STOIXIMAN BASKET LEAGUE

"Μίλησε" στο τέλος ο Κολοσσός, 64-54 την Κύμη

BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÊÕÌÇ
BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÊÕÌÇ EUROKINISSI SPORTS

Από τη στιγμή που ισοφαρίστηκε, ο Κολοσσός "πάτησε το γκάζι" και πήρε τη νίκη απέναντι στην Κύμη Seajets (64-54) για την 8η αγωνιστική στην Stoiximan.gr Basket League. Εδραιώθηκε στην οκτάδα η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.

Το ντέρμπι του Βενετοκλείου κατέληξε στον Κολοσσό H Hotels, γιατί η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ήταν πιο ψύχραιμη στην τελική ευθεία του αγώνα με την Κύμη Seajets. Οι "θαλασσί" δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν εντός παιδιάς στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα, με αποτέλεσμα να φτάσουν στη νίκη (64-54) για την 8η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Κάπως έτσι, εδραιώθηκαν στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα, την ώρα που η Κύμη Seajets παρέμεινε δίχως νίκη μακριά από τη Χαλκίδα (0/4).

Ο MVP

Ο Τζουβόντε Ρέντικ κυριάρχησε κοντά στο καλάθι, κερδίζοντας τη σχετική μονομαχία με τον Τζόρνταν Μόργκαν. Ο ψηλός του Κολοσσού έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, έχοντας 14 πόντους (με 5/11 δίποντα, 4/7 βολές), 12 ριμπάουντ, 2 λάθη και 1 τάπα σε 25'24'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στα τελευταία 4'33'' της αναμέτρησης, από τη στιγμή δηλαδή που ο Τζόρνταν Μόργκαν ισοφάρισε το παιχνίδι (53-53). Έκτοτε οι παίκτες του Βασίλη Μπρατσιάκου πέτυχαν μόλις μια βολή (!), έναντι των έντεκα πόντων των γηπεδούχων που τους έδωσαν τη νίκη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Κολοσσός είχε δεκατρία (13) περισσότερα εντός παιδιάς σουτ, απόρροια των διπλάσιων επιθετικών ριμπάουντ που πήρε σε σχέση με την Κύμη (14 έναντι 7). Πιο συγκεκριμένα, οι "θαλασσί" είχαν 24/59 σουτ, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν στα 20/46.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο χαμηλός ρυθμός του α' δεκαλέπτου ευνοούσε εμφανώς την Κύμη, η οποία βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει μετά το αρχικό +8 (8-0) των γηπεδούχων. Με τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς να δίνει βοήθειες κοντά και μακριά από το καλάθι, η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου ανέτρεψε τα δεδομένα, αλλά στο β' δεκάλεπτο είχε ρόλο κομπάρσου. Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν αισθητά στην επίθεση, πήραν σκορ από πολλούς παίκτες και με τον Τρέβορ Ρέλεφορντ να δίνει τον τόνο, πήγαν στα αποδυτήρια με το +12 (36-24) ως παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Μόλις επέστρεψαν στο παρκέ οι παίκτες των ομάδων, ο Μουχάμαντ Ελ Αμίν ήταν... άλλος άνθρωπος. Ο ηγέτης των νεοφώτιστων σκόραρε κατά ριπάς στην τρίτη περίοδο για να ρίξει αισθητά τη διαφορά και να δώσει εκ νέου ελπίδες νίκης στην ομάδα του. Ήταν μάλιστα ο παίκτης που οδήγησε το παιχνίδι στο "Χ" (53-53) με 4'33'' να μένουν για το τέλος. Έκτοτε όμως ο Κολοσσός κυριάρχησε στο παρκέ, αφού δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να δράσουν όπως το έκαναν μέχρι τότε.

Κι από τη στιγμή που έβαλαν μόλις μια βολή (!), οι "θαλασί" είχαν τον τρόπο να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι το φινάλε. Το +10 (64-54) έδωσε το ροζ φύλλο στον Κολοσσό και μαζί καλύτερο πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα, την ώρα που η Κύμη έμεινε δίχως νίκη (0/4) μακριά από τη Χαλκίδα.

Τα δεκάλεπτα:14-16, 36-24, 49-42, 64-54

Κολοσσός H Hotels (Λυκογιάννης): Ρέντικ 14 (12 ριμπ.), Τσούκου 4, Ρέλεφορντ 15 (3), Βασιλόπουλος 12 (7 ριμπ.), Χολ 6, Λιάπης, Γεωργαλλής 2, Άχονεν 1, Παπαδάκη 3 (1), Ουάτσον 7.

Κύμη Seajets (Μπρατσιάκος): Αντεγκμπόγιε 12 (2), Τσούπκοβιτς 9 (2), Κοστόφ, Μόργκαν 6, Ελ Αμίν 17 (3), Τουντζιαράκης 5, Σχίζας, Κατράνας, Σταμάτης, Πάλμπλαντ 5 (1).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ