STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Ολυμπιακός "σφράγισε" το πλεονέκτημα και κέρδισε τον Γιανγκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΥΜΗ (BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΥΜΗ (BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Κύμη (93-45), τερμάτισε πρώτος και εξασφάλισε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας έως και τους τελικούς των playoffs της Stoiximan.gr Basket League. Κέρδος για τον Ολυμπιακό η εμφάνιση του Γιανγκ (16π, 6ρ).

Για την τελευταία αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας έως και τους τελικούς των playoffs, καθώς νίκησε εύκολα στο ΣΕΦ την Κύμη με 93-45. Με αυτόν τον τρόπο τερμάτισε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και θα έχει αβαντάζ για μία ακόμη σεζόν, στην προσπάθεια του να κατακτήσει τον τίτλο για τρίτη σερί σεζόν στην διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση έχοντας μόλις 10 παίκτες στην αποστολή τους, καθώς ο Γιώργος Πρίντεζης ξεκουράστηκε (τενοντίτιδα), ο Κεμ Μπιρτς προφυλάχθηκε ενόψει της συνέχειας (ελαφρύ διάστρεμμα), ο Ματ Λοτζέσκι συνεχίζει την αποθεραπεία του, ενώ ο Γιάννης Αθηναίου έμεινε εκτός ομάδας λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του έδωσε άδεια μέχρι νεοτέρας, στέλνοντας... μήνυμα στον παίκτη του. Ο κόουτς των ερυθρολεύκων έκανε ροτέισον, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες, δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα στο παρκέ, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι λειτούργησαν με προσήλωση και σοβαρότητα σε άμυνα και επίθεση.

Ο ΜVP της αναμέτρησης

Κέρδος για τον Ολυμπιακό η εξαιρετική εμφάνιση του Πάτρικ Γιανγκ, τον οποίο ο Ολυμπιακός χρειάζεται απέναντι στην Αναντολού Εφές στα playoffs της EuroLeague, η οποία ξεχωρίζει για την αθλητικότητα της. Ο Αμερικανός σέντερ των "ερυθρολεύκων" έβγαλε ενέργεια στο παρκέ και συνείσφερε σε άμυνα και επίθεση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση έχοντας 16 πόντους (8/10 δίποντα), 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σε 19 λεπτά συμμετοχής.

Ο αριθμός του αγώνα

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στην αναμέτρηση και έλεγξε στο απόλυτο τον ρυθμό του παιχνιδιού, κάτι που αποτυπώθηκε και στον συσχετισμό ασίστ/λάθη. Οι Πειραιώτες τέλειωσαν το ματς μετρώντας 26 ασίστ και 10 λάθη, με τους γηπεδούχους να παίζουν ομαδικό μπάσκετ, βγάζοντας αρκετές συνεργασίες στο παρκέ. Παράλληλα,οι γηπεδούχοι μέτρησαν 10 κλεψίματα, ενώ οι 45 παθητικό είναι αποτέλεσμα της πιεστικής τους άμυνας.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το παιχνίδι κρίθηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν το ματς λες και έπαιζαν παιχνίδι playoffs, έβγαλαν σκληράδα και ενέργεια στην άμυνα, λειτούργησαν με συνεργασίες στην επίθεση και προηγήθηκαν με 29-6 στο πρώτο δεκάλεπτο. Το ματς στην συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, λειτουργώντας με συγκέντρωση και σοβαρότητα,αντιμετωπίζοντας το παιχνίδι λες και πρόκειται για παιχνίδι... playoffs. Ο Μιλουτίνοβ στο 4' έφερε τους Πειραιώτες στο +9 (11-2), με τον Σπανούλη στο 7' να εκτοξεύει την διαφορά στο +15 (19-4) στο 7'. Η πρώτη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 29-6, με τον Αγραβάνη να μετρά 9 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός πάτησε... γκάζι. Ο Πάτρικ Γιανγκ έβγαζε ενέργεια στο παρκέ, δίνοντας λύσεις σε άμυνα και επίθεση, με τους Πειραιώτες παράλληλα να σημειώνουν τρίποντα. Με ένα από αυτά, ο Παπαπέτρου στο 17'εκτόξευσε την διαφορά στο +31 (44-13), με το 50-19 να είναι το σκορ του ημιχρόνου, στο οποίο οι πρωταθλητές μετρούσαν 13 ασίστ, 6 κλεψίματα και 15 πόντους από λάθη του αντιπάλου, με την Κύμη να έχει παθητικό ρόλο.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Γιανγκ ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, με τον Σπανούλη να του δίνει έξοχη ασίστ και τον Ολυμπιακό να προηγείται στο 28' με +30 με νταμπλ-σκορ (60-30). Στην τελευταία περίοδο, στο 33' ο Αγραβάνης "έγραψε" το 70-36, με τους Πειραιώτες στο τέλος να φτάνουν εύκολα στην νίκη με σκορ 93-45.

Τα δεκάλεπτα: 29-6, 50-19, 65-32, 93-45

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Αγραβάνης 11 (1), Μιλουτίνοβ 10, Παπανικολάου 12 (1), Μάντζαρης, Σπανούλης 14 (2), Γκριν 6 (1), Γιανγκ 16 (8/10δ, 6ρ), Τολιόπουλος 5, Παπαπέτρου 13 (1), Ουότερς 6.

Κύμη (Μπρατσιάκος): Καντέ 7 (1), Κατράνας 6 (2), Κοστόβ 6, Τουντζιαράκης 11, Ντίξον, Σιγκούνας, Τζόλος 4, Κουκουλάς 2, Κωνσταντακόπουλος, Παλμπλαντ 1.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ