STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παπαθεοδώρου: "Μας πείραξε πολύ ο τρόπος που χάσαμε από το Λαύριο"

Παπαθεοδώρου: "Μας πείραξε πολύ ο τρόπος που χάσαμε από το Λαύριο"
INTIME SPORTS

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στο κίνητρο των παικτών του για να πάρουν τη νίκη απέναντι στα Τρίκαλα, με τον Κώστα Φλεβαράκη να στέκεται στα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ της ομάδας του.

Μετρώντας τρεις νίκες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, η Κηφισιά έχει κάθε λόγο να χαμογελά. Αυτή η μία και μοναδική ήττα όμως (από το Λαύριο) δεν ξεχνιέται εύκολα, όπως τόνισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά το φινάλε της σημερινής (31/10) αναμέτρησης με τα Τρίκαλα . Πόσω μάλλον ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε.

"Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις σε αυτή την έδρα. Ο κόσμος δημιουργεί πάντα μια όμορφη ατμόσφαιρα που δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα των Τρικάλων και αυτό καθιστά τον ρόλο του αντιπάλου πάρα πολύ δύσκολο", ήταν η αρχική τοποθέτηση του προπονητή των "κόκκινων", ο οποίος συνέχισε:

" Σήμερα εμείς καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, τα Τρίκαλα φέτος είναι διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι ειδικά στο κομμάτι της άμυνας, είναι μια πιο σκληρή, πιο επιθετική ομάδα στο παιχνίδι της και εμείς αναγκαζόμασταν να έχουμε συνεχώς στο παιχνίδι δύο παίκτες που να χειρίζονται καλά την μπάλα.

Παρ όλα αυτά είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μετά τα 4-5 πρώτα λεπτά, μείναμε συγκεντρωμένοι στις αντεπιθέσεις που δημιουργούσαν τα Τρίκαλα με βάση την άμυνα τους και το τρανζίσιον παιχνίδι τους και βρίσκαμε λύσεις εξαιρώντας το τελευταίο πεντάλεπτο όπου τα Τρίκαλα με έναν παίχτη που δεν είναι στο βασικό ροτεισιον, τον Βαριτιμιάδη, ένα παιδί που του αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο και την επιθετικότητα με την οποία έπαιξε, άλλαξε την ροή του παιχνιδιού, μας πίεσε πάρα πολύ ειδικά στο αμυντικό ριμπάουντ , κάναμε κάποια λάθη , χάσαμε κάποιες βολές και το παιχνίδι πήγε στην ισοπαλία".

Εν συνεχεία είπε πως " είχαμε καλές άμυνες στο τέλος, πήραμε και εμείς κάποια κρίσιμα ριμπάουντ και καταφέραμε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα και που απ’ ότι έχω δει στα παιχνίδια της έχει πολύ καλύτερη ισορροπία φέτος και είναι καλύτερα δομημένη", για να καταλήξει τονίζοντας:

" Ερχόμαστε από μία ήττα που μας πείραξε πολύ, ειδικά με τον τρόπο που έγινε, αντιδράσαμε καλά και κάναμε μία σημαντική νίκη. Καλή συνέχεια στον κόουτς που τον εκτιμώ πάρα πολύ γιατί καταφέρνει μέσα απ’ ότι γνωρίζω δύσκολες συνθήκες να έχει μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και να παίζει όμορφο μπάσκετ που αρέσει στον κόσμο, ειδικά στα Τρίκαλα και εμείς συνεχίζουμε κοιτώντας το επόμενο παιχνίδι".

Ο Τζερόντ Στίγκερς ήταν πιο λακωνικός, λέγοντας απλά πως " νομίζω ότι παίξαμε καλά, είχαμε κάποια προβλήματα στην άμυνα αλλά και στις βολές αλλά θα το δουλέψουμε στην προπόνηση".

Φλεβαράκης: "Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά..."

Παπαθεοδώρου: "Μας πείραξε πολύ ο τρόπος που χάσαμε από το Λαύριο"
INTIME SPORTS

" Ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε εξ αρχής ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Η Κηφισιά είναι μια ομάδα η οποία και γεμάτη είναι και ποιότητα έχει και έχει δείξει και εκτός έδρας με την νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ ότι είναι μια ομάδα που δεν επηρεάζεται τόσο όταν βγαίνει εκτός του γηπέδου της", δήλωσε αρχικά ο 46χρονος προπονητής, πριν προσθέσει:

" Θεωρώ ότι το παιχνίδι θα μπορούσαμε άνετα να το έχουμε κερδίσει εάν τη στιγμή που περάσαμε μπροστά και είχαμε και το ψυχολογικό πλεονέκτημα δεν χάναμε κάποιες φάσεις στον αιφνιδιασμό, ειδικά όταν χάνουμε το καλάθι για το +3, κάνουμε και φάουλ και ο Μαυροειδής βάζει τις βολές. Κάποια κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στο τέλος του αγώνα. Εγώ δεν θα πω τίποτα άλλο ούτε θα σχολιάσω, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κηφισιά, καλή συνέχεια στον κόουτς και συνεχίζουμε να βάλουμε τα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα ώστε να βελτιωνόμαστε καθώς υπήρχαν λάθη παρότι τα περισσότερα παιδιά κάνανε μεγάλη προσπάθεια αλλά είχαμε αρκετά λάθη και αυτό πρέπει να κοιτάξουμε καθώς είναι το μόνο που μπορούμε να βελτιώσουμε σαν ομάδα είναι τα δικά μας λάθη, όχι άλλων".

Τέλος, ο Τζούνιορ Καντούγκαν δήλωσε: " Παίξαμε ένα καλό παιχνίδι αλλά μας πήρε πολύ χρόνο να προσαρμοστούμε στην άμυνα. Χάσαμε το παιχνίδι του ριμπάουντ, σε ένα σημείο που ίσως τα γκαρντ έπρεπε να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Αλλά είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν, έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα και νομίζω πως η ομάδα μας δεν θα έχει πρόβλημα", ενώ σχετικά με την άφιξή του στα Τρίκαλα σχολίασε: " Όλα στην ομάδα είναι όμορφα, υπάρχει ένας πολύ καλός προπονητής που κάνει εξαιρετική δουλειά, καλό σταφ και πολύ καλοί φίλαθλοι που προσφέρουν μια όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ