STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Τα λάθη μας έδωσαν τη νίκη στον Άρη"

Μαρκόπουλος: "Τα λάθη μας έδωσαν τη νίκη στον Άρη"
INTIME SPORTS

Στα λάθη του ΠΑΟΚ που έδωσαν τη νίκη στον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Τα λάθη που έκανε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη στοίχισαν τη νίκη στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο έμπειρος τεχνικός του "δικέφαλου".

Ο Μαρκόπουλος υποστήριξε πως τα λάθη έβγαλαν εκτός ρυθμού τους παίκτες του ενώ έκανε λόγο και για πίεση που είχαν οι παίκτες του προκειμένου να πάρουν τη νίκη.

Χαρακτηριστικά δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:

"Συγχαρητήρια στον Άρη. Είχε περισσότερες δυνάμεις, έπαιξε πιο ορθολογικά στο τέλος του αγώνα και πήρε τη νίκη. Εμείς κάναμε "φτηνά" λάθη και κυρίως μαζεμένα, ιδίως επιθετικά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγούμε εκτός ρυθμού. Τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν σίγουρα καθοριστικά, αλλά πιστεύω ότι τα λάθη μας ήταν αυτά που έδωσαν τη νίκη στον Άρη. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Άρη.

Τα λάθη μας ήταν επιθετικά. Αμυντικό λάθος δεν υπάρχει. Στην άμυνα είναι ομαδική δουλειά. Υπάρχει η κούραση. Έχουμε και προβλήματα. Τρεις παίκτες δεν προπονήθηκαν και δεν ξέραμε αν θα παίξουν. Το μυαλό στο τέλος δεν λειτούργησε όπως έπρεπε λόγω της πίεσης".

Χάτσερ: "Μέτρησαν τα ριμπάουντ"

Ο Αμερικανός εξέφρασε κάπως διαφορετική άποψη από τον προπονητή του ΠΑΟΚ:

" Ήταν πολύ ωραία ατμόσφαιρα και είναι όμορφο να παίζεις μέσα σ' αυτή. Υπάρχει η αντιπαλότητα των ομάδων και άρα ένα έξτρα κίνητρο για μας. Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά. Προσπαθήσαμε, αλλά η προσπάθειά μας δεν ήταν ικανή να μας φέρει το ποθητό αποτέλεσμα.

Έγινε ένα παιχνίδι με σκαμπανεβάσματα στο σκορ. Τέτοιοι αγώνες όταν γίνονται στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου με τόσο κόσμο κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη του Άρη ήταν τα ριμπάουντ. Πήραν 19 επιθετικά και αυτό τους έδωσε έξτρα κατοχές. Αυτό ήταν το σημείο-κλειδί για το τελικό αποτέλεσμα".

Τέπιτς: "Κλειδί τα επιθετικά ριμπάουντ του Άρη"

Ο Μιλένκο Τέπιτς στάθηκε στα επιθετικά ριμπάουντ του Άρη, τονίζοντας πως έκριναν το παιχνίδι.

Αρχικά είπε: "Στην επίθεση παίξαμε πολύ σκληρά, αλλά χάσαμε το παιχνίδι στα ριμπάουντ. Πήραν πολλά περισσότερα και όταν ξέρεις την ώρα που σουτάρεις ότι ακόμα και αν το χάσεις, θα πιάσεις τη μπάλα, σουτάρεις πιο ελεύθερα. Πέτυχαν πολλά τυχερά σουτ, αρκετοί παίκτες που δεν ξέραμε ότι θα μπορούν να σκοράρουν, σκόραραν, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Νομίζω ότι γενικά, η μεγαλύτερη διαφορά στις δύο ομάδες, ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ".

Για το λόγο που έχασαν πολλά ριμπάουντ: "Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Ο Χάγκινς και ο Γουάιτ είναι πολύ αθλητικοί παίκτες και είναι δύσκολο να τους βγάλεις από το ριμπάουντ. Κάποιες φορές βοηθάς λίγο παραπάνω και μένουν ελεύθεροι οι αντίπαλοι στο ριμπάουντ, οι μπάλες πηγαίνουν διαφορετικά πάνω από το στεφάνι. Γενικά το κλειδί ήταν τα πολύ περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ που πήραν".

Για το τι έπρεπε να κάνει ο ΠΑΟΚ εκτός από τα ριμπάουντ για να μείνει ως το τέλος στο παιχνίδι: "Τα περισσότερα από τα άλλα πράγματα που έπρεπε να κάνουμε, νομίζω τα κάναμε καλά. Είχαμε καλό μομέντουμ, στην τέταρτη περίοδο, όταν ο Ξανθόπουλος έβαλε ένα τρίποντο από τη γωνία… Εκεί ήμασταν ένα πόντο πάνω και πήραν το προβάδισμα. Σε εκείνες τις στιγμές, αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και λίγο πιο τυχεροί, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Για το αν νιώθει λύπη για το 0/3 στο πρωτάθλημα: "Φυσικά… Όταν κοιτάς τη μεγαλύτερη εικόνα, το 0/3 είναι πολύ κακό αποτέλεσμα. Είχαμε μια πολύ σκληρή εντός έδρας ήττα από την Κηφισιά, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, επειδή η σεζόν είναι πολύ μεγάλη. Εχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα τώρα στην αρχή, στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, παίζουμε με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο μας και μετά θα πάμε στο Ρέθυμνο, οπότε πρέπει να μείνουμε ήρεμοι, να δουλέψουμε μαζί, να πιστέψουμε ο ένας στον άλλο και πραγματικά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να παλέψει για τα ημιτελικά των πλέι οφ και την τρίτη θέση".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ