STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Νέο θρίλερ στο Ζηρίνειο, με νικητή τον Κόροιβο

Νέο θρίλερ στο Ζηρίνειο, με νικητή τον Κόροιβο
INTIME SPORTS

Ο Κόροιβος επικράτησε εκτός έδρας της Κηφισιάς με 61-60 σε ένα ακόμη θρίλερ στο Ζηρίνειο, για την 5ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Νίκος Γκίκας σκόραρε στα 9'', με τους διαιτητές να χρεώνουν ορθώς το καλάθι τους για δύο πόντους.

Η παράδοση του Κοροίβου σε βάρος της Κηφισιάς συνεχίστηκε για τρίτο σερί παιχνίδι, με την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου να φεύγει από το Ζηρίνειο με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές της. Με την αστοχία και τα λάθη να χαρακτηρίζουν την εικόνα του αγώνα καθ όλη τη διάρκειά του, φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό για να αποσαφηνιστεί ο νικητής της αναμέτρησης. Κι εκεί πάντως χρειάστηκε να περάσει λίγη ώρα μέχρι να πανηγυρίσουν -σίγουροι πλέον- οι φιλοξενούμενοι.

Ο λόγος; Με τον Κόροιβο μπροστά στο σκορ με +3 (58-61), ο Νίκος Γκίκας σκόραρε από την περιφέρεια (στ, με τους διαιτητές να υποδεικνύουν πως το καλάθι για δύο πόντους. Οι παίκτες των δύο ομάδων δεν το κατάλαβαν αμέσως όμως, με αποτέλεσμα να μην γίνει φάουλ από την πλευρά της Κηφισιάς στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα. Κάπως έτσι, το παιχνίδι κατέληξε στην πλευρά του Κοροίβου, ο οποίος πέτυχε το τρίτο του "διπλό" τη φετινή αγωνιστική περίοδο αφού νωρίτερα είχε περάσει από Πάτρα και Καβάλα.

Νέο θρίλερ στο Ζηρίνειο, με νικητή τον Κόροιβο

Η στιγμή που ο Ηλίας Κορομηλάς (πρώτος διαιτητής) χρεώνει για δύο το καλάθι του Νίκου Γκίκα

Ο πρωταγωνιστής

Σε ένα παιχνίδι που η αστοχία κυριάρχησε, ο Ντάρελ Χάρις ήταν ο πιο "οικονομικός" παίκτης του Κοροίβου. Ο Αμερικανός σέντερ αγωνίστηκε για 25'21'' σκοράροντας 11 πόντους (με 5/7 δίποντα και 1/2 βολές), την ώρα που είχε ακόμη 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 2 κλεψίματα.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Η Κηφισιά έχασε δεύτερο σερί παιχνίδι εντός έδρας παιχνίδι, με τα πολλά λάθη και την επιθετική δυστοκία να είναι οι βασικότερες αιτίες της ήττας. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν 17/32 δίποντα (53%), 4/22 τρίποντα (18%) και 14/21 βολές (66%), την ώρα που υπέπεσαν σε 15 λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Ο Κόροιβος είχε το πάνω χέρι στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να χάσει τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η φάση που έκρινε τα πάντα είναι το σουτ του Νίκου Γκίκα, που μέτρησαν οι διαιτητές ως δίποντο. Αν ο 25χρονος γκαρντ δεν πατούσε -για λίγο- τη γραμμή, ο νικητής θα κρινόταν στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Νέο θρίλερ στο Ζηρίνειο, με νικητή τον Κόροιβο
INTIME SPORTS

Ο αγώνας

Εν αντιθέσει με το πως ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, η Κηφισιά ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο. Με το +6 (14-8) του 7ου λεπτού να διαμορφώνεται μετά από συνεχόμενα καλάθια του Λεωνίδα Κασελάκη, οι γηπεδούχοι έδειχναν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Πλην όμως η υπεροχή τους δεν κράτησε για πολύ.

Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου βελτιώθηκαν αισθητά στο πίσω μέρος του παρκέ, με αποτέλεσμα να ανατρέψουν την κατάσταση έστω κι αν ήταν άστοχοι (σ.σ.: ξεκίνησαν με 4/14 σουτ). Με όπλο λοιπόν την αμυντική του συνέπεια, ο Κόροιβος πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (24-26), την ώα που η Κηφισιά έβρισκε... σίδερο σε δίποντα (6/14) και τρίποντα (3/14), δίχως να έχει τρόπους να απειλήσει το αντίπαλο καλάθι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμά τους, αν και ουδέποτε κατάφεραν να ξεφύγουν με διαφορά μεγαλύτερη των έξι πόντων. Ακόμη κι έτσι πάντως ένιωθαν... άνετα, αφού πρόκειται για ένα παιχνίδι που η απόσταση των δύο σουτ έμοιαζε να είναι ασφαλείας. Ειδικά από τη στιγμή που οι "κόκκινοι" είχαν μόλις 16/46 εντός παιδιάς στο 33ο λεπτό, όταν η διαφορά παρέμενε στο +6 (46-52) για τον Κόροιβο.

Με τη διαφορά να είναι στον πόντο (58-59) στα 13'', ο Όμπι Τρότερ ευστόχησε σε δύο βολές, για να πάει τη διαφορά στο +3 (58-61) για την ομάδα του. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου πήρε τάιμ άουτ, με τον Νίκο Γκίκα να είναι αυτός που πήρε πάνω του την επόμενη επίθεση. Ο 25χρονος γκαρντ της Κηφισιάς ευστόχησε από την περιφέρεια (60-61 στα 9''), με τους διαιτητές να χρεώνουν ορθώς το καλάθι του για δύο πόντους. Κάτι που δεν κατάλαβαν άμεσα όμως τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι, με αποτέλεσμα να μην γίνει κάποιο φάουλ.

Νέο θρίλερ στο Ζηρίνειο, με νικητή τον Κόροιβο
INTIME SPORTS

Με ηρεμία όμως και με δεδομένη την εμπειρία του, ο διεθνής ρέφερι, Ηλίας Κορομηλάς, πηγαίνοντας προς τη γραμματεία υπέδειξε εκ νέου πως το καλάθι του Νίκου Γκίκα ήταν για δύο πόντους, με το παιχνίδι να μην πηγαίνει ποτέ στην παράταση αφού το σκορ δεν άλλαξε (60-61).

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 24-26, 42-47, 60-61.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Γκίκας 9 (0/5 τρίπ.), Μαυροειδής 14 (12 ριμπ.), Κασελάκης 13 (3), Στίγκερς Τζ. 7 (1/7 τρίπ.), Χογκ 10, Στίγκερς Ντ. 5, Πόποβιτς, Χρυσικόπουλος 2, Φρέιζιερ.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 10 (2), Χριστοδούλου 6, Βασιλόπουλος, Κάουνσιλ 9 (1), Χάρις 11, Θόρτον 2, Πουλιανίτης, Χαριτόπουλος 7 (1), Τρότερ 12 (2), Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 4.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ