STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Η διαφορά είναι πλασματική"

Μαρκόπουλος: "Η διαφορά είναι πλασματική"
INTIME SPORTS

Ο Κόροιβος πήρε το δεύτερο σερί "διπλό" στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με τον Χάρη Μαρκόπουλο να τονίζει πάντως πως το +15 (74-89) επί της Καβάλας είναι πλασματικό. Στα εκπληκτικά ποσοστά των φιλοξενούμενων στάθηκε ο Γιάννης Τζήμας.

Μετά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας (από τα Τρίκαλα), ο Κόροιβος μετρά δύο σερί "διπλά", περνώντας και από την Καλαμίτσα. Οι "κυανόλευκοι" επιβλήθηκαν της Καβάλας με 89-74, προσθέτοντας δύο ακόμη βαθμούς στο σακούλι τους. Όπως δήλωσε πάντως ο Χάρης Μαρκόπουλος το +15 είναι πλασματικό.

" Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, καθώς ενσωματώσαμε ορισμένα νέα παιδιά, αλλά και επειδή είχαμε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι. Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα, η οποία τώρα φτιάχνεται, έχει ανομοιογένεια, αλλά με καλό ρόστερ και στα επόμενα παιχνίδια θα βρει τον ρυθμό της. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ελέγξαμε το παιχνίδι, ήμασταν πολύ ομαδικοί και η αναλογία ασίστ-λαθών ήταν κάτι που ούτε εγώ το περίμενα. Πήραμε μια διαφορά και καταφέραμε να την έχουμε ως το τέλος και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η διαφορά είναι πλασματική. Σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Κοροίβου, πριν προσθέσει:

" Συλλυπητήρια στην οικογένεια του κόουτς Δενδρινού. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο μας, που μας ακολούθησε από την Αμαλιάδα, αλλά και σε αυτούς που μας πίστεψαν, μετά το πρώτο ματς με τα Τρίκαλα. Συγχαρητήρια στον κόσμο της Καβάλας, που απέδειξε ότι είναι ένα μπασκετικό κοινό. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, διότι έκαναν πολύ καλή δουλειά στη μελέτη της Καβάλας, που είναι δύσκολο να αναλυθεί. Καλή συνέχεια στον κόουτς Τζήμα".

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Πουλιανίτης σημείωσε: " Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, σε μια σκληρή έδρα και απέναντι σε μια καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες, όπως η Καβάλα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, που είχαν 100% το σώμα και το μυαλό τους στο γήπεδο. Έγινε πολύ καλή δουλειά από το προπονητικό staff κι εκεί οφείλεται η νίκη, καθώς ακολουθήσαμε πλήρως τις εντολές τους. Η άμυνα μας έδωσε ενέργεια και εκεί οφείλονται τα ποσοστά μας στην επίθεση".

Τζήμας: "Πάση θυσία νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών"

Ο Γιάννης Τζήμας έδωσε αρχικά συγχαρητήρια στους νικητές, για να δηλώσει εν συνεχεία: " Ήταν μια ταχύτητα πιο πάνω από μας ο Κόροιβος. Φαινόταν στη δύναμη, στους αιφνιδιασμούς. Είχε ομοιογένεια, ενέργεια, ενώ το ελληνικό στοιχείο του έδωσε πάθος και δύναμη. Είχαμε ένα καλό α’ δεκάλεπτο, αλλά μετά τη διαφορά που πήρε ο Κόροιβος ήταν δύσκολο να γυρίσουμε στο ματς. Κυνηγούσαμε το σκορ με ανορθόδοξα σχήματα. Παρόλο που δεν αξίζαμε τη νίκη, αν καταφέρναμε να τελειώσουμε τις εύκολες φάσεις που μας δόθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, ίσως να είχαμε μεγαλύτερη τύχη. Δε χρησιμοποιήσαμε τα φάουλ, τα έκανε ο Κόροιβος, που είχε εκπληκτικά ποσοστά στα δίποντα και πήρε ορισμένα μεγάλα σουτ και μαζί την ψυχολογία του αγώνα", για να αναφερθεί μετά στα μεταγραφικά:

" Θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε τον Ρόμπινσον, που θα πάρει τη θέση του Μέντλιν, ενός παιδιού που δεν κατάφερε να προσαρμοστεί. Ο Βάργκας δεν μπορεί να παίξει πολύ περισσότερο χρόνο. Πλέον, πρέπει να διορθώσουμε ή και να κρύψουμε τις αδυναμίες μας και να κερδίσουμε πάση θυσία τον Απόλλωνα Πάτρας το Σάββατο".

Τέλος, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είπε: " Συγχαρητήρια στον Κόροιβο για την εμφάνιση. Κέρδισε δίκαια. Δουλεύει πολύ και φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Στο κομμάτι της άμυνας ήμασταν πολύ κακοί. Φάγαμε 90 πόντους, με τον Κόροιβο να εκτελεί μόλις 4 βολές. Από την αρχή ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια σκληρή ομάδα. Θέλαμε κι εμείς να βγάλουμε αυτή τη σκληράδα, αλλά δεν το καταφέραμε. Μετά το α’ δεκάλεπτο δεν είχαμε καθόλου ρυθμό, ενώ χάσαμε κι ορισμένα εύκολα καλάθια. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι στην έδρα μας. Πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια μας, να δουλέψουμε. Να διορθώσουμε τα λάθη μας στην άμυνα και να πάρουμε τη νίκη με τον Απόλλωνα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ