STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Με κορυφαίο τον Παπανικολάου ο Ολυμπιακός νίκησε τον Προμηθέα

Με κορυφαίο τον Παπανικολάου ο Ολυμπιακός νίκησε τον Προμηθέα

Ο Ολυμπιακός φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε τον Προμηθέα (53-72) στην Πάτρα, έχοντας για κορυφαίο τον Παπανικολάου (14π, 6ρ). Απέχει μία νίκη από την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Για την προτελευταία αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο στην Πάτρα (28-32), αλλά στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοση του και έφτασε στην νίκη επί του Προμηθέα με σκορ 53-72 . Με αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες παρέμειναν στην κορυφή του πρωταθλήματος και βρίσκονται μία... ανάσα από την εξασφάλιση του απόλυτου πλεονεκτήματος έδρας ενόψει των playoffs της διοργάνωσης. Την τελευταία αγωνιστική, την Μεγάλη Πέμπτη (13/4, 17:00), οι "ερυθρόλευκοι" θα υποδεχτούν στο ΣΕΦ την Κύμη.

O MVP της αναμέτρησης

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης με 14 πόντους, δίνοντας μεγάλη επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό, μετρώντας 4/6 δίποντα και 2/4 τρίποντα στην αναμέτρηση. Ο Έλληνας φόργουορντ, παράλληλα, μάζεψε 6 ριμπάουντ, δίχως να κάνει λάθος στο παιχνίδι, σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το παιχνίδι κρίθηκε στο καλό τρίτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού, στο οποίο οι Πειραιώτες επικράτησαν με σκορ 10-21. Οι γηπεδούχοι ήταν ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο (28-32), αλλά στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πάτησε... γκάζι, εκτόξευσε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό και έφτασε εύκολα στην επικράτηση.

Ο αριθμός του αγώνα

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση μη έχοντας καλά ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια. Ο Προμηθέας τέλειωσε το παιχνίδι με 5/26 τρίποντα (19%) και ο Ολυμπιακός με 5/19 (26%). Παράλληλα, καμία ομάδα δεν τέλειωσε το ματς έχοντας θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη. Οι Πατρινοί είχαν 12/15 και οι Πειραιώτες 14/14.

Με κορυφαίο τον Παπανικολάου ο Ολυμπιακός νίκησε τον Προμηθέα

Το ματς

Ο Προμηθέας στο 3' προηγήθηκε με 7-3 με τον Ντίκερσον, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει νωθρά στο παιχνίδι. Στην συνέχεια οι Πειραιώτες πήγαν σε φάση ένας με έναν, αξιοποιώντας στην επίθεση τους Παπανικολάου και Πρίντεζη, παίρνοντας το προβάδισμα με σκορ 9-10 στο 6'. Λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Σπανούλη "έγραψε" το 12-18 στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με αυτοπεποίθηση, με τους "ερυθρόλευκους" να είναι χαλαροί στην άμυνα, δίχως σκληράδα, γεγονός που ανάγκασε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να βάλει τις φωνές στους παίκτες του στην δεύτερη περίοδο. Ο Τόντιτς τέλειωνε τι φάσεις κοντά στο καλάθι, με τον Γερομίχαλο στον αιφνιδιασμό να φέρει τον Προμηθέα μπροστά στο σκορ (23-19) στο 15'. Στο 18' οι φιλοξενούμενοι "πάγωσαν", καθώς ο Ουότερς πάτησε καταλάθος το πόδι του Μπιρτς, με τον Καναδό σέντερ να αποχωρεί υποβασταζόμενος, νιώθοντας έντονους πόνους στον αστράγαλο. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους πρωταθλητές να προηγούνται με σκορ 28-32.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Πειραιώτες να είναι ανακουφισμένοι από την είδηση πως ο τραυματισμός του Μπιρτς (διάστρεμμα) δεν ήταν σοβαρός , οι "ερυθρόλευκοι" πάτησαν... γκάζι, παίζοντας καλή άμυνα και βγάζοντας αιφνιδιασμούς στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Παπανικολάου ευστόχησε από την περιφέρεια, ενώ στην συνέχεια ο Πρίντεζης έφερε την διαφορά στο +9 (34-43) στο 15'. Ο Σπανούλης στην συνέχεια έφερε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (36-48), με τον Γιανγκ να εκτοξεύει το προβάδισμα των γηπεδούχων στο +17 (36-53), με το σκορ του δεκαλέπτου να "γράφει" 38-53.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τους Αγραβάνη, Ουότερς και Γκριν να φέρνουν την διαφορά στο +21 (40-61) στο 35'. Το παιχνίδι, πλέον, είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ουότερς με τρίποντο "έγραψε" το 45-66 στο 37', με τους φιλοξενούμενους στο τέλος να φτάνουν στην επικράτηση με σκορ

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 28-32, 38-53, 53-72

Προμηθέας (Αγγέλου): Γκίκας 4, Φαγέ 9 (1), Ντίκερσον 2, Τζόουνς 13 (2), Μουρ 4, Παπαντωνίου 9 (1), Τζάξεν, Γερομίχαλος 4, Τόντιτς 7 (1), Σαρικόπουλος 1.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10 (1), Μιλουτίνοβ 5, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 14 (2), Μάντζαρης 3 (1), Γκριν 8, Μπιρτς 3, Γιανγκ 7, Παπαπέτρου 7, Ουότερς 5, Αγραβάνης 4, Αθηναίου.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ