STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ντέρμπι στο ΣΕΦ σε μία αγωνιστική με "παγίδες"

Ντέρμπι στο ΣΕΦ σε μία αγωνιστική με "παγίδες"
INTIME SPORTS

Πολλές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις έχει η 9η αγωνιστική της ΣΚΡΑΤΣ Basket League. ΣΕΦ, Τρίπολη, Κρήτη και Ρόδο αναμένεται να προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις

Όσο περνάνε οι αγωνιστικές τόσο περισσότερο αυξάνεται το ενδιαφέρον στην ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Στην 9η στροφή του πρωταθλήματος μπορεί να ξεχωρίζει ο αγώνας του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, όμως μόνο αδιάφορες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι υπόλοιπες αναμετρήσεις. Από το ντέρμπι των νεοφώτιστων μέχρι τις αμφίρροπες κόντρες σε Κρήτη, Ρόδο, Πάτρα και Θεσσαλονίκη τα πάντα μπορούν να γίνουν και όλα μοιάζουν να είναι ανοικτά.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

Ρέθυμνο-Καβάλα (ΚΓ Μ. Μερκούρη, 17:00)

Μόνο ως "do or die" μπορεί να χαρακτηριστεί ο αγώνας που έρχεται για τις δύο ομάδες. Η Καβάλα με τον Στιβ Γιατζόγλου πλέον στον πάγκο αναζητά την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, καθώς μετά την πρεμιέρα μετράει 7 συνεχόμενες ήττες. Για τους Μακεδόνες αναμένεται να κάνει το ντερμπούτο του το τελευταίο τους μεταγραφικό απόκτημα, ο Αμερικανός πλεϊμέικερ, Τάιλερ Λέιζερ. Όσον αφορά τους γηπεδούχους τα πράγματα επίσης είναι... σκούρα. Οι βλέψεις για πλέι οφ δεν ανταποκρίνονται στα μόλις δύο ροζ φύλλα αγώνα που φέρνουν το Ρέθυμνο να ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση με τον Απόλλωνα Πατρών.

Άρης-ΑΕ Ν. Κηφισιάς (Αλεξάνδρειο, 17:00)

Ο Άρης βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση κι αυτό το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική ανάγκασε την ΑΕΚ στην πρώτη φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη έριξε στο καναβάτσο την ισχυρότατη Ούνιξ Καζάν. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θέλει να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο μέσα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και σε αυτή την προσπάθεια θα έχει τη βοήθεια του κόσμου της. Στην αντίπερα όχθη η Κηφισιά πέρασε μία εβδομάδα δύσκολη, καθώς μετά την ήττα από τον Απόλλωνα ήρθε και η τιμωρία του κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου να επιβαρύνει την κατάσταση. Ο Έλληνας τεχνικός δεν θα κοουτσάρει την ομάδα στο σημερινό (5/12) ματς, καθώς τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού και με πρόστιμο για την συμπεριφορά του στο ματς με τους Πατρινούς.

Απόλλων Π.-ΠΑΟΚ (ΚΓ Απόλλωνα Π., 17:00)

Το ντεμπούτο του Κέβιν Ντιλάρντ με τη φανέλα του Απόλλωνα μόνο ως ονειρικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Αμερικανός ήταν χάρμα οφθαλμών στο νικηφόρο παιχνίδι μέσα στην Κηφισιά, όμως τα χαμόγελα "πάγωσαν" στο άκουσμα της είδησης ότι ο Γιάννης Αθανασούλας υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να βρίσκει ρυθμό σιγά - σιγά, καθώς μετά την εύκολη νίκη επί του Αρκαδικού στο "Παλατάκι" την προηγούμενη αγωνιστική ήρθε ένα τεράστιο "διπλό" μέσα στην Τουρκία επί της Μπεσίκτας για να δώσει και πάλι "φτερά" στα πόδια των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου.

Κολοσσός Ρ.-Κόροιβος (Βενετόκλειο, 17:00)

Αναμφίβολα είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της αγωνιστικής. Ο Κολοσσός έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες (ΠΑΟΚ, Λαύριο, Τρίκαλα) επιστρέφει στο "Βενετόκλειο" και θέλει πάση θυσία τη νίκη που θα τον βάλει και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών. Το έργο των παικτών του Άρη Λυκογιάννη μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς απέναντι τους θα βρουν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο Κόροιβος έριξε στο καναβάτσο και τον ΑΓΟΡ φτάνοντας τις 5 νίκες που τον φέρνουν στην 5η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα της Ηλείας δείχνει εξαιρετικά δείγματα γραφής και σίγουρα δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για κανέναν.

Αρκαδικός-Λαύριο (ΚΓ Τριπόλεως, 17:00)

Είναι το ντέρμπι των νεοφώτιστων στην ΣΚΡΑΤΣ Basket League οπότε οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά από τις περσινές τους κόντρες στην Α2. Ο Αρκαδικός βρίσκεται σε αναζήτηση της 3η του νίκης και με τον κόσμο στο πλευρό του ελπίζει ότι θα τα καταφέρει. Στην αντίπερα όχθη το Λαύριο μετά την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική ελπίζει ότι θα καταφέρει να διατηρηθεί σε ανάλογα αγωνιστικά επίπεδα προκειμένου να κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στα... σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (ΣΕΦ, 19:00)

Η ατυχία "χτυπάει" συχνά την πόρτα του Ολυμπιακού που βλέπει τους τραυματισμούς να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Οι "ερυθρόλευκοι" στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο είδαν τον Ματ Λοτζέσκι να έρχεται να προστεθεί στο απουσιολόγιο. Οι Πειραιώτες φιλοξενούν την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που ο νικητής θα μείνει μόνος στην κορυφή του πρωταθλήματος (τουλάχιστον μέχρι να παίξει ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ) και για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλεια κάποιου βαθμού. Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι παίκτες του Σάκοτα θα παλέψουν για τη νίκη προκειμένου να δείξουν ότι η ΑΕΚ επέστρεψε για τα καλά στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ αλλά και για αποτρέψουν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους (προηγήθηκαν από Άρη και Νίζνι).

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Παναθηναϊκός-Τρίκαλα (ΟΑΚΑ, 18:00)

Την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στο Λαύριο δεν έδειξε το αγωνιστικό πρόσωπο που έπρεπε και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του που πλέον καλούνται να αποδείξουν ότι δεν επηρεάζονται από όσα συμβαίνουν στα παιχνίδια της Εuroleague. Στον αντίποδα τα Τρίκαλα πανηγύρισαν σημαντική νίκη την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στον Κολοσσό κι έτσι "αναπνέουν" πιο άνετα έχοντας φτάσει τις 3 νίκες.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ