσα στο Περιστέρι (73-77), πήρε και τη διαφορά από τους Περιστεριώτες, για να φτάσει στη 12η σερί νίκη της στη Basket League και να ισχυροποιήσει τη -δεύτερη- θέση της.

O MVP

Επέστρεψε στα ελληνικά παρκέ μετά από 15 χρόνια, δείχνοντας αμέσως ότι ποιότητα, η κλάση και η εμπειρία του κάνουν τη διαφορά στην ΑΕΚ, πολλώ δε στη Basket League. Ο Νίκος Ζήσης πήρε την ΑΕΚ από το χέρι, κρατώντας την μπαγκέτα της επίθεσής στο άλλο. Αυτό φάνηκε από την αρχή του αγώνα, εκτελεστικά και δημιουργικά, ενώ όταν το ματς άρχισε να "κλείνει" και η μπάλα να "καίει" πήρε την μπάλα και πέτυχε σημαντικά καλάθια. Ο 37χρονος γκαρντ τελείωσε το ματς με 18 πόντους (3/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ και χωρις κανένα λάθος σε 34'!

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Η αστοχία στο τρίποντο είναι ένα πρώτο αξιοσημείωτο στατιστικό. Η ΑΕΚ εκτέλεσε 32, αλλά ευστόχησε μόλις σε 7. Το Περιστέρι πήρε 19 τρίποντα, έχοντας κάπως καλύτερο ποσοστό με 5 βολές. Το στοιχείο, όμως, που ξεχώρισε ήταν οι βολές. Οι γηπεδούχοι πήγαν κοντά στη ρακέτα, κέρδισαν πολλά φάουλ και εκτέλεσαν συνολικά 46 βολές, ευστοχώντας στις 32! Η ΑΕΚ από την πλευρά της ευστόχησε στις 20 από τις 28.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Νίκο Ζήση να επιστρέφει στα ελληνικά παρκέ, να τραβά τα περισσότερα βλέμματα και να παίρνει απευθείας την μπαγκέτα στην επίθεση της ΑΕΚ (με δύο γρήγορες ασίστ), οι "κιτρινόμαυροι" έκλεισαν με βραχεία κεφαλή το πρώτο δεκάλεπτο (18-20). Οι δύο ομαδες ήταν άστοχες από την περίμετρο, επιδόθηκαν όμως σε σκληρές μάχες κοντά στη ρακέτα, παίρνοντας πολλούς πόντους απο τη γραμμή των βολών. Ο Μορέιρα έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα από το Περιστέρι με 10 πόντους και 6 ασίστ σε 9', ενώ από την άλλη οι 6 πόντοι του Γιάνκοβιτς και οι 4 του Σλότερ έδωσαν το προβάδισμα, μετά από αρκετές εναλλαγές, στην ΑΕΚ.

Το πρώτο τρίποντο δια χειρός Γιαννόπουλου μετά από 7 αποτυχημένες προσπάθειες των κιτρινόμαυρων έδωσε και το +5 στην ΑΕΚ, η οποία είδε τους Καράμπελα και Μόουζες να πετυχαίνουν από 5 σερί πόντους για το Περιστέρι που επέστρεψε. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στα επόμενα λεπτά, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να είναι άστοχες από την περίμετρο και να κάνουν εκατέρωθεν φάουλ, πηγαίνοντας στη γραμμή των βολών. Από εκεί, η ΑΕΚ ήταν πιο εύστοχη (14/16 βολές έναντι 13/22) του Περιστερίου και κατάφερε, προεξάρχοντος του Νίκου Ζήση σε εκείνο το διάστημα, ο οποίος ευστόχησε και στο δεύτερο τρίποντο της ΑΕΚ (2/15) για να την κρατήσει μπροστά στο ημίχρονο (36-38).

Ο ίδιος παίκτης πήρε από το χέρι την ΑΕΚ και στο δεύτερο μέρος, βγαίνοντας μπροστά στο σκοράρισμα. Με 7 συνεχόμενους προσωπικούς του πόντους συνέχισε να οδηγεί τους κιτρινόμαυρους, που είχαν σταθερό -αλλά μικρό- προβάδισμα και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες ήταν απελπιστικά άστοχες από την περίμετρο, το Περιστέρι αποφάσισε να πάει πιο κοντά στο καλάθι και κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ χάρη σε κερδισμένα φάουλ κοντά στη ρακέτα και νέες βολές. Η είσοδος του Ρογκαβόπουλου έδωσε φρεσκάδα μαζί και 7 πόντους στους κιτρινόμαυρους, το τρίποντο του Κάζινς όμως στο τέλος της τρίτης περιόδου έφερε τις δύο ομάδες σε απόσταση ενός πόντου (54-55).

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι. Βρήκε γρήγορους πόντους από τον Ρέι, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και με τρίποντο του Γιαννόπουλου πήρε και τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (57-65). Ο Ζήσης συνέχισε να έχει ηγετική παρουσία για την ΑΕΚ, ο Χρυσικόπουλος έδωσε λύσεις επιθετικά και έτσι η ΑΕΚ κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους, με το Περιστέρι να μειώνει στους τρεις πόντους αλλά να κάνει τραγικό λάθος δια χειρός Κάζινς στην τελευταία επίθεση.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Πολύ καλή ατμόσφαιρα στο "Α. Παπανδρέου" από τους φίλους του Περιστερίου που βρέθηκαν στο γήπεδο. Αρκετός κόσμος στην εξέδρα, που είχε παλμό λόγω και της βαθμολογικής σημασίας του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Παναγιώτου, Τσώνος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-20, 36-38, 54-55, 73-77

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Παπανικολόπουλος): Κάζινς 11 (1), Αγραβάνης 8 (1), Μορέιρα 17 (5/8 δίποντα, 7/8 βολές, 9 ριμπάουντ, 4 λάθη), Βασιλόπουλος 10, Γκρέι 3 (0/6 σουτ, 3/5 βολές, 6 ριμπάουντ), Μπλέικ 5 (1), Σκορδίλης, Σαλούστρος, Καράμπελας 7 (1), Γόντικας 1, Χάτσερ 3 (3/4 βολές), Μόουζες 8 (1).

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Ρέι 11 (1/7 τρίποντα), Γιάνκοβιτς 7, Χρυσικόπουλος 8 (1/5 τρίποντα), Ζήσης 18 (3/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6/8 βολές), Γκραντ 2 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τσάλμερς, Τολιόπουλος 4, Ματσιούλις 4, Ρογκαβόπουλος 7 (1), Γιαννόπουλος 10 (2/7 τρίποντα), Σλότερ 6 (8 ριμπάουντ).

Τα ομαδικά στατιστικά του Περιστερίου: 13/29 δίποντα, 5/19 τρίποντα, 32/46 βολές, 37 ριμπάουντ (29+8), 10 ασίστ, 14 λάθη, 4 κλεψίματα, 4 τάπες.

Τα ομαδικά στατιστικά της ΑΕΚ: 18/32 δίποντα, 7/32 τρίποντα, 20/28 βολές, 35 ριμπάουντ (23+12), 14 ασίστ, 9 λάθη, 6 κλεψίματα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Το Λαύριο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Περιστέρι το Σάββατο (1/2, 15:45), ενώ η ΑΕΚ έχει ευρωπαϊκή αναμέτρηση στις 29/1 στην έδρα της Ράστα Βέχτα (21:00).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ