STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός - Προμηθέας: Ο βετεράνος και ο πρωτάρης

Παναθηναϊκός - Προμηθέας: Ο βετεράνος και ο πρωτάρης
EUROKINISSI

Η 17η σερί παρουσία του Παναθηναϊκού στους τελικούς της Basket League συμπίπτει με την παρθενική συμμετοχή του Προμηθέα, σε ένα ζευγάρι αντιθέσεων.

Έχουν περάσει 14 χρόνια από την τελευταία φορά που το ζευγάρι των τελικών της Basket League δεν ήταν Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ή.. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Οι συνθήκες τα έφεραν έτσι, ώστε φέτος, εν έτη 2019 το δίπολο των “αιωνίων” έσπασε, με τον Προμηθέα να είναι υπεύθυνος για αυτό.

Σήμερα (10/6) στις 19:30 θα γραφεί ιστορία στο παρκέ του ΟΑΚΑ όταν γίνει το τζάμπολ του πρώτου τελικού της Basket League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Προμηθέα. Οι Πατρινοί θα έχουν μόλις γράψει ιστορία, αφού θα έχουν γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα που έφτασε τόσο μακριά.

Σε ένα ζευγάρι αντιθέσεων, ο Παναθηναϊκός των 36 πρωταθλημάτων, των 6 τροπαίων της EuroLeague, των 19 Κυπέλλων και των 17 σερί παρουσιών σε τελικούς της Basket League, θα αντιμετωπίσει τον.. 33χρονο Προμηθέα, αφού ο σύλλογος δημιουργήθηκε το 1986. Ο Ρικ Πιτίνο θα βρει απέναντί του τον Μάκη Γιατρά. Ο Νικ Καλάθης μία ομάδα της οποίας το μπάτζετ ισούται σχεδόν με τις ετήσιες αποδοχές του. Σε αυτή την σειρά υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και ξεκάθαρο αουτσάιντερ και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Τι μπορούμε όμως να περιμένουμε από τους δύο αντιπάλους;

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΝΤΕΛΙΚΑΤΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την σειρά από θέση ισχύος. Έχει μεγαλύτερο βάθος, εμπειρία, μπάτζετ, ποιότητα. Είναι μία ομάδα που άργησε να βρει τον εαυτό της, χρειάστηκε μία αλλαγή προπονητή, αλλά σταδιακά έμαθε να ποντάρει στα δυνατά της σημεία για να παίξει όμορφο μπάσκετ. Με ηγέτη τον Νικ Καλάθη, οι “πράσινοι” τρέχουν πολύ, “ταΐζουν” διαρκώς τους ψηλούς (Παπαγιάννης, Βουγιούκας, Τόμας, Γκιστ) σε καταστάσεις πέντε εναντίον πέντε και στηρίζονται στην ικανότητα των Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι, Κιλπάτρικ στο σουτ μετά από ντρίμπλα.

Παναθηναϊκός - Προμηθέας: Ο βετεράνος και ο πρωτάρης
EUROKINISSI

Πρακτικά οι Πατρινοί είναι ένα μπασκετικό οξύμωρο : Ντελικάτοι μαχητές. Είναι μία ομάδα που παίζει γοητευτικό, γρήγορο μπάσκετ, που στηρίζεται στην επιθετική ισότητα και στην ελευθερία κινήσεων. Ταυτόχρονα όμως είναι μία ομάδα που δεν διστάζει να ρίξει πολύ ξύλο, να πιέσει στην άμυνα και να στηριχθεί σε ένα θαυμαστό – για ομάδα με το μπάτζετ του – βάθος 12 παικτών, αφού διαθέτει τουλάχιστον δύο παίκτες σε κάθε θέση, κάτι που απέδειξε και στην ημιτελική σειρά με την ΑΕΚ.

ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Οι προβλέψεις θέλουν τον Παναθηναϊκό να “σκουπίζει” τον Προμηθέα. Την ίδια στιγμή βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι στην τριετία οι Πατρινοί βρίσκονται στην Basket League έχουν φτάσει αρκετές φορές κοντά στη νίκη – ακόμα και μέσα στο ΟΑΚΑ – αλλά πάντα στο τέλος κάτι τους έλειπε. Έχουν κάθε λόγο λοιπόν να πιστέψουν ότι μπορούν να “κλέψουν” έστω ένα παιχνίδι. Πάνω από όλα ωστόσο σκοπεύουν να απολαύσουν το σπουδαίο τους επίτευγμα.

Ο κόσμος δεν τρέφει αυταπάτες. Ο Παναθηναϊκός είναι πράγματι το απόλυτο φαβορί. Ο Προμηθέας είναι το αουτσάιντερ και το σενάριο να φέρει τούμπα τα προγνωστικά αγγίζουν τα όρια του θαύματος. Όπως και να έχει, η σειρά των φετινών τελικών έχει αποκτήσει ήδη ιστορικό χαρακτήρα. Μένει να φανεί αν οι Πατρινοί μπορούν να δώσουν παράταση σε μία ονειρεμένη χρονιά για αυτούς.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ