STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νίκη - μήνυμα παραμονής για Πανιώνιο, 71-69 την ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Τάιρον Μπράζελτον να βάζει δύο μεγάλα τρίποντα στο τελευταίο ενάμισι λεπτό, ο Πανιώνιος Βίκος Cola ολοκλήρωσε την υπέρβαση και νίκησε εντός έδρας την ΑΕΚ (71-69). Στο -1 από Άρη και Κόροιβο οι "κυανέρυθροι", δυσκολεύει η τετράδα για τους "κιτρινόμαυρους".

Τη νίκη - υπέρβαση που χρειαζόταν προκειμένου να αποκτήσει πιο καθαρό πεδίο για την παραμονή στην κατηγορία πήρε ο Πανιώνιος. Οι "κυανέρυθροι" επιβλήθηκαν εντός έδρας της ΑΕΚ (71-69) για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, με τον Τάιρον Μπράζελτον να "μιλάει" στο φινάλε και τον Μαρκίθ Κάμινγκς να κάνει σπουδαία εμφάνιση στο ντεμπούτο του υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Ζιάγκου.

Παρά το ξέσπασμα του Κέβιν Πάντερ στα μισά της τελευταίας περιόδου και τις πρωτοβουλίες που πήρε ο Μάνι Χάρις, η ΑΕΚ ουδέποτε έφτασε στο σημείο να θεωρείται φαβορί για την επικράτηση, με τα δύο τρίποντα του Τάιρον Μπράζελτον στο τελευταίο ενάμισι λεπτό να της δίνουν το "τελειωτικό χτύπημα" στην αναμέτρηση.

Στο -1 από τον Άρη και τον Κόροιβο που βρίσκονται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται πλέον ο Πανιώνιος Βίκος Cola.

Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η εικόνα του βαθμολογικού πίνακα στη Stoiximan.gr Basket League

Η αύρα της πρόκρισης στους "8" του Basketball Champions League έκανε τη δουλειά της στο μεγαλύτερο μέρος της α' περιόδου για την ΑΕΚ, η οποία πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Με τους παίκτες του Πανιωνίου να χρειάζονται τέσσερα λεπτά έως ότου σκοράρουν εντός παιδιάς, οι "κιτρινόμαυροι" βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το προβάδισμα (11-17 στο 9').

Από εκεί κι έπειτα όμως, μέχρι το φινάλε του α' μέρους, ήταν απογοητευτικοί. Ο Πανιώνιος αντέδρασε, βρήκε στο πρόσωπο του Μαρκίθ Κάμινγκς (11 πόντοι με 5/8 σουτ στο ημίχρονο) τον παίκτη που δεν θα διστάσει στο μπροστινό μέρος του παρκέ και δεν άργησε να πάρει αυτός το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Οι "κυανέρυθροι" γύρισαν από το -6 για να φτάσουν στο +9 (33-24) στην ανάπαυλα, υποχρεώνοντας τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα σε απογοητευτικά ποσοστά σε δίποντα (3/7), τρίποντα (0/6) και βολές (1/4). Είναι χαρακτηριστικό πως στο β' δεκάλεπτο, ο Κέβιν Πάντερ ήταν ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ που σκόραρε εντός παιδιάς, με τον Βασίλη Καββαδά να βάζει μια βολή και τους υπόλοιπους να είναι στο... μηδέν.

Στο γ' δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες ήταν πιο αποτελεσματικές στην επίθεση, αλλά το μοτίβο δεν άλλαξε. Με εξαίρεση ένα μικρό ξέσπασμα από την πλευρά των φιλοξενούμενων, που τους έφερε στο -4 (43-39 στο 26'), οι "κυανέρυθροι" δεν έχασαν τον έλεγχο.

Με δύο σερί τρίποντα από τους Τάιρον Μπράζελτον και Βαγγέλη Σακελλαρίου, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +14 (53-39 στο 28') για τον Πανιώνιο, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να κάνει διαρκώς αλλαγές, αναζητώντας ένα σχήμα που θα προσφέρει σε άμυνα και επίθεση.

Η ποιότητα της ΑΕΚ είναι όμως τέτοια, που δεν μπορούσε να αφήσει σε... ησυχία τους γηπεδούχους. Με τον Κέβιν Πάντερ να σκοράρει δις από τα 6μ75 και τον Μάνι Χάρις να παίρνει πρωτοβουλίες, οι "κιτρινόμαυροι" έφτασαν σε απόσταση βολής (57-55) με περίπου πέντε λεπτά για το τέλος.

Από εκεί και πέρα, όλα πήγαν στη μία κατοχή. Ο Πανιώνιος είχε μεν το προβάδισμα, αλλά ουδέποτε ένιωσε σίγουρος για τη νίκη. Μέχρι την στιγμή που ο Τάιρον Μπράζελτον έβαλε δύο σερί τρίποντα, για να φέρει τους "κυανέρυθρους" στο +9 (69-60) με 37'' για το τέλος της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι ουδέποτε επέστρεψαν μετά από αυτό, αφού το μόνο που κατάφεραν ήταν να περιορίσουν την έκταση της ήττας τους στο σουτ με το τρίποντο που πέτυχε ο Μάικ Γκριν.

BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο MVP

Για τρεις περιόδους, ο Μαρκίθ Κάμινγκς έμοιαζε ο επικρατέστερος για τον τίτλο του πολυτιμότερου. Στο φινάλε όμως, αυτός που έκανε τα πάντα για να δώσει τη νίκη στον Πανιώνιο Βίκος Cola ήταν ο Τάιρον Μπράζελτον. Ο βραχύσωμος γκαρντ έβαλε δύο μεγάλα τρίποντα και μια βολή στο τελευταίο ενάμισι λεπτό, αποτελώντας τον πρωταγωνιστή των "κυανέρυθρων". Στα 28'12'' που βρέθηκε στο παρκέ, είχε 24 πόντους (με 5/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5/9 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 6 λάθη και 1 κλέψιμο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να έχουν αρνητικό πρόσημο σε ασίστ/λάθη. Ο Πανιώνιος είχε 10 ασίστ και 18 λάθη, ενώ η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 8 ασίστ και 13 λάθη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Με το παιχνίδι να πηγαίνει στη μια κατοχή, ενάμισι λεπτό πριν από το φινάλε, ο Τάιρον Μπράζελτον πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Έβαλε δύο σερί τρίποντα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, για να οδηγήσει τον Πανιώνιο από το +3 (63-60 στο 38'40'') στο +9 (39'23''). Ήταν η στιγμή που η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων, παρά τις προσπάθειες των "κιτρινόμαυρων" για την ολική ανατροπή.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Το κλειστό της Νέας Σμύρνης ήταν κατάμεστο, έχοντας παλμό και ενέργεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Μάλαμας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-17, 33-24, 53-43, 71-69.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA (Ζιάγκος): Μπράζελτον 24 (5/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5/9 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 6 λάθη), Σακελλαρίου 7 (2/7 σουτ), Νταλό 5 (2/7 σουτ, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Τσούπκοβιτς 7, Σαρικόπουλος 2, Δίπλαρος, Κράβιτς 10 (5 ριμπάουντ), Κουακομένσα 2 (5 ριμπάουντ), Ραλλάτος, Κάμινγκς 14 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ).

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 17 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Γκριν 5 (2/7 σουτ), Χάρις 12 (5/9 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 3 (1/7 σουτ), Χάντερ 9, Ξανθόπουλος, Βασιλόπουλος, Μαυροειδής 3 (4 ριμπάουντ), Καββαδάς 1, Πάντερ 19 (4/8 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 2/2 βολές).

Ομαδικά στατιστικά - Πανιώνιος Βίκος Cola: 17/34 δίποντα, 8/20 τρίποντα, 13/24 βολές, 43 ριμπάουντ (32+11), 10 ασίστ, 18 λάθη, 4 κλεψίματα, 1 τάπα.

Ομαδικά στατιστικά - ΑΕΚ: 20/40 δίποντα, 6/26 τρίποντα, 11/17 βολές, 35 ριμάουντ (23+12), 8 ασίστ, 13 λάθη, 10 κλεψίματα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Σε μία εβδομάδα, ο Πανιώνιος Βίκος Cola έχει εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Κύμη (25/3, 18:00), ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται το Λαύριο Megabolt (24/3, 17:00).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ