STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού, ο Λουκάς και η κυριαρχία του Άρη

Το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού, ο Λουκάς και η κυριαρχία του Άρη
INTIME SPORTS

Διαβάστε τον απολογισμό του διημέρου στην Ελλάδα. Τι έγινε στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έκανε το 3/3, ποια τα αποτελέσματα των "μικρών" κατηγοριών, αλλά και όσα συνέβησαν στα γυναικεία πρωταθλήματα.

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, εν τούτοις ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο στο "Μελίνα Μερκούρη". Για να φτάσει στην επικράτηση πάντως χρειάστηκε το "ξέσπασμα" του τρίτου δεκαλέπτου, την ώρα που το "διπλό" συνοδεύτηκε από τον τραυματισμό του Όγκνιεν Κούζμιτς .

Ο Άρης αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στο "Nick Galis Hall" . Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και χάρη στη δράση των Οκάρο Ουάιτ και Βασίλη Ξανθόπουλου πήραν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, την ώρα που ο "δικέφαλος" μαζεύει μόνο... κίτρινα φύλλα αγώνα.

Στο ΟΑΚΑ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης επιβεβαίωσε εκ νέου ότι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, οδηγώντας την ΑΕΚ στη νίκη επί των Τρικάλων με 82-65 . Η "Ένωση" έκανε το 3-0 στο πρωτάθλημα ενώ ο "Μαύρο" τελείωσε το ματς με 26 πόντους (5/6 βολές, 9/11 δίποντα, 1/1 τρίπ.). Παρεμπιπτόντως, σημείωσε τους 24 στο πρώτο ημίχρονο! Επίσης, είχε 6 ριμπάουντ (4 αμ. - 2 επιθ.), 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 28'55" συμμετοχής.

Στην Περιβόλα, ο Κολοσσός Ρόδου επιβλήθηκε του Απόλλωνα Πάτρας με 58-74 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη των "θαλασσί" στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, την ώρα που οι "μελανόλευκοι" παραμένουν καθηλωμένοι στην τελευταία θέση με ρεκόρ 0-3.

Ο Κόροιβος πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του (σ.σ. είχε προηγηθεί το "διπλό" στην Πάτρα επί του Απόλλωνα), επικρατώντας της Καβάλας με 74-89 . Ξεχώρισε ο Ντέιβις με 19 πόντους. Στο Ζηρίνειο, το Λαύριο πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στην πρώτη κατηγορία, επικρατώντας της Κηφισιάς με 79-82 ! Στο μεταξύ, η ομάδα των βορείων προαστίων κατέθεσε ένσταση για καλάθι του Μαυροειδή που δεν μέτρησε.

Στα της Α2 κατηγορίας, ο Εθνικός Πειραιά έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του Προμηθέα Πατρών . Οι άλλοι δύο νεοφώτιστοι (Κύμη και Φάρος Κερατσινίου) πάντως, συνέχισαν την πορεία τους, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Γιάννης Ντιμπ ήταν ο παίκτης που "υπέγραψε" την εκτός έδρας νίκη του Ιωνικού Νικαίας επί του Χολαργού, με καλάθι που πέτυχε στο 1.3'' για το φινάλε. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής.

Στη Γ' Εθνική, ο Πανναξιακός αποδεικνύει πως μπορεί να κυνηγήσει την άνοδο, αφού έκανε το 3/3, με τον Άρη Πετρούπολης να είναι το τελευταίο χρονικά θύμα του. Διαβάστε τι έγινε στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος .

Το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" στην ιστορία της Α1 Γυναικών κατέληξε στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκες" επικράτησαν εκτός έδρας του Παναθηναϊκού με 66-61 , για να κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στη regular season. Στα παιχνίδια της Κυριακής (25/10), η Νίκη Λευκάδας "σόκαρε" τον ΠΑΟΚ , για να παραμείνει στις πρώτες θέσεις. Όσο για την Α2 Γυναικών; Η Αναγέννηση Ν. Ρυσίου μηδενίστηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο!

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ