STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λαύριο τετράδας, 90-72 τον ΠΑΟΚ

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς τον τραυματία ΜακΚένζι Μουρ, αλλά με φοβερή εμφάνιση και κορυφαίους τους Γκρέι - Γουίγκινς, το Λαύριο επικράτησε του ΠΑΟΚ και κοιτάζει όχι απλά τα playoffs, αλλά και την τετράδα της Stoiximan.gr Basket League.

Είναι, χωρίς αμφιβολία, η ομάδα-έκπληξη της φετινής σεζόν. Το Λαύριο συναρπάζει και κερδίζει, με τελευταίο "θύμα" του τον ΠΑΟΚ (90-72). Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έφτασε στο 7-3 και κοιτάζει πλέον ακόμη και την πρώτη τετράδα της Stoiximan.gr Basket League, καθώς από πάνω της βρίσκονται αυτή τη στιγμή μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός! Οι Θεσσαλονικείς, από την άλλη, έκαναν άσχημη εμφάνιση και κοιτάζουν ήδη το 2018 με την ελπίδα πως ο νέος χρόνος θα τους βοηθήσει να παίξουν το μπάσκετ που μπορούν και ονειρεύονται.

Με τους γηπεδούχους να προσέχουν τη μπάλα (δεν έκαναν λάθος στο πρώτο δεκάλεπτο και είχαν δυο στο ημίχρονο) και τον Γκρέι στους επτά πόντους, το 19-15 της περιόδου δεν ήταν έκπληξη. Ούτε το 33-24 του 14', αποτέλεσμα ενός τρομερού ξεσπάσματος του Αμερικανού, που έφτασε εν ριπή οφθαλμού τους 19 (!!!) την ώρα που ο Μαργαρίτης πάλευε μόνος εναντίον όλων για τον ΠΑΟΚ. Το Λαύριο ήταν καλύτερο, είχε εξαιρετικό ρυθμό, βρήκε φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο και ισορρόπησε μεταξύ inside game και περιφέρειας, για να κλείσει το πρώτο μέρος στο +13 (48-35) απέναντι στους Θεσσαλονικείς που μετρούσαν 4/17 σουτ πίσω από τη γραμμή των 6μ.75.

Ο Γουίγκινς πήρε τη σκυτάλη από τον Γκρέι στο τρίτο δεκάλεπτο, η διαφορά ανέβηκε στους 17 (66-49) και το Λαύριο δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάποιον σε πραγματικά καλή βραδιά, στο φινάλε της περιόδου υπήρξε και μια ένταση που ευτυχώς δεν γενικεύτηκε, οι διαιτητές μοίρασαν τεχνικές, ο Χρυσικόπουλος αποβλήθηκε και το Λαύριο έφτασε δια περιπάτου στην έβδομη φετινή του νίκη σε δέκα αγώνες για να ξεπεράσει τον αποψινό του αντίπαλο που έπεσε στο 6-4.

Ο MVP

Ο Στίβεν Γκρέι "χάθηκε" στο δεύτερο μέρος, όμως στο πρώτο ήταν απολαυστικός. Το ξέσπασμά του στις αρχές της δεύτερης περιόδου ήταν απολαυστικό. Ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους σε 23 λεπτά, την ώρα που ο Αντουέιν Γουίγκινς έπαιρνε τη σκυτάλη στο δεύτερο μέρος για να προσθέσει ακόμη 18 πόντους σε 27 λεπτά. Και να φανταστείτε πως το Λαύριο δεν είχε ενεργό τον ΜακΚένζι Μουρ, τον κορυφαίο του παίκτη που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 6/30 τρίποντα του ΠΑΟΚ, που εκτελεστικά ήταν σε πολύ κακό απόγευμα. Εντυπωσιακό το 1/8 σουτ του Θοδωρή Ζάρα στα εννέα λεπτά που αγωνίστηκε, εντυπωσιακή επίδοση και τα 15/23 σουτ του διδύμου Γκρέι - Γουίγκινς. Λίγα τα 8 λάθη των γηπεδούχων, λίγες όμως και οι ασίστ του ΠΑΟΚ (11) που είχε ένα λάθος περισσότερο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην ανωτερότητα του Λαυρίου, που είχε εντυπωσιακά διαστήματα και βάθος στον πάγκο του. Τζόνσον, Νίξον, Λαμπ, ακόμη και ο Κουζέλογλου που μάζεψε 9 ριμπάουντ, έδωσαν τρομερή βοήθεια στους γηπεδούχους για να πάρουν την πρώτη εντός έδρας νίκη στην ιστορία τους απέναντι στον ΠΑΟΚ!

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Δεν ήταν γεμάτο το κλειστό του Λαυρίου, είχε όμως αρκετό κόσμο και όμορφη ατμόσφαιρα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης, Ψαριανός, Καλδίρης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-15, 48-35, 68-54, 90-72

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Βεργίνης 5, Κακλαμανάκης 7, Μέγιερ 8, Γκρέι 19 (5), Γουίγκινς 18 (8/9 δίποντα), Τζόνσον 6, Λεγκίκας, Κουζέλογλου 2, Νίξον 16 (1), Λαμπ 9.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Μαργαρίτης 15 (7/10 δίποντα), Κατσίβελης 7 (1), Τζάκσον 8, Γκος 12 (2), Τζόουνς 10 (6 ριμπάουντ), Χρυσικόπουλος 2, Κρουμπάλι 3, Κόνιαρης 5 (1), Τσόχλας, Ζάρας 3 (1), Χαραλαμπόπουλος 7 (1).

Ομαδικά στατιστικά Λαυρίου: 24/42 δίποντα, 6/21 τρίποντα, 24/32 βολές, 43 ριμπάουντ (30 αμυντικά - 13 επιθετικά), 17 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 8 λάθη.

Ομαδικά στατιστικά ΠΑΟΚ: 21/40 δίποντα, 6/30 τρίποντα, 12/18 βολές, 36 ριμπάουντ (21 αμυντικά - 15 επιθετικά), 11 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 12 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Το Λαύριο θα ταξιδέψει στη Λάρισα για να αντιμετωπίσει τον Γυμναστικό στις 6 Ιανουαρίου, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 17:00.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ