STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νίκη έπειτα από οκτώ σερί ήττες η Δόξα Λευκάδας

Νίκη έπειτα από οκτώ σερί ήττες η Δόξα Λευκάδας

Η Δόξα Λευκάδας νίκησε τον Απόλλωνα Πάτρας Carna 75-70 και έσπασε ένα σερί οκτώ ηττών στη Stoiximan.gr Basket League, φέρνοντας πλέον σε πολύ δύσκολη θέση τους "αχαιούς".

Η Δόξα δεν ελπίζει ουσιαστικά σε τίποτα. Ξέρει ότι με την επόμενη ήττα θα βρίσκεται μαθηματικά στην Α2. Ε, και; Αυτό δεν εμποδίζει την ομάδα της Λευκάδας να παίζει για την ιστορία της, τους παίκτες της Δόξας να αγωνίζονται για τους εαυτούς τους. Αυτό έκαναν κόντρα στον Απόλλωνα, τον νίκησαν 75-70 και έσπασαν ένα σερί οκτώ ηττών στη Stoiximan.gr Basket League. Από τις 7 Ιανουαρίου είχε να νικήσει η Δόξα και από τις 12 Νοεμβρίου στο γήπεδο της, όπου μετρούσε έξι συνεχόμενες ήττες!

Ο Απόλλωνας, από την άλλη, βλέπει πλέον την υπόθεση “σωτηρία” να είναι πια mission impossible μετά την πέμπτη σερί ήττα του. Διότι από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να σημειώσει την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του ούτε στη Λευκάδα (έχει πλέον 0-11 εκτός έδρας), τότε μάλλον δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα...

Ο MVP

Ο Αλεξ Χάρις ήταν ο παίκτης που κουβάλησε σε όλο το παιχνίδι τη Δόξα. Πέτυχε 21 πόντους με 5/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 8/8 ελεύθερες βολές, μοίρασε 3 ασίστ και μάζεψε 2 ριμπάουντ, έστω κι αν δεν βρισκόταν στο φινάλε μέσα στο γήπεδο λόγω των πέντε φάουλ που έκανε.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν το προβάδισμα 15 φορές και άλλες 11 ήταν ισόπαλες! Τόσο ανταγωνιστικό ήταν το παιχνίδι στη Λευκάδα, όπου το μεγαλύτερο προβάδισμα που πήρε κάποια από τις δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το τελικό +5 της Δόξας!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα ριμπάουντ έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι. Κομβικό. Η Δόξα μάζεψε 37 ριμπάουντ συνολικά έναντι μόλις 19 του Απόλλωνα. Ένα επιθετικό ριμπάουντ, άλλωστε (αυτό που μάζεψε ο Αμποτ στα τελευταία δευτερόλεπτα), ήταν και αυτός που ανάγκασε τον Απόλλωνα να στείλει τους γηπεδούχους στις ελεύθερες βολές στο φινάλε. Κάπως έτσι τα 22 λάθη που έκανε η Δόξα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στο ματς...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μόνο με ντέρμπι ουραγών δεν έμοιαζε το παιχνίδι στη Λευκάδα, όπου επί 40 λεπτά έπεφταν κορμιά. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια και καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη από επτά πόντους. Αυτή ήταν η Δόξα, η οποία προηγήθηκε στο τέλος της πρώτης περιόδου με 24-17, χάρις στα 4/5 τρίποντα που είχε μέχρι εκείνο το σημείο και στον επιθετικό οίστρο του Σκοτ, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους χωρίς άστοχο σουτ (4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο). Ο Απόλλωνας, βέβαια, δεν άργησε να ξαναμπεί στο ματς.

Οι “αχαιοί” ξεκίνησαν τη δεύτερη περίοδο με σερί 9-0, προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο ματς με 26-24 στο 12' και από εκεί και πέρα άρχισε το... γαϊτανάκι των δύο ομάδων στην εναλλαγή του προβαδίσματος. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έκλεισε το ημίχρονο με ρο προβάδισμα (37-40), παρότι είχε χάσει κατά κράτος τα ριμπάουντ (15-7) μέχρι εκείνο το σημείο. Είχε όμως και 26 πόντους μέσα από τη ρακέτα (έναντι 6 της Δόξας), αλλά και 24 πόντους από τον πάγκο.

Το ίδιο “έργο” συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι ομάδες συνέχισαν να εναλλάσσονται στο σκορ και ο Απόλλωνας ήταν μάλιστα αυτός που προηγήθηκε με 67-70 στο 38' με τρίποντο του Μπαρτ. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν σκόραρε ξανά. Ένα τρίποντο του Αμποτ ισοφάρισε το ματς (70-70) και ένα νέο καλάθι από τον Αμερικανό έδωσε στους γηπεδούχους το προβάδισμα (72-70). Ακολούθησαν διαδοχικές άστοχες επιθέσεις του Απόλλωνα, ένα τεράστιο επιθετικό ριμπάουντ του Αμποτ και 2/2 βολές του Τσαλδάρη στα 15'' που έκαναν το σκορ 74-70. Το ερ-μπολ τρίποντο του Μπαρτ στην επόμενη επίθεση και 1/2 βολές του Ψαθά στα 7'' έριξαν τους τίτλους τέλους της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 37-40, 56-57, 75-70

Δόξα Λευκάδας (Τακιανός): Σκοτ 15 (7/10σ., 5ασ.), Ντόμπλας 6 (6ρ., 5λ.), Τσαλδάρης 11, Χάρις 21, Μάρας 10 (6ρ.), Αμποτ 7, Ντάουελ, Δεμερτζής 2, Γεωργάκης 2, Ταπούτος, Ψαθάς 1.

Απόλλωνας Πάτρας Carna (Σκουρτόπουλος): Στόκτον 4, Μπαρτ 17, Μπάβτσιτς 2, Καλινόσκι 11, Ρέινς 6, Χίκι 17, Βεργίνης 4, Διαμαντάκος 4, Σλαφτσάκης 2, Κουζέλογλου 3.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ