STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πεδουλάκης: "Το ελληνικό μπάσκετ θα έχει πρόβλημα"

Πεδουλάκης: "Το ελληνικό μπάσκετ θα έχει πρόβλημα"

Προπονητές και αρχηγοί της Basket League άνοιξαν τη σεζόν σε μια όμορφη εκδήλωση. Η ατάκα του Αργύρη Πεδουλάκη που προκάλεσε αίσθηση και το σχόλιο του Καλάθη για Πιτίνο και Άρτζι.

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς βρίσκονται πλέον οι ομάδες της Basket League, με τους προπονητές και τους αρχηγούς να βρίσκονται το απόγευμα της Πέμπτης (26/9) στην εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ με την οποία άνοιξε ουσιαστικά η σεζόν 2019/20. Ατάκες με νόημα έδωσε ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, πριν κάθε ομόλογός του μιλήσει για τους στόχους της δικής του ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Αργύρης Πεδουλάκης (Παναθηναϊκός): " Πάμε για το πρωτάθλημα, αυτός είναι ο σκοπός μας. Η κανονική περίοδος θα είναι για εμάς κομμάτι για προπόνηση, γιατί θα έχουμε και τρεις αγώνες ανά εβδομάδα. Μπαίνω στον 37ο χρόνο μου στο άθλημα, όμως ο κόσμος έρχεται για τους παίκτες. Το ελληνικό μπάσκετ θα έχει πρόβλημα τα επόμενα 5-10 χρόνια, θα πρέπει να γίνει μια πολύ μεγάλη συζήτηση για να δούμε αν ένα παιδί 14-15 ετών μπορεί να προπονηθεί. Εχουμε υψηλό βαθμό προπονητών, αλλά υπάρχει τεράστιο κενό παραγωγής. Ο Καλάθης είπε ότι ίσως του χρόνου να είναι η τελευταία του χρονιά στην Εθνική, μπορείτε να βρείτε άλλον παίκτη για να πρωταγωνιστήσει;

Ο Προμηθέας ήρθε στον τελικό, επειδή δεν κατέβηκε ο Ολυμπιακός, αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά αυτό που θα πρέπει να προβληθεί είναι το προπονητικό του κέντρο και το παιδομάζωμα που γίνεται. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προσπαθούν να κρατήσουν το μπάσκετ ψηλά, μέσα από μεγάλες δυσκολίες. Στόχος μας είναι να μπούμε στους οκτώ και εκεί να είμαστε έτοιμοι στα νοκάουτ παιχνίδια. Οι καλοί ξένοι προπονητές βοήθησαν το ελληνικό μπάσκετ. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Η γενιά μετά από το '87 ήταν καλομαθημένη, η επόμενη γενιά είχε περισσότερους επαγγελματίες γιατί τους βοήθησαν οι ξένοι παίκτες. Τα τελευταία πέντε χρόνια έγινε ένα μεγάλο λάθος, πολλοί νέοι πήγαν σε μεγάλες ομάδες χωρίς χρόνο συμμετοχής. Γονείς, μάνατζερ, φίλοι τους είπαν πράγματα που ήταν ψέματα. Οι νέοι πρέπει να μένουν εκεί που μπορούν να βελτιώνουν τις αδυναμίες τους καθημερινά".

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός): " Σκέφτομαι να αποχωρήσω από την Εθνική Ελλάδας, έπαιξα πολλά χρόνια στις εθνικές ομάδες, ήρθε η ώρα να δώσω σε νεότερους παίκτες την ευκαιρία. Θα ήθελα να παίξω για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει 6-7 νέα παιδιά, που δεν έχουν εμπειρία από την EuroLeague. Θα χρειαστεί προσπάθεια στο ξεκίνημα, ώστε να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Είναι πολλά τα νέα πρόσωπα, αλλά ανυπομονούμε για να ξεκινήσει η σεζόν. Πιτίνο και Πεδουλάκης είναι διαφορετικοί προπονητές, σημασία έχει πως κάθε ένας βλέπει το παιχνίδι. Ο Πιτίνο θέλει περισσότερο ελεύθερο παιχνίδι, ενώ ο Πεδουλάκης είναι πιο αυστηρός".

Μάκης Γιατράς (Προμηθέας Πάτρας): " Οι εγκαταστάσεις μας είναι το μεγαλύτερο τρόπαιο για την ομάδα, είναι κάτι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη. Θέλουμε να βγουν νέοι παίκτες που θα βοηθήσουν και το ελληνικό μπάσκετ να κάνει σπουδαία πράγματα. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε και φέτος νέα παιδιά στο ρόστερ. Αλλάξαμε διοργάνωση στην Ευρώπη, στόχος μας είναι να φτάσουμε στην EuroLeague. Τον στόχο τον έβαλε η διοίκηση, θα δούμε στο μέλλον αν θα τα καταφέρουμε. Θέλω να κάνουμε και στην Ελλάδα μια πορεία σαν την περσινή. Φέτος έχουμε δέκα επαγγελματίες και πέντε νεαρούς, με ειλικρίνεια θα πω ότι στο θέμα της τακτικής είμαστε πιο μπροστά από πέρυσι".

Λεωνίδας Κασελάκης (Προμηθέας Πάτρας): " Εχουμε κερδίσει τον σεβασμό, δεν έχουμε αντιπαλότητες όπως άλλες ομάδες. Όταν παίζουμε στην Ευρώπη όλοι μας υποστηρίζουν γιατί πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό. Μέχρι στιγμής έχουμε δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο, τώρα όμως αρχίζουν τα επίσημα και θα πρέπει να δείξουμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε. Οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο. Θα είμαστε πιο σκληροί από πέρυσι, το σημαντικό είναι στο τέλος της χρονιάς να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Θα δούμε αν θα είμαστε καλύτεροι, θα φανεί από το αποτέλεσμα. Με τον κόουτς υπάρχει μια ειλικρινής σχέση, είναι απαιτητικός αλλά εμείς που τον ξέρουμε, ξέρουμε ότι φωνάζει για το καλό της ομάδας".

Ηλίας Παπαθεοδώρου (ΑΕΚ): " Προσπαθούμε και έχουμε βάλει στόχο να δημιουργήσουμε μια ομάδα από την αρχή, πήγαμε λίγο διαφορετικά, κρατήσαμε κάποιους έμπειρους ξένους με ποιότητα και προσθέσαμε νέους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θέλουμε να κρατήσουμε το επίπεδό μας ψηλά, θέλουμε να χτίσουμε το ελληνικό στοιχείο με παιδιά όπως ο Κακλαμανάκης, ο Τολιόπουλος, ο Τσαλμπούρης. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, για να διεκδικήσουμε τον πιο ψηλό στόχο που μπορούμε σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Μπορεί να συνδυαστεί κάτι τέτοιο αν υπάρχει πλάνο και σχέδιο. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά, χρόνος για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Είχαμε μικρή περίοδο προετοιμασίας και αυτό παίζει ρόλο στο πως θα χτίσεις, άρα κάθε μέρα είναι σημαντική. Μέσα από τα παιχνίδια θέλουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της απόδοσής μας. Η εμπειρία στον ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική, έφυγα γεμάτος σε παραστάσεις και εικόνες, δοκίμασα την τύχη μου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά δεν είχαμε την στήριξη για να αλλάξουμε επίπεδο. Χωρίς χρήματα, δεν μπορείς να πας παραπάνω. Ήρθα στην ΑΕΚ, σε μια ιστορική ομάδα και θέλω να πω ότι έχει γίνει τεράστια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια".

Γιόνας Ματσιούλις (ΑΕΚ): " Ξέρω πόσο απαιτητικός είναι ο κόσμος της ΑΕΚ, το βλέπω και στα social media. Βλέπω πολλά μηνύματά του. Έρχονται στο γήπεδο, μας υποστηρίζουν σε καλές και χειρότερες περιόδους και τους ευχαριστούμε γι' αυτό. Είχα συνηθίσει να παίζω μπροστά σε μεγαλύτερο κοινό, οπότε θέλω να δω ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Είμαστε μια νέα ομάδα, με έμπειρους αθλητές, αλλά και αρκετούς νεαρούς. Έχουμε περάσει μαζί μόλις μία εβδομάδα. Γνωρίζω λίγα πράγματα από την φιλοσοφία του νέου προπονητή μου, έχω σεβασμό για εκείνον και ξέρω τι να περιμένω. Η φιλοσοφία μας είναι να υποστηρίξουμε αυτό που θέλει ο κόουτς. Μου αρέσει το μπάσκετ στην Ελλάδα, έχει πολλή τακτική, είναι δύσκολο στις ρακέτες".

Ηλίας Ζούρος (Περιστέρι): " Γύρισα σε μια σοβαρή ομάδα με μεγάλη ιστορία, σε έναν σύλλογο που με εκφράζει με τον τρόπο που δουλεύει και σκέφτεται. Εχουμε πάρα πολλά παιδιά, δουλεύουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι και περιμένουμε ότι θα ξεπηδήσουν μερικά ταλέντα. Όλες οι ομάδες βάζουν τον πήχη ψηλά, αυτό που μετράει είναι ο επαγγελματισμός και η διάρκεια. Το Περιστέρι ορθώς βλέπει πιο μακριά, προγραμματίζει για το μέλλον, δουλεύει με πιο σταθερά βήματα για να μείνει ψηλά. Θέλουμε να βρούμε χημεία, ακόμη και ένας παίκτης αν λείπει, τα πράγματα αλλάζουν. Το πρωτάθλημα ξεκινά πολύ νωρίς, η προετοιμασία ήταν μικρή και ελπίζουμε σύντομα να βρούμε ρυθμό. Υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια και πολλά ταξίδια, πρέπει να προσαρμοστούμε και να είμαστε επαγγελματίες εντός κι εκτός γηπέδου διότι η φθορά είναι πλέον μεγαλύτερη".

Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι): " Κάναμε καλή πορεία πέρυσι, φέτος πρέπει να μείνουμε σε αυτό το επίπεδο. Θα πρέπει κάθε μέρα αυτή την πίεση να την χρησιμοποιήσουμε εποικοδομητικά. Δύσκολα βρίσκεις παίκτη να λέει ότι κουράζεται, ξεκινά μια νέα πρόκληση και για εμάς κάθε μέρα θα φέρνει κάτι διαφορετικό. Χαίρομαι που κάθε φορά έχω την ευκαιρία να το ζω και να το ευχαριστιέμαι όπως την πρώτη μέρα. Δεν μπορώ να κρίνω τα παιδιά που σταματούν από την Εθνική, είναι μεγάλη η καταπόνηση, πολλά τα ταξίδια. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση όλο το μπάσκετ για να μπορούν όλοι να το ευχαριστιούνται και να αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο. Ο Καλάθης κάνει πρωταθλητισμό, τον κυνηγούν όλοι, κάποια στιγμή κουράζεται. Πρέπει όλοι να προστατευθούν".

Κώστας Φλεβαράκης (ΠΑΟΚ): " Ξέρουμε ότι ξεκινά μια δύσκολη σεζόν, δεν το κρύβει κανείς, από εκεί και πέρα όμως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε αυτή η χρονιά να ξεπεραστεί ανώδυνα. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις, να μη ζεις με τα οράματα του παρελθόντος. Είναι η τρίτη μου φορά στον ΠΑΟΚ, είναι όντως διαφορετική από την πρώτη και την δεύτερη. Κάθε θητεία είναι ξεχωριστή, θέλουμε όμως να δουλέψουμε πολύ και να έχουμε υπομονή. Θα είμαστε αισιόδοξοι. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στόχος είναι η εξυγίανση και η ομαλοποίηση της ομάδας. Εχουμε εξαιρετική συνεργασία με τα παιδιά, έχουμε τη βάση για να κάνουμε κάτι καλό. Δεν θα πούμε μεγάλα λόγια, θα παλεύουμε κάθε μέρα και θα κάνουμε αυτό που μπορούμε. Ο κόσμος δίνει την ταμπέλα της μεγάλης ομάδας, τον θέλουμε στο γήπεδο, δείχνει να είναι κοντά μας και αυτό ίσως είναι το καθοριστικό στοιχείο".

Ζήσης Σαρικόπουλος (ΠΑΟΚ): " Η ομάδα φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή, στα τέλη Αυγούστου. Έχει γίνει όμως τρομερή δουλειά για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Έφτασα στις 30 Αυγούστου και κάναμε μία εβδομάδα προπονήσεις μέχρι να ξεκινήσουν τα φιλικά. Προσπαθούμε να καλύψουμε κάποια πράγματα, κυρίως στο κομμάτι της φιλοσοφίας. Οι Έλληνες είναι γνώστες της κατάστασης, με τη σειρά τους έχουν προσπαθήσει πολύ για να προσαρμόσουν τους ξένους στην ελληνική πραγματικότητα και τις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος".

Σούλης Μαρκόπουλος (Άρης): " Εύχομαι υγεία σε όλους, ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οι ομάδες έχουν δυναμώσει και θα δούμε ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Είναι μεγάλη επιτυχία ότι απελευθερώθηκε η ομάδα από τα δεσμά των προηγούμενων χρόνων και μπορεί να πάρει παίκτες από την ευρωπαϊκή αγορά. Γίνεται αγώνας δρόμου για να ετοιμαστούμε, οι αγώνες ξεκινούν, οι αθλητές βρίσκονται αρκετά πίσω αγωνιστικά αλλά είναι υποχρέωσή του να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να φτάσει σε αυτό που θέλει ο κόσμος και η ομάδα. Πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα ανάλογα με την ιστορία της ομάδας. Κάθε προπονητής είναι επαγγελματίας και όπου του δίνεται δουλειά, πρέπει να πηγαίνει και να προσφέρει. Εμείς ελπίζουμε ότι θα κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Ήρθαν παίκτες καλοί και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουν οι φίλαθλοι του Άρη".

Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης): " Ξεκινάμε με ένα ντέρμπι, η ομάδα βρέθηκε πριν από μερικές μέρες. Θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γι' αυτό το παιχνίδι. Το να κάνεις προπόνηση στο Παλέ είναι διαφορετικό, οι αντίπαλοι το νιώθουν. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να δείξουμε κάτι και στον κόσμο μας που είναι πληγωμένος και έχει περάσει δύσκολα. Δεν μπορώ να μιλήσω για στόχους, πρέπει να μάθω πρώτα τους συμπαίκτες μου".

Θανάσης Μολυβδάς (Ήφαιστος Λήμνου): " Κουράγιο σε όλους! Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια σεζόν αντίστοιχη με την περσινή. Πρωτοεμφανιστήκαμε με στόχο την παραμονή, φέτος θέλουμε να εδραιώσουμε την παρουσία μας στη μεγάλη κατηγορία".

Βαγγέλης Ζιάγκος (Ρέθυμνο): " Υγεία σε όλους τους εμπλεκομένους, στο σώμα και στο μυαλό. Ευχόμαστε να είναι μια χρονιά αποκατάστασης της ζημιάς που πήγε να προκληθεί πέρυσι στο μπάσκετ. Στο Ρέθυμνο παρά τα σημεία των καιρών συνεχίζουμε να δίνουμε έναν ρομαντικό τόνο στο άθλημα. Σαφώς βιώνουμε την πίεση του αποτελέσματος, είναι μέρος της δουλειάς και της καθημερινότητάς μας. Η σταθερή αξία στη διαδρομή και την πορεία του συλλόγου είναι να ομορφαίνει το μπάσκετ τις ζωές των ανθρώπων. Προερχόμαστε από μια ιδιαίτερη χρονιά, κάναμε ένα ντεμαράζ νικών στο τέλος. Φέτος η χρονιά θα είναι εξίσου δύσκολη, τα πρώτα δείγματα είναι όμως θετικά. Μας δίνουν μια αίσθηση αισιοδοξίας. Ρεαλιστές ήμασταν και παραμένουμε, ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι είμαστε σε έναν καλό βαθμό ετοιμότητας".

Χριστόφορος Ραζής (Ρέθυμνο): " Όπως είπε και ο κόουτς, θεωρώ ότι θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά και ίσως και δυσκολότερη από την περσινή. Ελπίζω ότι θα εξασφαλίσουμε την παραμονή μας πιο νωρίς σε σχέση με πέρυσι. Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας".

Γιάννης Λίβανος (Πανιώνιος): " Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι για πρώτη φορά ανάμεσά σας. Είμαι ρούκι και ο νεότερος στην Basket League. Δύσκολη χρονιά έρχεται, κάθε χρόνο υπάρχουν δυσκολίες για όλες τις ομάδες. Καλώς ή κακώς αντιπροσωπεύουμε μια από τις ιστορικότερες ομάδες στην Ελλάδα και είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε όσα βρεθούν στον δρόμο μας για να οδηγήσουμε τον Πανιώνιο σε επιτυχίες. Είναι μειονέκτημα το γήπεδο, το Αρτάκης έδινε τεράστια ώθηση. Η ομάδα έμαθε να ζει με αυτό, παίζουμε σε ένα γήπεδο όμορφο. Σίγουρα δεν είναι η έδρα που θα θέλαμε, αλλά είναι κι αυτό στο παιχνίδι. Τηρουμένων των αναλογιών κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε με το ρόστερ. Οι παίκτες μου είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα πάντα".

Δημήτρης Βεργίνης (Πανιώνιος): " Εύχομαι να έχουμε ένα πρωτάθλημα καλύτερο από πέρυσι, εύχομαι τα περσινά θλιβερά γεγονότα να μείνουν στο παρελθόν και να τα ξεχάσουμε. Να συνεργαστούν όλοι και να φτάσει το ελληνικό μπάσκετ εκεί που αξίζει, να μην κάνει συνεχώς βήματα προς τα πίσω. Την τελευταία διετία τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όσο θα έπρεπε, ο Πανιώνιος πρέπει να βρίσκεται πιο ψηλά. Ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα μας και να μας στηρίξει".

Χρήστος Σερέλης (Λαύριο): " Δεν τα πήγαμε τόσο καλά πέρυσι. Δεν πέσαμε όμως και κατηγορία. Ήμασταν τα θύματα ενός μεγάλου πολέμου στο ελληνικό μπάσκετ. Θα κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, σε μια χρονιά με ιστορικές ομάδες με βαριές φανέλες. Ξεκινάμε με τον Ιωνικό Νικαίας, δεν χρειάζεται να πούμε τι έχει καταφέρει στο ελληνικό μπάσκετ. Όποιος δεν ξέρει, δεν χρειάζεται να ασχοληθεί. Υπάρχει ενθουσιασμός, είμαστε και λίγο... κολέγιο με πέντε ρούκι. Θα κάνουμε την προσπάθεια που οφείλουμε να κάνουμε, από τα λάθη μας σίγουρα μαθαίνουμε και θα προσπαθήσουμε να μην τα επαναλάβουμε. Θα φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και ελπίζω να μείνουμε για άλλη μια χρονιά στην κατηγορία. Δεν έχουμε παίκτες με εμπειρία, αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε περισσότερα πράγματα από την σωτηρία".

Μιχάλης Περράκης (Λαύριο): " Εύχομαι το πρωτάθλημα να είναι ακόμα καλύτερο. Έχουμε μια νεανική ομάδα, με πάθος και όρεξη για διάκριση. Σε αυτό θα δουλέψουμε και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Στέργιος Κουφός (Ιωνικός Νικαίας): " Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να έχουμε όλοι υγεία, ώστε και αυτό το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό. Ευχόμαστε να μην έχει ευτράπελα όπως το προηγούμενο. Μακάρι ο Ιωνικός Νικαίας να έχει καλή θέση και να έρθω και πιο γρήγορα. Υπηρετώ μια ομάδα που μετά από 32 χρόνια επιστρέφει στην Α1, αν και εμφανίζεται για πρώτη φορά στο σύγχρονο μπάσκετ. Είμαι ευτυχισμένος γιατί παίρνω κι εγώ λίγη από αυτή την όμορφη μπασκετική τρέλα του ιδιοκτήτη και του κόσμου αυτής της ομάδας, εύχομαι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μείνουμε στην κατηγορία. Θα δώσουμε 13 ματς σε ουδέτερο γήπεδο και 13 εκτός έδρας. Θέλουμε να γυρίσουμε στο δικό μας γήπεδο, στο δικό μας στολίδι στην Νίκαια. Το μεγάλο στοίχημα είναι να παίξουμε ένα διαφορετικό μπάσκετ για να προσελκύσουμε τον κόσμο, με προτεραιότητα την παραμονή στην κατηγορία. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης κάνει τη μεγαλύτερη προσπάθεια της ζωής του, θέλει όσο τίποτε άλλο να επανέλθει και να προσφέρει στο μπάσκετ που το αγαπά τόσο πολύ. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να κερδίσει αυτό το στοίχημα και κάποια στιγμή να τον δούμε ξανά στο παρκέ. Θα είναι η μεγαλύτερη νίκη της ζωής του" .

Μάριος Μπατής (Ιωνικός Νικαίας): " Ο Ιωνικός επιστρέφει μετά από 32 χρόνια, αλλά πρέπει να κάνουμε μικρά βήματα. Να μεγαλώσουμε σαν οργανισμός και να βρισκόμαστε και του χρόνου εδώ. Εχουν βγει μεγάλοι παίκτες, είναι βαριά η φανέλα, είμαι και γείτονας, από το Κερατσίνι. Περιμένουμε τον κόσμο στο πλευρό μας το Σάββατο. Έχουμε έμπειρα παιδιά, θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσουμε την ομάδα και από την πλευρά μας κάνουμε τα πάντα για να μάθουν τα νέα παιδιά τι σημαίνει Ιωνικός".

Γιάννης Καστρίτης (Ηρακλής): " Ξεκινάει το πρωτάθλημα με ένα Άρης - ΠΑΟΚ και ακολουθεί Άρης - Ηρακλής για το Κύπελλο πριν από το Ηρακλής - Άρης της δεύτερης αγωνιστικής. Αποκαταστάθηκαν και λύθηκαν όλα τα προβλήματα, όλοι ανυπομονούν γι' αυτά τα παιχνίδια που έχουν μεγάλη σημασία για την πόλη. Ο Ηρακλής έλειψε αρκετά χρόνια από την Α1, επιστρέφει και η αλήθεια είναι ότι βιώνουμε καθημερινά την ανυπομονησία του κόσμου. Μας μεταφέρει ενθουσιασμό. Έχουν μείνει δύο παιδιά από την περσινή ομάδα, από εκεί και πέρα όλοι είναι καινούργιοι με μια μικρή περίοδο προετοιμασίας. Το ζητούμενο είναι να φτιάξουμε μια καλή παρέα, μια καλή ομάδα".

Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Ηρακλής): " Πίστωση χρόνου όλες οι ομάδες χρειάζονται, αλλά καλώς ή κακώς κανείς δεν έχει. Όποιος είναι πιο έτοιμος, ειδικά στην αρχή, θα έχει καλύτερη συνέχεια. Ο Ηρακλής ήταν πολλά χρόνια στην Α2 και τη Β' Εθνική, πάλεψε για να επιστρέψει και ένας από τους λόγους που τα κατάφερε είναι ο κ. Δρακόπουλος αλλά και ο κόσμος που αδημονεί να ξαναδεί την ομάδα στην Α1. Φτάναμε στην πηγή τα τελευταία χρόνια και δεν πίναμε νερό. Όλοι θέλουμε να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο, να έρθουν νέα παιδιά, η παραγωγική διαδικασία να βγάλει ταλέντα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι να έχουμε χαμόγελο και να δουλέψουμε".

Άρης Γκαμπέτας (Λάρισα): " Ο προπονητής μας Βασίλης Φραγκιάς δεν μπόρεσε να είναι σήμερα εδώ, ούτε ο αρχηγός Νώντας Παπαντωνίου. Οι μέρες και οι ώρες είναι λίγες μέχρι την έναρξη της χρονιάς, έχουμε ένα μεγάλο ματς με τον Προμηθέα. Η επιστροφή του μπάσκετ στην πόλη είναι μια ιστορική στιγμή. Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών που έχουν οι Θεσσαλοί και όχι μόνο οι Λαρισαίοι".

Δημήτρης Λόλας (Λάρισα): " Εκπροσωπούμε την πόλη, μια πόλη με παράδοση και ιστορία στο μπάσκετ. Θέλουμε αυτή η παράδοση να συνεχιστεί. Θέλουμε να γεμίζει ο κόσμος το γήπεδο και να έχουμε όμορφη ατμόσφαιρα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ