STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νίκη για playoffs ο Προμηθέας Πατρών, 67-62 τα Τρίκαλα

ΤΡΙΚΑΛΑ BC - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (BASKET LEAGUE)
(EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
ΤΡΙΚΑΛΑ BC - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (BASKET LEAGUE) (EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Χάρη στο εντυπωσιακό α' δεκάλεπτό του, ο Προμηθέας Πατρών άλωσε την έδρα των Τρικάλων BC Aries (67-62) και "βλέπει" τα playoffs, την στιγμή που η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία να "καθαρίσει" με την παραμονή.

Όσα έγιναν στο α' δεκάλεπτο στον αγώνα των Τρικάλων BC Aries με τον Προμηθέα Πατρών αρκούσαν για να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι "μελανόλευκοι" του Βαγγέλη Αγγέλου άλωσαν τη θεσσαλική πόλη (67-62) για την 21η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, για να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο από τη διακεκαυμένη ζώνη, με αποτέλεσμα να κοιτούν πλέον περισσότερο τα playoffs παρά τη μάχη της παραμονής.

Το +16 (10-26) της α' περιόδου τούς έβαλε από νωρίς σε θέση οδηγού, με τον Μουχάμαντ Φαγιέ και τον Νίκο Γκίκα να αποδεικνύονται πολύτιμοι στην εξέλιξη του αγώνα και δη στην τελευταία περίοδο, όταν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν κι έμοιαζαν έτοιμοι για την ολική ανατροπή.

Ο MVP

Ο Λάκι Τζόουνς ήταν ουσιαστικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Δεν είναι μόνο οι πόντοι που σημείωσε στα τελευταία λεπτά, κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πάρει -για πρώτη φορά- το προβάδισμα. Πολύ περισσότερο ήταν ότι προσέφερε σε πολλούς τομείς. Στα 26'39'' που αγωνίστηκε, είχε 15 πόντους (με 3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/8 βολές), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Ολεκσάντρ Λίποβι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με εύστοχο σουτ τριών πόντων (58-56 στο 34'46''), αλλά ακολούθησαν οκτώ αναπάντητοι πόντοι από τον Προμηθέα Πατρών, για το +6 (58-64 στο 37'25''), που αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τα Τρίκαλα. Αυτό το ξέσπασμα ήταν το τελειωτικό χτύπημα των φιλοξενούμενων στους γηπεδούχους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι παίκτες του Προμηθέα Πατρών είχαν 11/13 δίποντα στο α' δεκάλεπτο, με τα ποσοστά τους να πέφτουν σημαντικά από εκεί και πέρα. Είναι χαρακτηριστικό πως στις επόμενες τρεις περιόδους είχαν μόλις 8/20 δίποντα, για να τελειώσουν το παιχνίδι με 19/33, ήτοι 57% ποσοστό ευστοχίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με εντυπωσιακό τρόπο το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την αστοχία των παικτών των Τρικάλων. Το +8 (3-11 στο 3'31'') προέκυψε εν μέρει χάρη στα 1/6 σουτ των γηπεδούχων, με τη διαφορά να μεγαλώνει μέχρι το τέλος του α' δεκαλέπτου. Κι αυτό γιατί οι δύο ομάδες είχαν εκ διαμέτρου αντίθετα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα, με τον Προμηθέα Πατρών να έχει 11/13 δίποντα και 1/2 τρίποντα, μέχρι το +16 (10-26) της α' περιόδου.

Αυτό το προβάδισμα έδωσε, όπως ήταν λογικό, σημαντικό ψυχολογικό "συν" στους "μελανόλευκους", που κλήθηκαν να κάνουν διαχείριση του υπέρ τους σκορ μέχρι την ανάπαυλα. Όπως κι έγινε, με τα περιφερειακά σουτ να αποτελούν -μεταξύ άλλων- άλυτο πρόβλημα για τα Τρίκαλα. Η διαφορά θα πέσει προς στιγμήν στο -7 (19-26 στο 14'10'') για τους γηπεδούχους, αλλά η αντεπίθεση δεν θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Τι κι αν οι "μελανόλευκοι" είχαν 2/7 δίποντα και 1/9 τρίποντα στο β' δεκάλεπτο; Είχαν τον τρόπο να πάνε στα αποδυτήρια με +9 (29-38).

Στο β' μέρος, τα Τρίκαλα συνέχισαν να πιέζουν την μπάλα, χαλώντας τα ποσοστά ευστοχίας των αντιπάλων τους. Ο Μουχάμαντ Φαγιέ με τον Λάκι Τζόουνς πήραν πρωτοβουλίες για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, η οποία όμως είχε πλέον εμφανές επιθετικό πρόβλημα. Από την άλλη, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πέτυχε μαζεμένους πόντους για να μειώσει στους τρεις (42-45 στο 25'58''), δίχως όμως πιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Κι αυτό γιατί έπρεπε να περάσουν άλλα δέκα αγωνιστικά λεπτά έως ότου η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πάρει το προβάδισμα. Τα κατάφερε στο 34'46'' με τρίποντο του Ολεκσάντρ Λίποβι (58-56), μένοντας όμως εκεί. Ο Προμηθέας Πατρών πήρε καλύτερες αποφάσεις στην τελική ευθεία του αγώνα, ο Λάκι Τζόουνς με τον Νίκο Γκίκα πέτυχαν δύο πολύ κρίσιμα καλάθια, κι από τη στιγμή που οι "κυανέρυθροι" έβρισκαν το σίδερο από τα 6μ75 (σ.σ.: τελείωσαν με 5/17 τρίποντα), ήταν αδύνατο να ανατρέψουν ξανά την κατάσταση.

Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα από τη θεσσαλική πόλη (67-62), πετυχαίνοντας μ' έναν σμπάρο δυο τρυγώνια. Από τη μία ξέφυγαν πολύ από τη διακεκαυμένη ζώνη, εξασφαλίζοντας επί της ουσίας την παραμονή, από την άλλη μπήκαν ακόμη πιο δυναμικά στη διεκδίκηση μιας θέσης στα playoffs.

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 29-38, 47-53, 62-67.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Καστρίτης): Κάφεϊ 8, Εζιούκου, Μπιρούτα 11 (1), Τσαγκαράκης 5 (0/4 τρίπ.), Μπάρλοου 9 (4/12 σουτ), Λίποβι 8, Πουλιανίτης 3, Καλλές 2, Χότον 6, Βαρυτιμιάδης, Μανωλόπουλος 10 (2).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Αγγέλου): Πέττας 3 (1), Φαγιέ 16 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Σαρικόπουλος 8, Μουρ 7 (3/10 σουτ), Γκίκας 7 (3/10 σουτ), Παπαντωνίου 2, Μπλάσινγκεϊμ 2, Γερομιχαλός, Γράβας, Τζόουνς 15 (1), Τόντιτς 7 (1).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ