STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Οι στόχοι είναι υψηλοί"

Μαρκόπουλος: "Οι στόχοι είναι υψηλοί"
INTIME SPORTS

Ο Σούλης Μαρκόπουλος παραδέχτηκε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά, ωστόσο υποστήριξε πως οι στόχοι του ΠΑΟΚ παραμένουν υψηλοί

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του νικηφόρου αγώνα με την Καβάλα αφού συνεχάρη τους παίκτες του, ζήτησε από τους παίκτες του να διορθώσουν τα λάθη τους στα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν.

"Παίξαμε ένα παιχνίδι σε μία φοβερή ατμόσφαιρα με μικρά παιδιά στο γήπεδο, κάτι που μας χαροποιεί όλους μας και μακάρι να συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα. Συγχαρητήρια στον Πρίφτη για την πολύ καλή δουλειά γιατί είναι μία πολύ καλή ομάδα. Ειλικρινά δεν ήθελα για αντίπαλο την Καβάλα γιατί είναι μία ομάδα με περίπου ίδιο στιλ με μας", τόνισε ο Σούλης Μαρκόπουλος και συνέχισε:

Αξίζουν όμως συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την μεγάλη τους προσπάθεια. Συγχαρητήρια στο τεχνικό τιμ και στους συνεργάτες μου που μοχθούν όλη την ημέρα για να δουλεύουν στις προπονήσεις και συγχαρητήρια και πάλι στους παίκτες.

Υπό πολλές αντίξοες συνθήκες αλλά ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι στην τετράδα με το ευχάριστο να είναι να δώσουμε τουλάχιστον ακόμη έξι παιχνίδια θέλοντας να βελτιώσουμε λάθη που κάναμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια με την Καβάλα".

Για την σειρά με τον Παναθηναϊκό είπε: "Το μπάσκετ είναι πέντε εναντίον πέντε», ενώ για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και οι στόχοι του είναι υψηλοί άσχετα με την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται. Ο κόσμος έχεις απαιτήσεις. Σιγά σιγά φθάσαμε εδώ που φθάσαμε και ελπίζουμε να είμαστε καλοί στα παιχνίδια που θα κρίνουνε την 3η θέση".

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δέδας υπογράμμισε: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για την μπασκετική ατμόσφαιρα αλλά και σε όλους που είναι από την πρώτη μέρα, από τις 23 Αυγούστου αν θυμάμαι καλά, στο γήπεδο με την ομάδα να συμμετείχε σε τρεις διοργανώσεις.

Μία ομάδα που έχασε στην ισοβαθμία την πρόκρισή της στην επόμενη φάση από τον όμιλο του Eurocup και με πολύ σκληρή δουλειά στις προπονήσεις τερματίσαμε 3οι στην κανονική περίοδο και ευτυχώς για μας περάσαμε στα ημιτελικά. Πλέον ξεκινάμε μία νέα σειρά αγώνων όπου έχουμε καιρό να ετοιμαστούμε".

Σε ερώτηση για τα δικά του κρίσιμα σουτ είπε: "Κανείς στην ομάδα δεν το έχει πάρει πάνω του ούτε και εγώ με τον Ρόουλ Μάρσαλ να πήρε τα περισσότερα κρίσιμα σουτ στην χρονιά. Σήμερα έτυχε να είμαι εγώ. Ωστόσο όλοι μας συνεχίζουμε να δουλεύουμε στην άμυνα και στην επίθεση όποιος θα είναι στην κατάλληλα μέρα".

Για τον στόχο της 3ης θέσης και αν είχε οριοθετηθεί από το καλοκαίρι είπε: "Με το ρόστερ που είχαμε δεν μπορούσαμε να πούμε ότι πάμε για την 3η θέση. Όταν δε έφυγαν από το ρόστερ οι Παπαδόπουλος, ΜακΓκράθ και Γκρέι μένανε δέκα αγωνιστικές και βλέποντας την βαθμολογία δεν θέλαμε να τα παρατήσουμε και βάλαμε αυτόν τον στόχο που ήταν καθαρά βαθμολογίας".

Πρίφτης: "Δεν τα καταφέραμε"

Στην αντίπερα όχθη, ο Δημήτρης Πρίφτης επισήμανε ότι η ομάδα του ήταν πολύ καλή τη φετινή σεζόν ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα και δίκαια πηγαίνει στα ημιτελικά. Εμείς αξίζαμε όμως να πάμε στο τρίτο παιχνίδι αλλά δεν τα καταφέραμε. Έτσι όμως είναι το μπάσκετ.

Σήμερα ωστόσο τελείωσε η φετινή χρονιά που ήταν σταθμός για μένα, για την μπασκετική μου και όχι μόνο ζωή και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για τον πολιτισμό του και την συμπαράστασή του σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και τον πρόεδρο της Καβάλας, Κώστα Παπακωνσταντίνου αλλά και τους παίκτες.

Είχα μία ομάδα φέτος με καλούς συμπαίκτες που είναι ο ορισμός της καλής ομάδας. Η υποστήριξη και η συνεργασία τους ήταν καθοριστική σε αυτό το πρώτο μου βήμα μου από αυτό το πόστο. Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ".

Σε ερώτηση για το δικό του μέλλον στην Καβάλα είπε: "Δεν το ξέρουμε. Πιθανόν. Θα συζητήσουμε με τον πρόεδρο μέσα στις επόμενες μέρες όποτε μου το ζητήσει και θα δούμε. Θέλω πολύ να μείνω γιατί είναι υπέροχη η πόλη και ο κόσμος αλλά έχει να κάνει και με την οικογένεια και θα πρέπει να πάρω μία απόφαση όχι μόνο σαν Δημήτρης αλλά σαν οικογένεια», ενώ για το αν σήμαιναν κάτι οι αποχαιρετισμοί του είπε: «Δεν είναι απόλυτο αυτό αλλά στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να τα έχω πει".

Στεφανίδης: "Αξίζουν συγχαρητήρια"

Στο τελευταίο φετινό παιχνίδι, η Καβάλα εκπροσωπήθηκε από τον Χριστόφορο Στεφανίδη ο οποίος υπογράμμισε: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την πρόκρισή του κερδίζοντας δύο παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Εμείς αποδείξαμε ότι δίκαια βρεθήκαμε στην 6η θέση με τα παιχνίδια μας με τον ΠΑΟΚ να τα χάσαμε σε μία φάση. Αποδείχθηκε όμως ότι η καλύτερη από τις δύο ομάδες είναι στα ημιτελικά. Χάσαμε και στα τρία παιχνίδια για μία κατοχή από τον ΠΑΟΚ.

Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, φανήκαμε ανταγωνιστικοί και ο ΠΑΟΚ είναι δίκαια στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η ομάδα παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αντεπεξήλθε, έκανε υπέρβαση και έφθασε στην 6η θέση φθάνοντας κοντά στο ταβάνι της και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους της.

Στην διοίκηση, στο τεχνικό τιμ και στους παίκτες μέσα στο γήπεδο ενώ για τον κόσμο της Καβάλας έχω να πω ότι είναι το πιο φίλαθλο κοινό της Ελλάδας κάνοντας την έδρα μας καυτή και κάναμε αυτήν την πορεία. Η ατμόσφαιρα είναι σκανδιναβικού γηπέδου αλλά μας δίνει ώθηση. Οι τύχες της Καβάλας είναι σε ανθρώπους καθαρούς και τίμιους και μιλάω πρώτα από όλα για τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ας αναλογιστούμε τι κατάφερε η ομάδα και είμαστε ευχαριστημένοι με τι έκανε η ομάδα όλη την χρονιά".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ