STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Με "σκούπα" στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός

BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε το καθήκον του, επικράτησε εκτός έδρας του Κολοσσού H Hotels (87-69) και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση των playoffs. Επόμενος αντίπαλος ο ΠΑΟΚ.

Μπορεί η ενέργειά του να μην ξεχείλιζε, όπως στον πρώτο αγώνα, εντούτοις ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε τον τρόπο να πάρει τη δεύτερη νίκη επί του Κολοσσού H Hotels εντός τεσσάρων ημερών (87-69) και μαζί το εισιτήριο για την ημιτελική φάση των playoffs στη Stoiximan.gr Basket League.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, αλλά η επιστροφή από τα αποδυτήρια συνοδεύτηκε από βελτιωμένη άμυνα και συνεχόμενα καλάθια των ψηλών, για να οικοδομηθεί διψήφια διαφορά, η οποία δεν απειλήθηκε μέχρι το φινάλε.

" Πάνω απ’ όλα είμαστε πολύ χαρούμενοι που προκριθήκαμε στα ημιτελικά μετά τη σημερινή νίκη. Ξεκινήσαμε καλά αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας. Ο Κολοσσός ανέβασε την απόδοσή του και μας πλησίασε αρκετά. Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, πήραμε το πλεονέκτημα και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη" δήλωσε σχετικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, για να απαντήσει στην συνέχεια σε ερώτηση σχετικά με τον αυριανό τελικό της Euroleague, τόνισε: " Είναι δύσκολο να κάνω κάποιο προγνωστικό, όλα είναι “ανοιχτά

Με τον Νικ Καλάθη σε εξαιρετική κατάσταση, οι "πράσινοι" δεν άργησαν να βρεθούν στο +10 (7-17 στο 6'), προβάδισμα το οποίο όμως δεν προστάτευσαν μέχρι το φινάλε του α' μέρους. Η άμυνα του Παναθηναϊκού Superfoods αποδείχθηκε λιγότερο αποτελεσματική στα λεπτά που ακολούθησαν, ο Τι Τζέι Μπρέι βρήκε πεδίο δράσης και με εκείνον σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Κολοσσός H Hotels κατάφερε να πλησιάσει στο -3 (39-42) στην ανάπαυλα.

Ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα στο γ' δεκάλεπτο αρκούσε προκειμένου οι "πράσινοι" να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας και να μην κοιτάξουν πίσω. Ο Ζακ Όγκαστ μπήκε ορεξάτος στο παρκέ και συνεπικουρούμενος από τον Κρις Σίνγκλετον, οδήγησε το προβάδισμα του "τριφυλλιού" στο +19 (44-63) στο 27ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, όλα ήταν θέμα χρόνου προκειμένου η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να πάρει τη νίκη - πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Από την άλλη, ο Κολοσσός H Hotels ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν, που τον βρήκε για μια ακόμη χρονιά στα playoffs.

Ο MVP

Σε ένα παιχνίδι χαμηλού ρυθμού και δίχως το "τριφύλλι" να πατήσει το γκάζι, ο Νικ Καλάθης πρόλαβε σε 20'27'' συμμετοχής να γράψει 8 πόντους (με 3/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/5 βολές), 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 λάθη και 3 κλεψίματα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με +15 ριμπάουντ (40 έναντι 25) έναντι του Κολοσσού H Hotels, με τα επιθετικά (12) να είναι αυτά που πλήγωσαν πολύ τους "θαλασσί" -ειδικά στο β' μέρος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ένα πεντάλεπτο στο γ' δεκάλεπτο αρκούσε στο "τριφύλλι" προκειμένου να πάρει τη νίκη. Από το 22' έως το 27' η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κυριάρχησε στο Βενετόκλειο, με αποτέλεσμα να μετατρέψει το +3 σε +18 και να σκεφτεί τους αγώνες των ημιτελικών.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Δεν γέμισε το Βενετόκλειο στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς για τον Κολοσσό H Hotels.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης, Θεονάς, Πιτσίλκας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-20, 39-42, 52-67, 69-87.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS (Λυκογιάννης): Χάρις 2 (1/6 σουτ), Αγγελάκος 2, Μπρέι 16 (3), Ράιτ 14 (7/11 σουτ, 0/1 βολή, 8 ριμπάουντ), Γιανγκ, Ουέαρ 6 (1/6 σουτ, 3/3 βολές), Σχίζας 5 (1), Γεωργαλλής 3 (1), Μπιλλής, Σταμάτης 8 (1), Παπαδάκης 9 (2), Τσαλμπούρης 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγλετον 14 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Ρίβερς 7 (1/5 τρίποντα), Παππάς 11 (1), Βουγιούκας, Καλάθης 8 (5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 λάθη, 3 κλεψίματα), Τζέιμς 11, Γκιστ 4 (8 ριμπάουντ), Λεκαβίτσιους 5 (1), Όγκαστ 6, Λοτζέσκι 3, Αντετοκούνμπο 9, Μήτογλου 9 (4/4 δίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ).

Ομαδικά στατιστικά - Κολοσσός H Hotels: 14/27 δίποντα, 9/29 τρίποντα, 14/16 βολές, 25 ριμπάουντ (19+6), 12 ασίστ, 18 λάθη, 6 κλεψίματα.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός Superfoods: 24/37 δίποντα, 5/21 τρίποντα, 24/33 βολές, 40 ριμπάουντ (28+12), 17 ασίστ, 14 λάθη, 10 κλεψίματα, 1 τάπα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Ο Παναθηναϊκός Superfoods θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση των playoffs, την ώρα που ο Κολοσσός H Hotels ολοκλήρωσε απόψε την προσπάθειά του στη φετινή σεζόν.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ