STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ξεκίνησε άσχημα πριν νικήσει εύκολα τον Γυμναστικό ο Άρης

BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Την τρίτη νίκη του σε έξι αγώνες πανηγύρισε ο Άρης, που επικράτησε του Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας (71-60) στη Nick Galis Hall. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Μπορεί να μην είναι στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, ο Άρης όμως παλεύει σκληρά για να βρει τα πατήματά του. Νίκησε τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας (71-60) για την έκτη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League και ανέβηκε στο 3-3, λίγες μέρες μετά την εκτός έδρας ήττα του στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν έσκυψε το κεφάλι μετά το κακό της ξεκίνημα και με καλή προσπάθεια μέχρι το φινάλε πήρε την τρίτη φετινή της νίκη σε έξι αγώνες πρωταθλήματος.

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν πολύ άσχημα στο ματς, ξεκίνησαν με εννέα διαδοχικά άστοχα σουτ και βρέθηκαν πίσω με 1-13 (!) στο έβδομο λεπτό πριν ο Βον πετύχει το πρώτο τους καλάθι και κλείσει η πρώτη περίοδος στο 10-18 χάρη στους επτά του Βον. Σιγά σιγά, πάντως, ο Άρης πάτησε καλύτερα στο παρκέ και με υπομονή ισοφάρισε (25-25 στο 17') πριν περάσει και μπροστά για το 33-27 του ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν λύσεις στον πάγκο (έπαιξαν άλλωστε χωρίς τρεις Αμερικανούς) και μοιραία πήγαν σε ρόλο του κυνηγού. Έναν ρόλο κυνηγούν τον οποίο κράτησαν μέχρι το τέλος, αν και στο δεύτερο μέρος η διαφορά άνοιξε και δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από αυτό που τελικά πήραν.

* Ο Κέβιν Γουέρ απουσιάζει στις ΗΠΑ εξαιτίας προσωπικού προβλήματος, ενώ ο Γκάρι Φορμπς έχει αποχαιρετήσει οριστικά τη Λάρισα, όπως και ο Κένι Χολ για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Ο MVP

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν ό,τι καλύτερο είδε να δείξει ο Άρης στο αποψινό ματς. Με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε κάτι λιγότερο από 30 λεπτά, ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ο μόνος παίκτης του Άρη που έβαλε περισσότερα από τρία καλάθια.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 3/16 τρίποντα του Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας είναι μια επίδοση που θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους της ομάδας, όπως φυσικά και οι μόλις εννέα ασίστ που μοίρασαν οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου. Οι νεοφώτιστοι έπεσαν στο 3/3, συγκομιδή που σίγουρα τους ευχαριστεί τη δεδομένη στιγμή μιας και έχουν από κάτω τους τα Τρίκαλα, το Ρέθυμνο, τον Πανιώνιο και την Κύμη. Βέβαια κι ο Άρης θα πρέπει να προβληματιστεί από τις 15/26 βολές, καθώς το ποσοστό του από τη γραμμή μετά βίας έφτασε το 57%.

BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην πολύ δυναμική εμφάνιση του Άρη στη δεύτερη περίοδο, όταν γύρισε τούμπα το ματς, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και έκοψε τη φόρα του Γυμναστικού που στο πρώτο δεκάλεπτο έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ. Οι τρεις απουσίες που είχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν σίγουρα ένα στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Περίπου 2000 θεατές βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Nick Gallis Hall.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σώμος, Ταρενίδης, Τζιοπάνος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-18, 33-27, 50-39, 71-60

ΑΡΗΣ (Γιαννάκης): Φλιώνης 6 (1), Αθηναίου 7 (1/8 σουτ), Βασιλόπουλος 11 (1/1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο), Γουίβερ 3 (1), Μπένσον 9 (1), Βον 8 (1), Πουλιανίτης, Χρηστίδης 3, Μούρτος 4, Μοράντ 8 (5 ριμπάουντ), Πέτγουεϊ 3, Μπελ 9 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ (Σκουρτόπουλος): Ντρέιπερ 7, Παπαμακάριος, Μουράτος 15, Σάφτενααρ 14 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ), Παπαντωνίου 9 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μαραγκός 3, Διαμαντάκος 3, Χατζηκυριακίδης, Βαβάτσικος, Γκάλογουεϊ 6, Στυλιανού 3 (1).

Ομαδικά στατιστικά Άρη: 16/42 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 15/26 βολές, 37 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 6 κλεψίματα, 6 μπλοκ, 13 λάθη.

Ομαδικά στατιστικά Γυμναστικού: 15/40 δίποντα, 3/16 τρίποντα, 21/30 βολές, 38 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 9 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 14 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Ο Άρης θα παίξει εκτός έδρας με τον Προμηθέα Πάτρας στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ ο Γυμναστικός θα υποδεχθεί την ίδια μέρα το Ρέθυμνο Cretan Kings.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ