STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οι... παλιοσειρές της Stoiximan.gr Basket League

Οι... παλιοσειρές της Stoiximan.gr Basket League

Ο μεγεθυντικός φακός του ΕΣΑΚΕ εστίασε στις "παλιοσειρές" της Stoiximan.gr Basket League, καθώς στο φετινό πρωτάθλημα συμμετέχουν παίκτες που έχουν... ξεχάσει πότε έκαναν ντεμπούτο σε αυτό.

Υπάρχουν παίκτες στη Stoiximan.gr Basket League που έχουν... φάει τα παρκέ με το κουτάλι και ο ΕΣΑΚΕ φρόντισε να τους κάνει ένα όμορφο αφιέρωμα ταξιδεύοντας συγχρόνως πίσω στον χρόνο.

Ο ΕΣΑΚΕ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ξεχώρισε τις... παλιοσειρές της Stoiximan.gr Basket League και μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιπτώσεις του Νίκου Μίχαλου, του Μανώλη Παπαμακάριου, του Νίκου Μπάρλου και του Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ο οποίοι έχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες.

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ:

Ήταν νιοι και "γέρασαν" στα παρκέ

Κάποιοι από τους παίκτες της φετινής Stoiximan.gr Basket League είναι μια κατηγορία μόνοι τους. Είναι αυτοί που έχουν «φάει με το κουτάλι» τα γήπεδα του επαγγελματικού πρωταθλήματος μετρώντας αρκετές σεζόν, πολλά παιχνίδια και σίγουρα ατελείωτες ώρες… πτήσης σε αυτά. Είναι οι παίκτες που κυριολεκτικά ήταν νιοι και γέρασαν στα ελληνικά γήπεδα, ακόμη κι αν κάποια στιγμή το μπάσκετ τους έστειλε σε άλλες γωνιές της Ευρώπης ή και του κόσμου. Το esake.gr παρουσιάζει σήμερα αυτούς τους παίκτες. Αυτούς που πιθανότατα έχουν ξεχάσει πότε έκαναν ντεμπούτο στην κατηγορία.

Τέσσερις από αυτούς δημιουργούν μία ακόμη πιο ιδιαίτερη λίστα. Είναι αθλητές που έπαιξαν σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες στη Stoiximan.gr Basket League στην οποία πρωτοεμφανίστηκαν πριν το Millennium!

Παλαιότερος όλων είναι ο Νίκος Μίχαλος. Άλλωστε είναι «πατημένα» 40. Ο γκαρντ του Πανιώνιος Βίκος Cola έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία πριν από 21 χρόνια. Ήταν 14 Σεπτεμβρίου 1996 ως παίκτης του Πειραϊκού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1996-97. Η ομάδα του, με προπονητή τον Μάκη Ποτόσογλου, αντιμετώπισε τον ΒΑΟ και τον νίκησε με 93-71. Ο Μίχαλος που αν και στα 19 του είχε ρόλο βασικού, είχε σε εκείνο το παιχνίδι 17 πόντους με 3/4 βολές, 4/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, επτά ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ σε 27΄.

Οι... παλιοσειρές της Stoiximan.gr Basket League
EUROKINISSI

Ακολούθησαν Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Έσπερος, Μίλων και φέτος ο Μίχαλος επέστρεψε στη Stoiximan.gr Basket League μετά από απουσία 16 χρόνων. Γι’ αυτό και μετράει μόλις 106 παιχνίδια και 917 πόντους στην κατηγορία.

Οι υπόλοιποι τρεις αυτής της ξεχωριστής κατηγορίας είναι της ίδιας… κλάσης. Έκαναν ντεμπούτο το 1998 με διαφορά σχεδόν ενός μήνα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 1998 πάτησε για πρώτη φορά σε παρκέ της Stoiximan.gr Basket League ο Μανώλης Παπαμακάριος. Το έκανε με το Περιστέρι και προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη. Το ντεμπούτο του συνδυάστηκε ωστόσο με ήττα στο Ιβανώφειο από τον Ηρακλή με 66-45. Ο Παπαμακάριος ήταν στα 18 του και σε 12:10 είχε δύο πόντους με 2/2 βολές, 0/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα και ένα ριμπάουντ.

Ακολούθησε μια μακρά πορεία με πέρασμα από το εξωτερικό και με πέρασμα από τους Μακεδονικό, Ολυμπιακό, Πανελλήνιο, Πανελευσινιακό, ΚΑΟΔ και φέτος τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο ως προς τη Stoiximan.gr Basket League. Παίζοντας με αυτές τις ομάδες έφτασε πλέον να μετράει 435 συμμετοχές και 3.285 πόντους.

Οι... παλιοσειρές της Stoiximan.gr Basket League
EUROKINISSI

Την ίδια μέρα με τον Παπαμακάριο έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία και ο Νίκος Μπάρλος. Στις 19 Σεπτεμβρίου 1998 ως παίκτης του Απόλλωνα Πατρών πήρε το «βάπτισμα του πυρρός» με προπονητή τον Κώστα Μίσσα. Ήταν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο Βίκος Cola στο οποίο ο Απόλλων επικράτησε με 89-70. Ο Μπάρλος στα 19 του χρόνια, έμεινε για 30΄΄ στο παρκέ έχοντας 0/2 βολές και ένα λάθος.

Ακολούθησαν, ως προς το ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, Πανιώνιος Βίκος Cola, Νέα Κηφισιά, Λαύριο και φέτος η Κύμη. Με αυτές μετράει πλέον 337 συμμετοχές και 2.352 πόντους.

Στις 17 Οκτωβρίου 1998 ήταν η σειρά του Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ως παίκτη του Παναθηναϊκού Superfoods και με προπονητή τον Λευτέρη Σούμποτιτς να κάνει ντεμπούτο στη Stoiximan.gr Basket League. Ο Χανιώτης ήταν 17 χρονών και δύο μηνών όταν αγωνίστηκε στο νικηφόρο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παπάγου (75-90). Σε 1:39 είχε έναν πόντο με 1/2 βολές και 0/1 δίποντο.

Οι... παλιοσειρές της Stoiximan.gr Basket League
EUROKINISSI

Στη συνέχεια γύρισε όλον τον κόσμο παίζοντας ακόμη και στο ΝΒΑ ενώ στη Stoiximan.gr Basket League αγωνίστηκε ακόμη με Πανελλήνιο, Περιστέρι, ΑΕΚ, Μαρούσι, Ολυμπιακό, Νέα Κηφισιά, ΠΑΟΚ και φέτος την Κύμη. Το «κοντέρ» του έχει γράψει 284 αγώνες και 1.439 πόντους στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Με 14+ χρόνια διαδρομής

Στην κατηγορία των παικτών των οποίων το ντεμπούτο στη Stoiximan.gr Basket League χάνεται αρκετά χρόνια πίσω, ανήκουν κάποιοι ακόμη εν ενεργεία παίκτες του πρωταθλήματος. Αυτοί που έπαιξαν για πρώτη φορά στην κατηγορία από το 2001 ως το 2003 είναι οι:

*Σοφοκλής Σχορτσανίτης: 11 Μαρτίου 2001 με τον Ηρακλή

*Βασίλης Σπανούλης: 29 Σεπτεμβρίου 2001 με το Μαρούσι

*Παναγιώτης Βασιλόπουλος: 3 Νοεμβρίου 2001 με τον ΠΑΟΚ

*Βαγγέλης Μαργαρίτης: 10 Νοεμβρίου 2001 με τον Ηρακλή

*Γιώργος Πρίντεζης: 2 Νοεμβρίου 2002 με τον Ολυμπιακό

*Βασίλης Ξανθόπουλος: 9 Νοεμβρίου 2002 με τη Νήαρ Ηστ

*Μιχάλης Περράκης: 16 Μαρτίου 2003 με τον Ιωνικό Ν.Φ.

*Δημήτρης Μαυροειδής: 20 Ιουνίου 2003 με το Περιστέρι

*Ντούσαν Σάκοτα: 4 Οκτωβρίου 2003 με τον Παναθηναϊκό Superfoods

*Γιάννης Γεωργαλλής: 4 Οκτωβρίου 2003 με τον Απόλλωνα Πατρών

*Σωτήρης Μανωλόπουλος: 25 Οκτωβρίου 2003 με τον ΠΑΟΚ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ