STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Αξίζαμε περισσότερα πρωταθλήματα"

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Αξίζαμε περισσότερα πρωταθλήματα"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης συνάντησε τον Θανάση Γιαννακόπουλο πριν την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, την ώρα που ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δήλωσε πως ο Ολυμπιακός άξιζε περισσότερα πρωταθλήματα την τελευταία δεκαετία. Ποια ήταν η "πράσινη" αντίδραση.

Τα παραλειπόμενα από την κλήρωση του νέου ελληνικού πρωταθλήματος ήταν αρκετά και... ποικίλης ύλης. Για παράδειγμα, κατά την είσοδό του στο Μουσείο Μπενάκη, όπου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος βρήκε την ευκαιρία να τα πει για λίγο με τον Βασίλη Σπανούλη. Ενώπιον βεβαίως του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με το κλίμα να είναι κάτι παραπάνω από καλό. Έγιναν άλλωστε οι σχετικές φιλοφρονήσεις από τις δύο πλευρές.

Καθώς βαδίζαμε βέβαια προς την έναρξη της κλήρωσης, το ενδιαφέρον μεγάλωνε. Σε αυτό συνέβαλαν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο των "ερυθρολεύκων" για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, όταν δήλωσε πως " θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ για τη βράβευση. Το βραβείο ανήκει στους παίκτες και τους προπονητές μας", πριν προχωρήσει στα επί της ουσίας:

" Ακόμα και οι αντίπαλοί μας εδώ μπορούν να αναγνωρίσουν ότι αξίζαμε περισσότερα από δυο πρωταθλήματα τα τελευταία 10 χρόνια! Αυτό που μας κράτησε στον Ολυμπιακό ήταν η αναγνώριση των αντιπάλων μας στην Ευρώπη. Επίσης, χωρίς τον αδελφό μου, δεν θα είχα αντέξει".

Ενώ ο Γιώργος Αγγελόπουλος θέλησε να προσθέσει πως " το μόνο που θέλω να υπενθυμίσω είναι ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν κάνει το three-peat! Τρια σερί ευρωπαϊκά, το 2011, το 2012 και το 2013. Δεν το έχει πετύχει άλλη χώρα".

Από την πλευρά του, ο Τάκης Τριαντόπουλος -όταν ανέβηκε για να παραλάβει το βραβείο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος- απέφυγε να απαντήσει άμεσα στους "ερυθρόλευκους". Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός -και επί σειρά ετών συνεργάτης της οικογένειας Γιαννακόπουλος- εξέφρασε τη φιλοσοφία που υιοθετεί το "τριφύλλι", λέγοντας πως " στην Μάνη λένε "από τότε που βρέθηκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο". Ωστόσο για να έχεις το θάρρος να ζητάς συγγνώμη αλλά και την μεγαλοκαρδία να συγχωρείς, χρειάζεται δύναμη. Εμείς, ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έχουμε την δύναμη να ζητήσουμε συγνώμη αν κάποιους θίξαμε η αδικήσαμε, αλλά έχουμε και την δύναμη να συγχωρέσουμε αντίστοιχα. Πιστεύω ότι γίνομαι απόλυτα κατανοητός.

Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχουμε κάνει μία νέα αρχή, και καλούμε όλους όσους ασχολούνται με το Ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, σε μια κοινή προσπάθεια προστασίας και ανάπτυξης του αθλήματος που αγαπάμε και υπηρετούμε. Σε αυτήν τη προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι σύμμαχοι. Είναι υποχρέωση μας να αναβαθμίσουμε το προϊόν που λέγεται ελληνικό μπάσκετ. Να το κάνουμε πιο ελκυστικό. Να ξαναδούμε γεμάτα όλα τα γήπεδα, οικογένειες και παιδιά να παρακολουθούν τους αγώνες, να σταματήσουμε την βία, να ξαναδούμε διοικήσεις ομάδων να κάθονται μαζί και τελικά και τους φιλάθλους των δύο ομάδων να παρακολουθούν τον ίδιο αγώνα υποστηρίζοντας την ομάδα τους χωρίς ακρότητες και βίαια επεισόδια. Το βλέπουμε άλλωστε στο εξωτερικό και το ζηλεύουμε αλλά θεωρούμε ότι δεν είναι καλύτεροι από εμάς, μπορούμε και εμείς να το κάνουμε και πρέπει να το κάνουμε", για να προσθέσει:

" Ως ΚΑΕ παναθηναϊκός έχουμε ήδη σταματήσει να απαντάμε σε προκλήσεις. Προσωπικά, τολμώ να πω ότι κατακρίνω οποιαδήποτε αντιπαράθεση μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι μάχες πρέπει να δίνονται μέσα στο παρκέ και πάντα σε αγωνιστικά πλαίσια. Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι παίκτες. Νικητής όμως θα είναι πάντα ένας, δεν μπορούμε να κερδίσουμε και οι δύο έναν αγώνα. Και ο αγώνας πρέπει να κρίνεται στο παρκέ και όχι στις δικαστικές αίθουσες με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων. Και μετά από κάθε τέτοιο αγώνα, θριαμβευτής θα πρέπει να είναι το ελληνικό μπάσκετ.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Αξίζαμε περισσότερα πρωταθλήματα"
INTIME SPORTS

Εκτός παρκέ δεν επιθυμούμε να έχουμε εμπλοκή με κανέναν και με τίποτα. Και αυτό το καθιστούμε σαφές. Είμαστε βέβαιοι ότι όλες οι ΚΑΕ το ίδιο ακριβώς επιθυμούν. Ας αφιερώσουμε τον πολύτιμο χρόνο μας σε κοινωνικές δράσεις, στην ανάδειξη και προβολή της ιστορίας μας, στις ακαδημίες μας, ώστε να μάθουμε στις νέες γενιές Ελληνόπουλων την ομορφιά του μπάσκετ, την ιστορία του, την αγάπη για τον αθλητισμό και να δημιουργήσουμε πρώτα σωστούς πολίτες, σωστούς φιλάθλους και μετά καλούς αθλητές.

Με τις καλύτερες ευχές μας για μια νέα αγωνιστική χρονιά, γεμάτη υγεία για όλους μας, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις και χωρίς να δυναμιτίζουμε τα θεμέλια του πρωταθλήματος αλλά και της κοινωνίας κατ επέκταση, δηλώνουμε πως όλοι στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μέτοχοι, διοίκηση και λοιποί παράγοντες, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όλους και να δώσουμε κοινό αγώνα για να επιτευχθούν οι στόχοι που προαναφέραμε. Καλή αγωνιστική χρονιά, με γεμάτα γήπεδα, χωρίς επεισόδια και με πολλά νέα παιδιά στις εξέδρες".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ