STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οι αριθμοί από το Κόροιβος - Άρης

Οι αριθμοί από το Κόροιβος - Άρης

Ο Ντουέιν Ντέιβις που δικαιώνει τον Κόροιβο και το αρνητικό ρεκόρ εξαετίας για τον Άρη. Διπλό προσπέρασμα για Πελεκάνο και Ξανθόπουλο.

Εντυπωσιακή απόδοση είχε ο Ντουέιν Ντέιβις κάνοντας δύσκολη τη ζωή των περιφερειακών του Άρη και “φορτώνοντας” συνολικά τους παίκτες του Άρη με εννιά φάουλ. Μάλιστα ο Αμερικανός του Κόροιβου ισοφάρισε την καλύτερη σχετική επίδοση αφού από εννιά κερδισμένα φάουλ είχαν ο Σόκο στην 1η, ο Λαρεντζάκης στη 2η και ο Μαυροειδής στην 3η αγωνιστική.

*Η περσινή σεζόν τελείωσε απότομα για τον Ντέιβις όμως στην Αμαλιάδα δεν έχασαν την πίστη τους στις δυνατότητες του. Τον επανέφεραν στην ομάδα και αυτός τους δικαιώνει προσφέροντας στις πρώτες έξι αγωνιστικές κατά μέσο όρο 15 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (89,4% στις βολές, 52,6% στα δίποντα, 32,3% στα τρίποντα), 5,3 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 1,3 κλεψίματα.

*Με τις επτά εύστοχες βολές που είχε χθες, ο Ντέιβις έφτασε τις 46 με τον Κόροιβο και ανέβηκε στην 4η θέση της λίστας της ομάδας της Αμαλιάδας προσπερνώντας τους Μάρσαλ (40) και Λόουερι (41). Ακόμη με τα δύο εύστοχα τρίποντα του έφτασε τα 33 και είναι πλέον 2ος στη μικρή ιστορία της ομάδας στην κατηγορία με 33, προσπερνώντας τον Σάσα Βασίλιεβιτς που είχε πέρυσι 32.

*Ο Όμπι Τρότερ με τη συνέπεια του από τη γραμμή των βολών, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη νίκη του Κόροιβου. Μάλιστα ο Αμερικανός ισοφάρισε τόσο την κορυφαία φετινή επίδοση εύστοχων βολών όσο και εκείνη του ποσοστού καθώς είχε 10/10 όπως και ο Χρήστος Ταπούτος στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της Καβάλας με τον Κόροιβο.

*Ευστοχώντας σε μία από τις τέσσερις προσπάθειες του για τέσσερις πόντους, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος έφτασε τα 100 εύστοχα τρίποντα καριέρας. Έχει πλέον 100/307 (32,57%).

*Παράλληλα ο έμπειρος φόργουορντ «έπιασε» στην 60ή θέση των συμμετοχών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ τον Φάνη Κουμπούρα με 261 ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έφτασε στην 55η θέση με 267 τον Παναγιώτη Καυκή.

*Ο Κόροιβος νικώντας τον Άρη, όπως και πέρυσι στην 6η αγωνιστική, έφτασε τις τέσσερις επιτυχίες επίδοση που είναι καλύτερη από την αντίστοιχη περσινή όταν στο ίδιο σημείο είχε τρεις.

Οι αριθμοί από το Κόροιβος - Άρης

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΕΞΑΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Η ισχνή αποτελεσματικότητα του στα τρίποντα είναι ίσως η βασική εξήγηση της χθεσινής ήττας του Άρη αφού με 1/13 τρίποντα θα ήταν σχεδόν αφύσικο να κερδίσει εκτός έδρας. Το ένα εύστοχο τρίποντο των «κίτρινων» αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στη σεζόν αφού το προηγούμενο ήταν τα τρία που είχαν ο Κολοσσός H Hotels στην 1η, ο Ακραδικός και ο Κόροιβος στη 2η, η Καβάλα και ο Αρκαδικός στην 3η, το Ρέθυμνο Cretan Kings στην 4η και ο Ακραδικός με το Λαύριο στην 5η αγωνιστική.

*Η τελευταία φορά που μία ομάδα είχε μόνο ένα εύστοχο τρίποντο σε ένα παιχνίδι Πρωταθλήματος, ήταν στην 24η αγωνιστική της περσινής σεζόν η Κηφισιά στη Δράμα ενώ στην 22η αγωνιστική είχε επίσης ένα τρίποντο ο Απόλλων Carna στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ με περισσότερες μάλιστα προσπάθειες (1/18).

*Η τελευταία φορά που σημειώθηκε επίδοση χειρότερη από τη σημερινή του Άρη στα τρίποντα, ήταν για την περίοδο 2009-2010 όταν ο Ολυμπιακός αστόχησε και στις 23 προσπάθειες του κόντρα στον Παναθηναϊκό που είναι και η χειρότερη στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*Ο Άρης έμεινε σε μία μόνο εύστοχη προσπάθεια τριών πόντων έπειτα από 162 αγώνες Πρωταθλήματος. Η τελευταία φορά που έμεινε σε ένα μόνο τρίποντο ήταν στην πρεμιέρα του Basket League ΣΚΡΑΤΣ του 2010-2011 σε ένα όμως παιχνίδι ειδικών συνθηκών καθώς λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ, ο Άρης έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό με εφήβους και τέσσερις ξένους. Σε εκείνο το παιχνίδι οι “κίτρινοι” είχαν 1/5 τρίποντα (ευστόχησε μόνο ο Πι Τζέι Τάκερ). Από εκείνο το παιχνίδι της 23ης Οκτωβρίου 2010 ο Άρης είχε δύο μόνο εύστοχα τρίποντα σε έξι διαφορετικά παιχνίδια.

*Με αυτό το 1/13 τρίποντα η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σημείωσε και νέο αρνητικό ρεκόρ σε ποσοστό στη σεζόν. Αυτό το 7,69% είναι το χαμηλότερο της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η προηγούμενη χειρότερη επίδοση ήταν εκείνη που είχε ο Αρκαδικός στην 3η αγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό με 3/26 τρίποντα (11,53%).

ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

Στη σκιά της ήττας και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε για τον Άρη στα τελευταία λεπτά, Μιχάλης Πελεκάνος και Βασίλης Ξανθόπουλος σημείωσαν από δύο… προσπεράσματα στις λίστες της ιστορίας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*Ο Πελεκάνος σε δύο επιτεύγματα που είχε προαναγγείλει το esake.gr, με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, έφτασε τα 947 στην καριέρα του και ανέβηκε στην 15η θέση της ιστορίας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφήνοντας πίσω του στα 943 τον Αντώνη Ασημακόπουλο. Με αυτά τα τέσσερα ριμπάουντ έφτασε τα 1.252 στο σύνολο και είναι πλέον στην 23η θέση της κατηγορίας προσπερνώντας τον Ντίνο Ράτζα που έχει 1.249.

*Ακόμη ο Μιχάλης Πελεκάνος με τη μία ασίστ που είχε χθες, έφτασε τις 100 στο Πρωτάθλημα με τον Άρη.

*Ο Βασίλης Ξανθόπουλος «σκαρφάλωσε» μία θέση τόσο στις ασίστ όσο και στα κλεψίματα. Με τις δύο ασίστ που μοίρασε έφτασε τις 860 στην καριέρα του στο Πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 9η θέση της κατηγορίας, προσπερνώντας τον Κώστα Χαραλαμπίδη που έχει 585. Ακόμη με τα τρία κλεψίματα που καταγράφηκαν στην στατιστική του, έφτασε τα 340 και είναι πλέον στην 11η θέση αφήνοντας πίσω του στα 339 τον Στράτο Περπέρογλου.

*Ο Τζέρελ ΜακΝίλ, ίσως ο κορυφαίος του χθεσινού Άρη, δημιούργησε νέο ρεκόρ στη σεζόν επιχειρώντας 16 δίποντα. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 14 προσπαθειών του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην 3η αγωνιστική και στο παιχνίδι της ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο κόντρα στον Κόροιβο.

*Δεν βοήθησε χθες τον Άρη ο Τζαμέλ Χάγκινς αλλά με τα δύο ριμπάουντ που μάζεψε έφτασε τα 200 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ