STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ντούβνιακ: "Επικίνδυνη η Κηφισιά, θέλει προσοχή"

Ντούβνιακ: "Επικίνδυνη η Κηφισιά, θέλει προσοχή"

Ο Ούρος Ντούβνιακ και ο Δημήτρης Μαυροειδής αναφέρθηκαν -μέσω του blog τους στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ- στην αυριανή (17/10, 17:00) αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Κηφισιά, για τη 2η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Ούρος Ντούβνιακ κατάθεσε την αποψή του για το ματς που περιμένει τον ΠΑΟΚ το Σάββατο (17/10, 17:00), ενώ μίλησε και για τους τραυματισμούς του Μπάλαμπαν και του Τσόχλα. Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Μαυροειδής ανέφερε τον βασικό στόχο της Κηφισιάς για την αναμέτρηση στο "Παλατάκι".

Το blog του Ούρος Ντούβνιακ

Το Σάββατο έρχεται το δεύτερό μας παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Έχουμε ήδη ξεχάσει την ήττα από την ΑΕΚ. Καταλάβαμε τα λάθη μας, αναλύσαμε όλες τις λεπτομέρειες και σίγουρα πήραμε ένα μάθημα από αυτό το παιχνίδι. Δεν υπάρχει χρόνος για να απογοητευτείς από τις ήττες, ούτε όμως και χρόνος για να πανηγυρίσεις τις νίκες. Κι αυτό ισχύει και για τη νίκη που κάναμε στο πρώτο μας παιχνίδι στο Eurocup. Ήταν πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για μας και ακόμη πιο σπουδαίο το γεγονός ότι δείξαμε πως παίζουμε σαν ομάδα. Κάθε παιχνίδι μετράει και είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο κάθε τρεις ημέρες.

Στο Ευρωπαϊκό μας παιχνίδι αγωνιστήκαμε με μία ροζ κορδέλα στη φανέλα μας, γιατί με αυτό τον τρόπο η ομάδα συμμετέχει και στηρίζει την διεθνή προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα και ελπίζω ότι με την κίνησή μας αυτή θα βοηθήσουμε έστω και λίγο προς την σωστή κατεύθυνση και κυρίως για να δείξει περισσότερη προσοχή ο κόσμος. Ήταν ένα από τα ωραία που έγιναν στο παιχνίδι της Τετάρτης. Το άλλο ήταν η έκπληξη που ετοιμάσαμε όλη στην ομάδα για τον προπονητή μας. Ήταν πολύ σημαντικό για τον κόουτς Σούλη που συμπλήρωσε 300 παιχνίδια ως προπονητής του ΠΑΟΚ, δεν ήξερε τίποτα για την τούρτα που εμφανίσαμε στη συνέντευξη Τύπου και το πρόσωπό του εκείνη την ώρα, έδειχνε πόσο έκπληκτος ήταν. Και ήταν πολύ καλό που συνδυάσαμε αυτή την στιγμή με νίκη.

Όπως όλοι ξέρετε, το πιο σημαντικό είναι πάντα το επόμενο παιχνίδι. Ο Ντάρκο (σ.σ. Μπάλαμπαν) τραυματίστηκε στο παιχνίδι του Eurocup, αλλά πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει στο παιχνίδι με την Κηφισιά. Ο Απόλλων μάλλον θα είναι και πάλι εκτός, θα είναι μία σημαντική απώλεια για μας, αλλά ελπίζω να είναι σύντομα και πάλι μαζί μας. Το θετικό είναι ότι έχουμε μαζί μας έναν νέο παίκτη, που δεν είναι και τόσο νέος στην ομάδα. Ο Γουίλ (σ.σ. Χάτσερ) επέστρεψε στον ΠΑΟΚ μετά από δύο χρόνια. Είναι έμπειρος πλέι μέικερ, καλός παίκτης και πάνω από όλα πολύ καλός χαρακτήρας. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ.

Το παιχνίδι με την Κηφισιά θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Έχουν κάνει ορισμένες αλλαγές, αλλά η φιλοσοφία στο μπάσκετ δεν αλλάζει. Ήμουν πέρσι σε αυτή την ομάδα, οπότε γνωρίζω καλά για τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε. Τους αρέσει να παίζουν γρήγορα, με πολλούς αιφνιδιασμούς και φυσικά έχουν ένα από τα πιο κυρίαρχα πεντάρια, που ξέρει πώς να χρησιμοποιεί το σώμα του. Είναι επικίνδυνη ομάδα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εάν καταφέρουμε να πάμε το παιχνίδι στο δικό μας ρυθμό θα είμαστε μία χαρά.

Το blog του Δημήτρη Μαυροειδή

Ξεκινήσαμε με νίκη το πρωτάθλημα κάτι το οποίο θέλαμε από την αρχή. Το ματς με τον Αρκαδικό ήταν πολύ περίεργο και για τις δύο ομάδες με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση λόγω του ότι είναι η αρχή του πρωταθλήματος και οι ομάδες δεν έχουν δέσει ακόμα όπως θα ήθελαν οι προπονητές. Στο παιχνίδι δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο ειδικά στην άμυνα όπου είχαμε πολλά προβλήματα.

Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε και περάσαμε μπροστά με μια σχετικά καλή διαφορά (6-7) πόντων. Στο τέλος κάναμε κάποια λάθη κυρίως λόγω απειρίας επειδή η ομάδα απαρτίζεται από νέα παιδιά και δώσαμε την ευκαιρία στον Αρκαδικό να διεκδικήσει τον αγώνα. Έπρεπε να τελειώσουμε το ματς πιο νωρίς αλλά σημασία εκ των υστέρων έχει ότι πήραμε τη νίκη.

Αυτή την εβδομάδα είδαμε πολλά βίντεο και δουλέψαμε πολύ ώστε να βελτιώσουμε τα λάθη μας. Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα με τραυματισμούς και θεωρώ ότι έχουμε προετοιμαστεί σκληρά τις τελευταίες μέρες για να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Όλοι ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα και ειδικά στο γήπεδο της μπορεί να δυσκολέψει ακόμα και τον πιο δυνατό αντίπαλο.Γνωρίζουμε ότι βασίζεται πολύ φέτος στην περιφέρεια του και στο τρίποντο. Στην άμυνα είναι η κλασική ομάδα του προπονητή όπου παίζει δηλαδή σκληρά και κλειστά και δε σου επιτρέπει να κάνεις το παιχνίδι σου.

Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και δεν τους αφήσουμε να σκοράρουν εύκολα και να νιώσουν άνετα στο γήπεδο τους νομίζω θα μπορέσουμε να πάρουμε το διπλό.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ