STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Μανωλόπουλος: "Δύσκολο να βρουν οι παίκτες κίνητρο"

Μανωλόπουλος: "Δύσκολο να βρουν οι παίκτες κίνητρο"

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στον Δημήτρη Μωραΐτη για την εμφάνιση του και στάθηκε στο πόσο δύσκολο είναι να βρουν οι παίκτες του κίνητρο.

Ικανοποιημένος τόσο από τη νίκη, όσο και από την εμφάνιση της ομάδας του ήταν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μετά το τέλος του πρώτου μικρού τελικού με τον Αρη. Ο προπονητής της ΑΕΚ μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, κράτησε όμως... λίγα παραπάνω για τον 18χρονο Δημήτρη Μωραΐτη, υπογραμμίζοντας τη βοήθεια του νεαρού πόιντ γκαρντ στη θέση "1" λόγω των απουσιών των ΜακΓκραθ και Ούκιτς που είχε ο "δικέφαλος".

" Θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς. Από τη μία έπρεπε να διαχειριστούμε την απογοήτευση από το τελευταίο ματς, όπως εξελίχθηκε. Από την άλλη έπρεπε να διαχειριστούμε και τις απουσίες των Ούκιτς και ΜακΓκραθ. Έπρεπε να φτιάξουμε ένα διαφορετικό πλάνο" τόνισε αρχικά ο Μανωλόπουλος, που πρόσθεσε: " Συγχαρητήρια στα παιδιά που ακολούθησαν το πλάνο. Λίγο παραπάνω συγχαρητήρια στον Δημήτρη (σ.σ. Μωραΐτη). Θεωρώ ότι μας βοήθησε πολύ. Ήταν δύσκολο, γιατί δεν έχει παίξει όλη τη χρονιά φέτος, σχεδόν καθόλου. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Ο Άρης θα αντιδράσει. Θα είναι δύσκολα στη Θεσσαλονίκη".

Ο κόουτς της ΑΕΚ είπε ακόμα για τη δυσκολία του συγκεκριμένου αγώνα , λόγω της έλλειψης κινήτρου: " Το να παίζεις σε έναν μικρό τελικό, είναι πολύ δύσκολο για τους παίκτες. Είναι μια σειρά παιχνιδιών, οπότε είναι πολύ δύσκολο να βρουν οι παίκτες κίνητρο. Και σε εμάς και στον Άρη. Όντως υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη κούραση. Παίξαμε μέσα σε 11 μέρες 4 ματς με τον Παναθηναϊκό στα... κόκκινα. Υπήρχε φθορά. Είμαστε στο τέλος της σεζόν. Γι αυτό βγάλαμε και προβλήματα τραυματισμών. Το διαχειριστήκαμε καλά όμως. Κάναμε καλά προπονήσεις. Ειδικά χθες, ήταν πολύ καλή η προπόνηση. Πρέπει να πω μπράβο για αυτό, στους παίκτες μου".

Εμφανώς χαρούμενος από το μεγάλο χρόνο συμμετοχής που πήρε, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μωραΐτης. " Σήμερα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Είχαμε απουσίες. Έλειπαν ο Ούκιτς και ο ΜακΓκράθ. Καταφέραμε και πήραμε τη νίκη, παρόλα αυτά. Τώρα θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για να πάρουμε τη νίκη και να πάρουμε και τη σειρά" δήλωσε ο νεαρός γκαρντ, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είπε από τη μεριά του: " Παίξαμε και για τους παίκτες που έλειπαν. Έπαιξαν όλοι και είναι ευχάριστο που κάναμε το 1-0 και συνεχίζουμε για το δεύτερο παιχνίδι. Όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα και αλλάζεις επίπεδο, δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο που έκανες ως πιτσιρικάς. Πρέπει να παίζεις και άμυνα. Τώρα βγήκαν περισσότερες μπάλες. Μου άρεσε που βοήθησα και ήμουν χρήσιμος για την ομάδα".

Πρίφτης: "Αμύντα θα έπρεπε να είμαστε πιο συμπαγείς"

Στην κακή άμυνα της ομάδας του, στις απουσίες και στην κούραση των παικτών του απέδωσε τη βαριά ήττα του Αρη στο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Πρίφτης, που παραδέχτηκε πάντως την ανωτερότητα του "δικεφάλου" στον πρώτο αγώνα της σειράς για τις θέσεις 3-4. " Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για το 1-0. Και οι δύο ομάδες είχαν ελλείψεις. Σίγουρα η ΑΕΚ κάποια στιγμή βρήκε επαφή με το καλάθι περισσότερο από ότι εμείς. Πιστεύω πως και για εμάς ακόμη και αυτοί οι 74 πόντοι είναι αρκετοί, απλώς θα έπρεπε αμυντικά να ήμασταν πιο συμπαγείς. Δώσαμε πάρα πολλές ελεύθερες βολές στον αντίπαλο στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς θα πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση" δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Αρη.

" Έχουμε ένα δύσκολο ταξίδι πίσω στην Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε, να κάνουμε κάποιες προπονήσεις ανάκτησης, για να παρουσιαστούμε στον αγώνα της Τετάρτης με την ενέργεια που απαιτεί ο αντίπαλος και η ποιότητά του" τόνισε ο Πρίφτης, που πρόσθεσε ακόμα: " Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει με τους τραυματίες. Θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Ο Ντραγκίσεβιτς με πίεση θα προλάβει αν θα παίξει. Ο Τζάκσον θα δούμε πως θα είναι τώρα που θα γυρίσουμε". Αναφορικά με την αποβολή του Καββαδά, ο Πρίφτης είπε: " Την πρώτη φάση σχετικά με τον Καββαδά και τον Μαυροειδή την είδα. Ήμουν κοντά. Την δεύτερη δεν την είδα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στον Τζαφλέρη. Πιστεύω ότι κάτι είδε. Θα το δω στο βίντεο".

Μούρτος: "Το μυαλό μας βρίσκεται ήδη στον αγώνα της Τετάρτης"

Ο Σπύρος Μούρτος είπε από τη μεριά του στη συνέντευξη Τύπου που έγινε μετά το τέλος της αναμέτρησης: " Σήμερα είχαμε πολύ βασικές ελλείψεις. Αυτό μας οδήγησε στο να παίξουμε με καινούργια σχήματα που μας ήταν άγνωστα. Παρόλα αυτά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι για αρκετά μεγάλο διάστημα. Όμως, ένα δικό μας νεκρό διάστημα και το γεγονός ότι σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ ευστόχησε σε μακρινά σουτ, άνοιξαν την διαφορά και καθόρισε το αποτέλεσμα. Το μυαλό μας βρίσκεται ήδη στον αγώνα της Τετάρτης".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ