STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πασκουάλ: "Πανέτοιμοι στους τελικούς του πρωταθλήματος"

BASKET LEAGUE / 4ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 4ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, δήλωσε μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ πως ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στην κατάσταση που πρέπει στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League. Ζήτησαν συγνώμη από τον κόσμο της ΑΕΚ, οι Μανωλόπουλος και Μαυροειδής.

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 67-105 την ΑΕΚ στον 4ο αγώνα της σειράς των ημιτελικών της Stoiximan.gr Basket League , παίρνοντας την πρόκριση για τους Τελικούς του Πρωταθλήματος.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής των "πράσινων", Τσάβι Πασκουάλ, επέλεξε αρχικά να πλέξει το εγκώμιο των αντιπάλων του, πριν δώσει το σύνθημα για την επόμενη μέρα, που περιλαμβάνει την προετοιμασία για τους τελικούς του Πρωταθλήματος, κατά πάσα πιθανότητα κόντρα στον Ολυμπιακό.

"Είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη νίκη που σημαίνει την πρόκριση μας στους Τελικούς. Θέλω να αρχίσω δίνοντας συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την χρονιά που έχει κάνει αλλά και τα πλέι-φο που έκαναν κόντρα σε εμάς. Μας έβαλαν δύσκολα", δήλωσε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός, συμπληρώνοντας στην συνέχεια σχετικά με το παιχνίδι:" Αρχίσαμε εκπληκτικά στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Από εκεί και πέρα συνεχίσαμε με καλό ρυθμό και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Τελειώσαμε με 26 ασίστ το παιχνίδι, κάτι πολύ σημαντικό. Σε όλη την σειρά είχαμε άσχημα ποσοστά στα σουτ, κάτι που ήταν αποτέλεσμα της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά είμαι χαρούμενος που επιστρέψαμε στα καλά μας ποσοστά σήμερα. Δεν κάναμε το τέλειο παιχνίδι. Σίγουρα όμως αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνισή μας στα φετινά playoffs".

Ακολούθως ο Πασκουάλ τόνισε πως πιστεύει ότι σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός βρίσκει ρυθμό, υποστηρίζοντας ότι οι "πράσινοι" θα είναι έτοιμοι για τους τελικούς του Πρωταθλήματος: " Πιστεύω ότι τις 17 μέρες που δεν είχαμε αγώνα μετά τον αποκλεισμό από την Φενέρμπαχτσε, μας κόστισε στον ρυθμό. Λίγο-λίγο παίζουμε καλύτερα. Θεωρώ ότι ακόμα δεν είμαστε στο επίπεδο που βρισκόμασταν όταν τελείωσε η κανονική περίοδος της EuroLeague, αλλά είμαστε κοντά σε αυτό.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτές τις μέρες που μένουν μέχρι τους Τελικούς πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Παίζουμε κόντρα στην 2η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης με ντεζαβαντάζ έδρας και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα κάνουμε όλα τέλεια για να κερδίσουμε. Για αυτό πιστεύω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι για να τα καταφέρουμε και να φτάσουμε στον τελικό στόχο".

Μανωλόπουλος: "Δεν αντέχει σε κριτική το ματς. Δοκιμάσαμε τα πάντα"

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, παραδέχθηκε από την πλευρά του ότι η ΑΕΚ απλώς δε μπορούσε να κερδίσει αυτόν τον Παναθηναϊκό: " Δεν αντέχει κριτική το παιχνίδι. Πολύ άσχημη βραδιά για εμάς. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ άσχημα και επιθετικά και αμυντικά. Ο Παναθηναϊκός βρήκε ψυχολογία και θεωρώ ότι ήταν καταπληκτικός σήμερα. Πάρα πολύ εύστοχος.

Ό,τι και να δοκιμάσαμε σε άμυνα και επίθεση δεν λειτούργησε. Αλλάξαμε 4 πλάνα στην άμυνά μας, στην επίθεση άλλαξα πάρα πολύ τα σχήματα μήπως λειτουργήσει κάτι, αλλά δεν λειτούργησε. Αν δει κάποιος στο φύλλο της στατιστικής θα παρατηρήσει ότι είμαστε χειρότεροι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Στεναχωριέμαι για τον κόσμο που ήρθε να μας δει επειδή το πίστευε, όπως και εμείς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Προσπάθησαν πάρα πολύ. Προσπάθησαν και στα 4 παιχνίδια, αλλά δεν τα καταφέραμε".

Ακολούθως ο τεχνικός της "Ένωσης" παραδέχθηκε ότι οι καλές εμφανίσεις στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς αύξησαν την πίεση για αποτέλεσμα σε όλους και ίσως αυτό να στοίχισε: " Το ότι κερδίσαμε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ενώ στο πρώτο ήμασταν καλοί και το τρίτο το χάσαμε από λάθη απειρίας, άυξησε πολύ η πίεση και τις προσδοκίες για την ομάδα.

Η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Μπήκα στα αποδυτήρια και είπα στους παίκτες στο ημίχρονο ότι μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, να το πιστέψουμε. Τα παιδιά μπήκαν στο παρκέ, το πάλεψαν, αλλά δεν βγήκε τίποτα. Ήταν καρμπόν τα δύο ημίχρονα. Υπήρχε απογοήτευση. Φυσικά δε μου άρεσε αυτό που είδα, αλλά δεν θα κατηγορήσω τα παιδιά. Η πίεση και οι προσδοκίες ήταν μεγάλες.

Είχα πει όταν χάσαμε το 3ο παιχνίδι ότι στεναχωρηθήκαμε όλοι. Τα προηγούμενα χρόνια, ίσως και φέτος, η ομάδα και οι παίκτες θα ήταν ευχαριστημένοι που χάσαμε με μικρή διαφορά. Μετά το 3ο παιχνίδι ήταν όλοι στεναχωρημένοι, όχι επειδή χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά για τον τρόπο που χάσαμε. Μας στεναχώρησε όλους και πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη σήμερα. Αυτό ανέβασε την πίεση και ίσως είναι μία εξήγηση γιατί δεν τα καταφέραμε".

Ο Δημήτρης Μαυροειδής από την πλευρά του συμφώνησε με τον προπονητή του: " Δε μπορούμε να πούμε κάτι για το παιχνίδι. Από το πρώτο λεπτό δεν μπήκαμε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Αφήσαμε τον Παναθηναϊκό και έκανε ό,τι ήθελε. Μετά βρήκε και ψυχολογία και ό,τι και να προσπαθήσαμε να κάνουμε στην άμυνα δεν έβγαινε.

Είχαν τρομερή αυτοπεποίθηση. Τα βάλανε όλα. Όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες δεν πρέπει να τις αφήσεις να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Νομίζω ότι κυριάρχησαν. Καλή συνέχεια σε αυτούς και συγνώμη στους φιλάθλους μας που δε μπορέσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ