STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μεγάλη νίκη για τα Τρίκαλα επί του ΠΑΟΚ

BASKET LEAGUE / ÔÑÉÊÁËÁ ARIES BC - ÐÁÏÊ
(EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)
BASKET LEAGUE / ÔÑÉÊÁËÁ ARIES BC - ÐÁÏÊ (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ) EUROKINISSI

Τα Τρίκαλα BC Aries εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο κέρδισαν για δεύτερη σερί χρονιά (87-78). Αγνώριστος ο "δικέφαλος", δεν μπόρεσε να σταματήσει την... ορμή των γηπεδούχων, που σημείωσαν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Όσο κερδίζουν στην έδρα τους, και δη αγώνες σαν κι αυτόν, τα Τρίκαλα BC Aries δεν έχουν λόγο να ανησυχούν. Η ομάδα του Κώστα Μέξα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο κέρδισε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το "σπίτι" της (87-78), δίχως μάλιστα να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα και δυσκολίες.

Το νικηφόρο σερί του "δικεφάλου" σταμάτησε μόλις στους δύο αγώνες, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να παραμένει πολύ μακριά από αυτό που μπορεί -βάσει ρόστερ- να κάνει. Είναι χαρακτηριστικό πως απόψε δεν απείλησε ποτέ επί της ουσίας τους γηπεδούχους, αφού βρέθηκε από νωρίς να ακολουθεί, σε σημείο που είδε τα Τρίκαλα να ξεμακραίνουν επικίνδυνα στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου.

Με το "καλημέρα", οι γηπεδούχοι έδειξαν πως θέλουν πολύ τη νίκη. Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα, με τους ψηλούς της ομάδας του να προστατεύουν με συνέπεια τη ρακέτα και να προσφέρουν ασφάλεια στο πίσω μέρος του παρκέ. Σταδιακά, οι παίκτες του Κώστα Μέξα "έχτιζαν" την αυτοπεποίθησή τους, κατά βάση επειδή έβλεπαν πως οι αντίπαλοί τους ήταν επί μονίμου βάσεως ένα "κλικ" πιο πίσω, σε προσωπικές μονομαχίες και ριμπάουντ.

Γι αυτό το διψήφιο προβάδισμα που δημιούργησαν τα Τρίκαλα BC Aries δεν ήταν κάτι παράλογο. Ο Λαμόντ Μάρεϊ άρχισε να μπαίνει σταδιακά στην εξίσωση, ο Μάρκο Τέγιτς έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στους προσωπικούς του αντιπάλους, κι όσο τα περιφερειακά σουτ των φιλοξενούμενων έβρισκαν το σίδερο, τόσο πιο απλή γινόταν η δουλειά.

Η μοναδική περίπτωση κατά την οποία ο ΠΑΟΚ έδειξε απειλητικός ήταν ένα δίλεπτο στη γ' περίοδο, που έφερε το -6 (62-56), πριν προκύψει το τάιμ άουτ του Κώστα Μέξα και το σερί που μεγάλωσε ξανά τη διαφορά (69-56 στο 29'). Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα στον "δικέφαλο", ο οποίος είδε τους γηπεδούχους να ξεμακραίνουν ακόμη περισσότερο (78-63 στο 34'), στη συνέχεια του αγώνα. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας της, με τα Τρίκαλα BC Aries να πανηγυρίζουν μία σπουδαία εντός έδρας νίκη, τη δεύτερη διαδοχική τους σε βάρος του "δικεφάλου" και τρίτη σε σύνολο πέντε αναμετρήσεων -από την στιγμή δηλαδή που η θεσσαλική ομάδα προβιβάστηκε στη μεγάλη κατηγορία.

Ο MVP

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις κάποιον εκ των Μιχάλη Λούντζη, Λαμόντ Μάρεϊ και Μάρκο Τέγιτς, δεδομένου ότι κι οι τρεις έκαναν εξαιρετική δουλειά. Θα βάζαμε όμως +1 στον πρώτο, επειδή έκανε το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία, αποτελώντας μόνιμη απειλή κινδύνων για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ήταν ο παίκτης που έδωσε ρυθμό και αυτοπεποίθηση στην ομάδα του, με όσα έκανε στο α' δεκάλεπτο, για να τελειώσει τον αγώνα με 17 πόντους (με 1/3 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 6/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος και 1 κλέψιμο σε 28'56'' παρουσίας στο παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο ΠΑΟΚ είχε +11 σουτ εντός παιδιάς το παιχνίδι (66 έναντι 55), αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Τα ποσοστά του ήταν άσχημα, κυρίως από την περιφέρεια (4/21 τρίποντα), με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να διατηρήσουν το προβάδισμα από την αρχή μέχρι το τέλος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα Τρίκαλα BC Aries πήραν από νωρίς το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενα την αμυντική αδυναμία του ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος" δεν είχε τρόπους να σταματήσει την δράση της "Αγίας Τριάδας" των γηπεδούχων (Μιχάλης Λούντζης, Λαμόντ Μάρεϊ, Μάρκο Τέγιτς), την ώρα που τα περιφερειακά σουτ έβρισκαν -το ένα μετά το άλλο- το σίδερο. Ακόμη κι όταν η διαφορά έπεσε στους έξι (62-56 στο 27'), η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν είχε τις λύσεις για να κάνει την ανατροπή, χάνοντας εκ νέου την επαφή με το σκορ.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Περίπου 1.700 άτομα βρέθηκαν στο κλειστό των Τρικάλων, δημιουργώντας μια πολύ "ζεστή" ατμόσφαιρα, την οποία μάλιστα εξήρε κι ο Μιχάλης Λούντζης με δηλώσεις του στην ΕΡΤ μετά το τέλος της αναμέτρησης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος - Μπήτης - Μάλαμας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 47-40, 69-59, 87-78.

ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES (Μέξας): Τζόουνς 5, Λούντζης 17 (1/3 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Χέιλ 10 (1), Φέισι 6, Μάρεϊ 23 (9/16 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ), Σλαφτσάκης, Ρος 2, Τέγιτς 16 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Καλογιαννίδης, Βασιλειάδης 8 (2).

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Κόνιαρης 10 (2 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Καρράς 2, Μαργαρίτης 21 (9/14 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Καστσίβελης 11 (4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Τζόουνς 8, Ντίλαρντ 4 (2/7 σουτ), Κλάσεν 7 (4 ριμπάουντ), Κρουμπάλι 10 (6 ριμπάουντ), Ζάρας, Τρις 5 (1/5 σουτ).

Ομαδικά στατιστικά - Τρίκαλα BC Aries: 20/36 δίποντα, 8/19 τρίποντα, 23/29 βολές, 32 ριμπάουντ (24+8), 17 ασίστ, 10 λάθη, 5 κλεψίματα, 4 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - ΠΑΟΚ: 24/45 δίποντα, 4/21 τρίποντα, 18/25 βολές, 33 ριμπάουντ (22+11), 20 ασίστ, 9 λάθη, 6 κλεψίματα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή για το Basketball Champions League απέναντι στη Σαλόν (31/10, 21:30). Σε ό,τι αφορά τις εντός των συνόρων υποχρεώσεις, ακολουθεί το ντέρμπι με τον Άρη (11/11, 18:30) για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, την ώρα που τα Τρίκαλα BC Aries θα δοκιμαστούν στην έδρα του ΓΣΛ (11/11, 16:30), σε ένα ακόμη ντέρμπι με φόντο την παραμονή στη Stoiximan.gr Basket League.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ