STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νίκησε τα Τρίκαλα με "καυτό" Στρόμπερι

Νίκησε τα Τρίκαλα με "καυτό" Στρόμπερι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τα Τρίκαλα στο ΣΕΦ με 84-52, έχοντας για πρωταγωνιστή τον "καυτό" Στρόμπερι που ξεκίνησε το ματς με 4/4 τρίποντα (21π, 5ασ, 5/7τρ). Ντεμπούτο για Παπανικολάου στο ΣΕΦ για φέτος.

Για την 19η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τα Τρίκαλα με σκορ 84-52 και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στην αναμέτρηση πραγματοποίησε το ντεμπούτο για φέτος στο ΣΕΦ ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος και πήρε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, ενώ MVP της αναμέτρησης ήταν ο εξαιρετικός Ντι Τζέι Στρόμπερι (21π, 5/7τρ, 5ασ).

Ο MVP

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Σε 21 λεπτά συμμετοχής, ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 21 πόντους, όντας "καυτός" από την περιφέρεια. Ξεκίνησε το ματς με 4/4 τρίποντα και το τέλειωσε με 5/7. Παράλληλα, μοίρασε 5 ασίστ, μάζεψε 2 ριμπάουντ, ενώ έκανε και 1 κλέψιμο στο ματς. Άξιος συμπαραστάτης του επιθετικά ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με 15 πόντους (6/7δ).

Ο αριθμός του παιχνιδιού

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι δεν φημίζεται για την ικανότητα του στο περιφερειακό σουτ, αλλά κόντρα στα Τρίκαλα πήρε... φωτιά, ξεκινώντας το ματς με 4/4 τρίποντα. Οι Πειραιώτες έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ, τελειώνοντας το παιχνίδι με 26 ασίστ, ενώ με την πιεστική τους άμυνα οι "ερυθρόλευκοι" ανάγκασαν τα Τρίκαλα να υποπέσουν σε 22 λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά από την πρώτη περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με ένα 8-0 στο ματς, προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 23-8 και έλεγξαν στο απόλυτο τον ρυθμό του παιχνιδιού, έως και το τέλος της αναμέτρησης.

Νίκησε τα Τρίκαλα με "καυτό" Στρόμπερι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε μέσα στο παιχνίδι με διάθεση, παίρνοντας σκορ αποκλειστικά μέσα από την ρακέτα. Ο Μιλουτίνοβ αξιοποιούσε τις ασίστ των συμπαικτών του, έχοντας καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι, με τους Πειραιώτες να προηγηθούν με 8-0 στο 3' και με 14-6 στο 6', ύστερα από καλάθι του Στρόμπερι. Οι "ερυθρόλευκοι" πίεζαν στην άμυνα και έτρεχαν στο ανοιχτό γήπεδο, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο έχοντας το προβάδισμα στο σκορ με 23-8, μετρώντας 9/13 δίποντα.

Στην δεύτερη περίοδο, ο Παπανικολάου με σερί πόντους έφερε την ομάδα του στο +19 (27-8), πραγματοποιώντας το φετινό ντεμπούτο του αγωνιζόμενος στο ΣΕΦ. Ο Βίλιαμσον με τρίποντο μείωσε σε 29-16 στο 16', αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο Αγραβάνης στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον ρυθμό του στην επίθεση και έχανε αρκετά σουτ, με τον Στρόμπερι να βρίσκει μετά από ώρα στόχο από την περιφέρεια, ενώ ο Χάντερ στον αιφνιδιασμό διαμόρφωσε το 39-23, το οποίο και ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, Σπανούλης-Στρόμπερι "πυροβόλησαν" από την περιφέρεια, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +23 (50-27) στο 24', με τους Πειραιώτες να έχουν γρήγορη και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο διαγωνισμός των τριών πόντων συνεχίστηκε στο ματς, με τον Στρόμπερι να απαντά στο τρίποντο του Μπράουν, με τον Ντι Τζέι να μετρά 4/4 σουτ από τα 6.75 μέτρα. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 67-42.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει εδώ και ώρα διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δοκιμάζει σχήματα, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του. Στην 4η περίοδο χρησιμοποιήθηκαν οι Χάκετ, Αθηναίου, Παπανικολάου, Παπαπέτρου στο "4" και Αγραβάνης στο "5". Αγραβάνης και Παπαπέτρου εκτόξευσαν την διαφορά πάνω από τους 30 πόντους στο 35' (79-46), οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να πιέζουν στην άμυνα, με τους Πειραιώτες να φτάνουν στο τέλος στην νίκη με σκορ 84-52.

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 39-23, 67-42, 84-52

Ανά δεκάλεπτο: 23-8, 16-15, 28-19, 17-10

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 9 (1), Στρόμπερι 21 (5), Μιλουτίνοβ 15, Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 2, Όντομ 3, Χάντερ 4, Παπαπέτρου 7, Αγραβάνης 5, Χάκετ 5, Παπανικολάου 8, Αθηναίου.

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Τζόουνς 10, Βίλιαμσον 5, Καλλές 4, Ρόμπινσον 4, Μπράουν 15, Κάντουγκαν 7, Τσιλούλης, Καραθανάσης, Τσιάρας 5, Καλογιαννίδης, Βαρυτιμιάδης.

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού

Νίκησε τα Τρίκαλα με "καυτό" Στρόμπερι

Τα στατιστικά των Τρικάλων

Νίκησε τα Τρίκαλα με "καυτό" Στρόμπερι
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ