STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κουστένης: "Όσο έχουμε ελπίδες θα παλεύουμε"

Κουστένης: "Όσο έχουμε ελπίδες θα παλεύουμε"
INTIME SPORTS

Ο Τζίμης Κουστένης απένειμε τα εύσημα τόσο στον Νίκο Χατζή όσο και στον Περικλή Δορκοφίκη και ξεκαθάρισε πως ο Ηλυσιακός νίκησε λόγω του ότι ήταν καλύτερος στις μάχες "σώμα με σώμα"

Χαρούμενος που ο Ηλυσιακός πήρε μία νίκη με βάση τα όσα είχε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια, ήταν ο Τζίμης Κουστένης μετά το 79-71 με το οποίο επικράτησε η ομάδα του.

Ο Έλληνας προπονητής ξεκαθάρισε πως ο Ηλυσιακός νίκησε επειδή ήταν καλύτερος στις μάχες και σώμα ενώ υποσχέθηκε ότι η ομάδα του θα παλεύει όσο θα έχει ελπίδες.

"Κερδίσαμε γιατί ήμασταν καλύτεροι στη… μάχη σώμα με σώμα. Δικαιούμασταν μία νίκη από την εικόνα μας στα προηγούμενα ματς. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη σε όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά μας και στον κόσμο μας που ήταν συγκλονιστικός", υπογράμμισε ο Κουστένης και συνέχισε:

"Θέλω να μιλήσω ειδικά για δύο παίκτες. Ο ένας είναι ο Νίκος Χατζής, ο οποίος πραγματοποίησε ένα μεγάλο ρεκόρ σήμερα, με μεγάλα σουτ που ξεκλείδωσαν την άμυνα του Ικάρου και φτάσαμε στη νίκη και ο άλλος είναι ο Περικλής Δορκοφίκης ο οποίος έπαιξε με μια θλάση στο γαστροκνήμιο 3,5 πόντους. Για όποιον γνωρίζει την κατάστασή του, καταλαβαίνει τους πόνους με τους οποίους αγωνίστηκε ο Περικλής. Μπράβο σε όλα τα παιδιά. Συνεχίζουμε… Το επόμενο ταμείο θα το κάνουμε στο επόμενο ματς με αντίπαλο τον Κολοσσό στη Ρόδο. Όσο έχουμε ελπίδες θα το παλεύουμε".

Τους παίκτες του Ηλυσιακού, εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Χατζής ο οποίος τόνισε: "Ξέραμε πως αυτό ήταν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Ίσως να το θέλαμε περισσότερο λόγω έδρας. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο και πήραμε τη νίκη που χρειαζόμασταν. Ο Ηλυσιακός τα τελευταία χρόνια σώζεται την τελευταία στιγμή. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος".

Για το ρεκόρ του, ανέφερε: "Είναι μία ξεχωριστή μέρα για μένα, δεν θα πω ψέματα ότι δεν σκεφτόμουν αυτό το ρεκόρ στην αρχή της φετινής σεζόν", ενώ ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει πότε θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση: "Δεν έχω βάλει ακόμα ημερομηνία λήξης. Όσο μπορώ θα παίζω".

Γιαπλές: "Τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα"

Ο Θανάσης Γιαπλές τόνισε πως δεν θέλει να κάνει μνημόσυνα στην ομάδα του με δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες για τον Ίκαρο.

"Θα πω κάποια πράγματα που δεν έχουν σχέση με το παιχνίδι. Επειδή είμαι από την πόλη της Χαλκίδας δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους αγνούς, αυτοί που ασχολούνται με την ομάδα, να γίνονται έρμαιο των διαθέσεων κάποιων ανθρώπων που λυμαίνονται εδώ και χρόνια στο μπάσκετ", τόνισε ο Έλληνας προπονητής και συμπλήρωσε:

"Τους υποσχέθηκαν απίστευτα πράγματα και τώρα πρέπει να κατάλαβαν ότι τους έλεγαν παραμύθια. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τη διάθεση κάποιων παικτών. Αυτό που είδα σήμερα από τουλάχιστον έναν παίκτη μου δεν το έχω ξαναδεί ποτέ μου. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα πίεσης η διάθεσης αλλά δεν το έχω ξαναδεί ποτέ μου.

Πρέπει να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Ο Ηλυσιακός κέρδισε γιατί είχε μεγαλύτερη διάθεση. Ο προκάτοχός μου «κατηγορήθηκε» για θέματα χημείας, αλλά έχουμε έναν παίκτη στο «3», τον Σάτον, ο οποίος κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι καν «τριάρι». Δεν θέλω να κάνω μνημόσυνα γιατί έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας".

Σχετικά με το ρεκόρ του Νίκου Χατζή, ο οποίος έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, είπε: "Ο Νίκος είναι ένα κόσμημα για την Α1 και άξιζε να κάνει αυτό το ρεκόρ".

Τέλος ο Αλέξανδρος Σπανός σχολίασε: "Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό που είδατε σήμερα είναι εντελώς αντίθετο με αυτό που γινόταν τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις. Φτύσαμε αίμα για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό το ματς. Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία από δω και πέρα, θέλουμε δύο νίκες για να ελπίζουμε στην παραμονή. Εμείς τα κάναμε έτσι, Εμείς πρέπει να φτιάξουμε εκ νέου τα πράγματα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ