STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μιλεντίγιεβιτς: "Άμυνα και θέληση μας οδήγησαν στη νίκη"

Μιλεντίγιεβιτς: "Άμυνα και θέληση μας οδήγησαν στη νίκη"
EUROKINISSI

Ο Κόροιβος ξεκίνησε με σπουδαία νίκη επί του Άρη (71-55) το φετινό του ταξίδι στη Stoiximan.gr Basket League κι ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς μίλησε στο sport24.gr για την επιτυχία της ομάδας του, όπως και για τους προσωπικούς του στόχους.

Μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Άρης πήγε στο ΔΚΓ Ηλίδας με την "ταμπέλα" του φαβορί. Αντιμετώπισε τον Κόροιβο για την πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League, ωστόσο στο παρκέ οι προβλέψεις δεν επιβεβαιώθηκαν στο ελάχιστο.

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό (20-7 στο 10') και πραγματοποιώντας ολοκληρωτική εμφάνιση και στις δύο μεριές του παρκέ, έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 71-55 . Ένας από τους παίκτες που βοήθησαν σημαντικά τον Κόροιβο ήταν ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς.

Ο νεαρός γκαρντ (20 ετών, 1.90 μέτρα) μέτρησε 9 πόντους με 3/5 τρίποντα, 2 τελικές πάσες και κανένα λάθος στα 13:10 που έμεινε στο παρκέ. Λίγο καιρό μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eurobasket που έλαβε χώρα στην Κρήτη, ο Μιλεντίγιεβιτς πήρε για πρώτη φορά μέρος σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Κι έδειξε έτοιμος να αρπάξει όποια ευκαιρία του δώσει ο προπονητής του.

Το sport24.gr μίλησε με τον 20χρονο γκαρντ, ο οποίος αναφέρθηκε στα "κλειδιά" της νίκης επί του Άρη, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι για τον Κόροιβο να παίρνει τα παιχνίδια στην έδρα του, ενώ παράλληλα τόνισε ότι στόχος του είναι να δουλεύει στο 100%, διότι τα πάντα έρχονται μέσα από τη σκληρή δουλειά.

Μιλεντίγιεβιτς: "Άμυνα και θέληση μας οδήγησαν στη νίκη"
EUROKINISSI

Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε το ματς; Τι ήταν αυτό που κάνατε καλύτερα από τον Άρη;

" Αμφότερες οι ομάδες, όπως και οι περισσότερες της κατηγορίας, βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας. Δεν ήμασταν έτοιμοι κι οι δύο. Ωστόσο, παρουσιαστήκαμε πολύ καλά διαβασμένοι, σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού και ειδικά στην άμυνα. Έγινε πολύ καλό σκάουτινγκ από τους προπονητές μας, τόσο στο πως παίζει ο Άρης, όσο και στο πως αντιδρά ή στο πως συμπεριφέρεται Είχαμε αφιερώσει πολλές ώρες τις τελευταίες ημέρες στη μελέτη των συστημάτων του αντιπάλου.

Βέβαια, αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η θέληση. Το ματς το πήρε η ομάδα που το ήθελε παραπάνω. Πολλά κρίθηκαν στην άμυνα και στο γεγονός ότι πήραμε όλα τα διεκδικούμενα ριμπάουντ. Στοιχεία που πηγάζουν από τη θέληση που δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν μία πάρα πολύ θετική πρεμιέρα και μακάρι να έχουμε μία ανάλογη συνέχεια".

Προφανώς, δεν μπήκατε για να χάσετε. Περιμένατε, όμως, να φτάσετε στη νίκη με τέτοιο τρόπο;

" Στον κόσμο μπορεί να φαίνεται κάτι εύκολο, αφού η διαφορά έμεινε αρκετά λεπτά πάνω από τους 15 πόντους. Δεν ήταν, όμως, εύκολο. Παλέψαμε πάρα πολύ για να φτάσουμε στη διαφορά αυτή, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό κι εκμεταλλευτήκαμε το κακό διάστημα του Άρη. Από τη μεριά μας, παίξαμε ανά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ, πειθαρχημένο, διαβασμένο και χωρίς λάθη, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη νίκη με αυτή τη διαφορά".

Κρατήσατε αλώβητη την έδρα σας. Θα είναι "κλειδί" για την παραμονή να μη χάσετε εκεί;

" Η έδρα όντως είναι… κλειδί για την παραμονή. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί στο γήπεδο μας. Εννοείται πως σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε το 100% για το θετικό αποτέλεσμα. Είτε εντός, είτε εκτός. Ξέρουμε, όμως, πόσο σημαντικό είναι να υπερασπιστούμε την έδρα μας, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε. Ο κόσμος θα μας βοηθήσει με τη φωνή του. Το έκανε και χθες. Ήταν ο 6ος παίκτης μας και θέλουμε να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά μας και να δίνει έξτρα ώθηση".

Για τον coach Καλαμπάκο ακούγονται τα καλύτερα λόγια. Εσύ, τι έχεις να σχολιάσεις από τον καιρό που συνεργάζεσαι μαζί του;

" Στον Κόροιβο γίνεται μία πάρα πολύ καλή δουλειά. Συνολικά. Δεν είναι μόνο ο coach Καλαμπάκος. Όλο το προπονητικό τιμ, όλοι οι άνθρωποι της ομάδας δουλεύουν με όρεξη για να πετύχουμε κάτι καλό. Προφανώς, έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας και πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Κανείς δεν είναι έτοιμος αυτή την εποχή αλλά δουλεύουμε σωστά".

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος; Πανηγύρισες το χρυσό με την Εθνική και λίγο μετά - λόγω των γεγονότων στον Δούκα- βρέθηκες στη Stoiximan.gr Basket League…

" Όντως υπήρξαν κάποιες ατυχίες στον Δούκα, αλλά ήταν ένα πολύ καλό καλοκαίρι για μένα με την Εθνική. Όσο για τη σεζόν που ξεκίνησε, αυτό που θέλω είναι να κερδίσω μέσα από τη δουλειά μου κάποια λεπτά συμμετοχής. Θέλω να δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος, γι’ αυτό δίνω καθημερινά το 100% των δυνάμεων μου. Πιστεύω πως μπορώ να πετύχω μέσα από τη σκληρή δουλειά. Υπομονή και δουλειά".

Photo Credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ