STOIXIMAN BASKET LEAGUE

"Μακάρι να μας έχουν ακόμα τελειωμένους"

"Μακάρι να μας έχουν ακόμα τελειωμένους"

Το ένστικτο επιβίωσης του Ικάρου, υπερίσχυσε στο ματς με την Κηφισιά (83-81), με τον MVP του ματς, Γιάννη Γκαγκαλούδη να ομολογεί πως "δεν το έχω ξαναζήσει αυτό το πράγμα".

Ο Ίκαρος έγινε η ομάδα που έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία της Κηφισιάς, με τον Θανάση Γιαπλέ να εξηγεί πως "ήταν αγώνας ζωής η θανάτου, υπήρχε πίεση, παίζαμε με μια ποιοτική ομάδα και το έργο μας ήταν δύσκολο. Το ένστικτο της επιβίωσης είναι πιο ισχυρό και φάνηκε ότι μπορεί μια ομάδα χειρότερη να κάνει αυτό που κάναμε".

Πρόσθεσε ότι " έχουμε πολλά προβλήματα, με τον Νίκο Στρναντ να έχει πρόβλημα στο γόνατο και τον Ράιαν να κάνει ένεση στη μέση. Δεν πήραμε την Ευρωλίγκα, απλά πήραμε μια σημαντική νίκη. Συνεχίζουμε να είμαστε στην εντατική, αλλά η μαχητικότητα των παιδιών με κάνει να πιστεύω ότι μπορούμε. Όποιος έρχεται εδώ σε αυτό το γήπεδο εκπλήσσεται ευχάριστα από τον κόσμο, ακόμα κι εγώ που είμαι Χαλκιδαίος. Σε κάθε ματς ο κόσμος εντυπωσιάζει και τον ευχαριστούμε πολύ.Θεωρώ ότι οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι του κόσμου και με αυτή την λογική θα πορευτώ, για να κάνουμε το κατόρθωμα της παραμονής".

Έπειτα μιας από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης τόνισε ότι "ήταν όντως τελικός, αλλά η Κηφισιά δεν είναι έκπληξη. Μόνο το ρόστερ της να δει κανείς, θα παρατηρήσει ότι έχει 6-7 Έλληνες πολύ ποιοτικούς παίκτες και πολύ καλούς ξένους. Δικαιωματικά βρίσκεται στην 5η θέση.

Για πρώτη φορά θέλω να πω ότι δεν το έχω ξαναζήσει αυτό το πράγμα. Είμαι πολύ περήφανος για παίκτες, προπονητές και κόσμο. Μας είχαν "τελειωμένους" και μακάρι να μας έχουν ακόμα. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Δεν σωθήκαμε πάλι στο τέλος είμαστε, απλά με άλλους δύο.

Η δουλειά επιβραβεύεται. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή, έχουμε αλλάξει τελείως ψυχολογία από την στιγμή που ήρθε. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι. Να πάρουμε τα εντός με Κολοσσό και Άρη και να διεκδικήσουμε μια εκτός έδρας νίκη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για μία ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο".

"Θέλουμε να ανασυνταχθούμε"

Ο κόουτς της Νέας Κηφισιάς Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε συγχαρητήρια στον Ίκαρο, εξηγώντας πως " παίζαμε με μια ομάδα που παλεύει για την σωτηρία της και δώσαμε το δικαίωμα στον Ίκαρο να μας νικήσει. Η σταθερή μας που ήταν η άμυνα ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο, δώσαμε στον Γκαγκαλούδη την ευκαιρία να έχει κοντά στους 30 πόντους και πολλές ασίστ.

Δεν κερδίζεις με το να παίξεις Καλά μόνο στην επίθεση. Έχουμε ποιότητα και ταλέντο, αλλά αν δεν έχεις συγκέντρωση, δεν μπορείς να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς. Δεχθήκαμε οκτώ αιφνιδιασμούς στο δεύτερο μέρος, ενώ ο Ίκαρος δεν είχε ούτε έναν στο πρώτο. Θέλουμε τώρα να ανασυνταχθούμε και να παίξουμε τα υπόλοιπα ματς με κίνητρο. Να ευχηθώ στον κόουτς Γιαπλέ καλή τύχη και ήταν ευχάριστο να παίξουμε σε αυτή την εξαιρετική ατμόσφαιρα. Κάποιος πρέπει να πέσει, υπάρχουν πολλές ομάδες με κόσμο αλλά εδώ στην Χαλκίδα είναι πολύ ωραία".

O Νίκος Μπάρλος πρόσθεσε πως " έχουμε πει ότι σε κάθε ματς πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και παθιασμένοι. Αυτό ήταν το μότο, ώστε να παίξουμε με 2 ομάδες που κάνουν τον δικό τους αγώνα, τον Ηλυσιακό και τώρα τον Ίκαρο. Το κάναμε και με τους δύο, αλλά σήμερα δεν βρεθήκαμε στην καλύτερη μέρα, προσπαθήσαμε πολύ, αλλά δεν τα καταφέραμε . Στην ομάδα μας γίνεται πολύ καλή δουλειά, δεν είναι τυχαία η πορεία μας. Δεν μένουμε εδώ, όμως, έχουμε κίνητρο και κάθε μέρα προσπαθούμε για το καλύτερο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ