Πέρασε η πρόταση του Παναθηναϊκού για τους ξένους

Η πρόταση του Παναθηναϊκού για την παρουσία έξι ξένων ανεξαρτήτως εθνικότητας στο ρόστερ των ομάδων της Basket League πέρασε από τη ΓΣ του ΕΣΑΚΕ. Από τον β' γύρο θα ισχύσει το νέο καθεστώς. Ο Ολυμπιακός κι ο Προμηθέας Πατρών ψήφισαν κατά.

Η πρώτη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ υπό το Μιχάλη Μελλή είχε μια μεγάλη αλλαγή σε ό,τι αφορά το νέο πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί πέρασε η πρόταση του Παναθηναϊκού για αλλαγή στο καθεστώς των ξένων που αγωνίζονται στην Basket League, όπως είχε γράψει από την Τετάρτη (20/7) το Sport24.gr. Οι "πράσινοι" ζήτησαν να μετατραπεί το σύστημα κι από το 4 (ξένοι) + 2 (κοινοτικοί) να πάει στους έξι ξένους, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Κάτι το οποίο βρήκε θετική ανταπόκριση από τις ομάδες, οι οποίες υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση με 12 υπέρ και 2 κατά (από τον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα Πατρών). Κάτι που πάντως δεν θα ισχύσει από την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά από τον β' γύρο αφού προτιμήθηκε αυτή η λύση ως... φυσιολογική μετάβαση στη νέα εποχή, δεδομένου ότι πολλές ομάδες έχουν ήδη προχωρήσει στη μεταγραφική τους ενίσχυση με βάση το μέχρι πρότινος καθεστώς.

Πρόκειται για μια αλλαγή που διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του πρωταθλήματος, από τον β' γύρο με τις ομάδες πλέον να μπορούν να ενισχυθούν μεταγραφικά δίχως να ενδιαφέρονται για τη χώρα προέλευσης των παικτών ή το κατά πόσο έχουν κοινοτικό διαβατήριο στην κατοχή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΝΤΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ενταση για τον πειθαρχικό κώδικα

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

10 σειρές του 1999 που σημάδεψαν την τηλεόραση

Από το 'Sopranos' μέχρι το 'Freaks and Geeks', το 1999 ήταν ένα σταυροδρόμι παλιάς και νέας τηλεόρασης. Είκοσι χρόνια μετά, γιορτάζουμε τις σειρές που διαμόρφωσαν επιδραστικά το σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS